Megszakításos védekezéssel mekkora esély van hogy ne legyek egyből terhes?
De ha várni akartok egy évet, akkor miért nem védekeztek továbbra is?... ezt nem értem.
Amúgy 50 % az esélye, hogy terhes leszel rögtön, és 50% hogy nem :).
50%: vagy az leszel, vagy nem.
Embere válogatja.
Van olyan ismerősöm, aki próbálkozás kezdetétől számított 3 hónap múlva már megfogant.
Míg pl én anno majdnem 2 év folyamatos próbálkozás után jöttem össze. Egy haveromék pedig másfél évig bízták a természetre a dolgokat, mire összejött a baba.
Figyelj: a megszakítás Pearl-indexe ~35 körül van. Egy év alatt 100-ból ennyi nőnek nem válik be a módszer.
A statisztikában ugyanakkor benne van Marika, aki 10 év alatt se lett terhes ezzel a módszerrel, meg Juliska is, aki az első ilyen próbálkozással megfogant (mint az a 16 éves, aki itt kérdezgetett az oldalon és azóta már meg is szült).
Na most hogy te melyik leszel, Mari vagy Juli, azt senki meg nem tudja jósolni!
Van más útja a védekezésnek, ha egyenlőre még nem szeretnétek
babát.
Van mas mod is mint a gumi.
Par honapot lehet tablettazni is, kup, pesszarium, vagy van olyan bor ala betett tuszeru ize is, ami addig hat amig ki nem veszik es talan csak 3 evente kell cserelni, nekunk olyan van.
Megszakítással védekezünk 2 éve a párommal.
Akarunk babát mindenképp, szóval nem görcsölünk ezen. Viszont odafigyelünk, hogy időben legyen megszakítva az aktus. A naptárt figyelve az esélyesebb napokon általában óvszert használunk, de nem mindig.
Szerintem, ha tényleg tervezitek, akkor nem kell annyira rágörcsölni.
Egyébként végig is csinálhatjátok, ha mondjuk hüvelykúpot használtok(teszteltük a patentex ovalt). Ennek is attól függ a hatékonysága, hogy mennyire tartják be a betegtájékoztatót.
Óvszert vagy fogamzásgátló tablettát is hiába használ valaki, ha rosszul használja.
Szerintem relax és élvezzétek egymás társaságát nyugodtan. :)
Egyébként más védekezési formák:
Jaydess hormonális méhbe helyezett fogamzásgátló
injekció 3 havonta 2ezer forintért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!