Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Keresztény nőgyógyászt ismerte...

Keresztény nőgyógyászt ismertek-e Budapesten?

Figyelt kérdés
2010. márc. 18. 13:37
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók! Először is köszönöm, hogy visszaírtatok, nem gondoltam volna, hogy más is 'vevő' a témámra.Kicsit rosszul fogalmaztam, amikor az első válaszomat adtam. Igazából az inszemről nem tudom, hogy mit gondoljak. Az utolsó válaszolónak valóban igaza van abban, hogy ha a Jóisten akarja, megadja számunkra azt a lehetőséget, hogy szülők lehessünk.Én ebben hiszek is, de a szabad akarat választása az enyém.Lombik semmiképpen nem jöhet szóba, az inszemet meg nem tudom. Már beszéltem egy atyával erről, aki azt mondta, hogy a lombik a 'megengedhető rossz' - így fogalmazott, de én ezt mégsem akarom.de ugye még mindig itt az inszem kérdése.meg az, hogy nem tudom ezt érzelmileg eldönteni!A keresztény nőgyógyász meg azért érdekel, mert talán tudja, hogy mi a dilemmám, holott tudom, hogy talán nem ő a megfelelő szakember az esetleges meddőség gyógyítására.

Tudjátok, 3,5 éve vagyunk házasok, soha nem védekeztünk, de még nincs babánk.6 hónapja próbálunk odafigyelni az együttléteinkre. A férjem elment egy andrológushoz, aki megvizsgálta, kiderült, hogy gond van, műteni kell a herevisszér-tágulatát, és onnantól kezdve egy éven belül talán van esély.Szerettem volna megnyugodni, hogy esetleg velem minden rendben, és az alap vizsgálatokat elvégezni.én voltam az a hozzászóló, akinek a dokija azt mondta, hogy nem kell semmi vizsgálat, de végül belement a vérvételre az én unszolásomra - nonszensz egy orvos részéről!!!Most meg teljesen leakadtam, hogy merre tovább.Nem akarok meddőségibe menni, ha nem muszáj!talán várnom kéne az egy évet, talán nem!Hű, ha tudnátok, milyen nehéz!(de hülye vagyok, biztos tudjátok)

2010. márc. 18. 15:27
 12/32 anonim ***** válasza:
hogy érted ezt, hogy "embriót nem dobunk ki?". ezt ugye nem mondod komolyan? van olyan ember, akinek lenne mondjuk 2 egészséges gyereke és az egyiket elveteti? ugye nem? ugye csak rosszul értelmezem?
2010. márc. 18. 15:27
 13/32 A kérdező kommentje:
én értem, mit akar mondani!Azt, hogy nem mindegyiket ültetik be, amikor pl. sok sikerül!így a többi kis életkezdemény (lelkecske?)....áááááááá!!!!
2010. márc. 18. 15:29
 14/32 anonim ***** válasza:
65%

Nem akarok még véletlenül sem megbántani senkit, de arra miért nem gondoltatok, hogy a Teremtő nem "engedte" volna a tudományt addig fejlődni, hogy a gyermektelen pároknak is segíteni tudjon, ha azzal nem ért egyet?

Elnézést de ez az egyház és a papok hibája, álszentsége, szerintem.

2010. márc. 18. 15:34
 15/32 A kérdező kommentje:
igen, igazad van, a tudomány fejlődik, az ember döntése viszont, hogy mit 'hasznosít' belőle. csak ugye arról nincs felmérés, hogy hány párnak lett gyermeke úgy, hogy lemondtak róla az orvosok, és mégis megtörtént a csoda.most olyan sok mindent tudnék még írni erről, de akkor ez egy hitvallás lenne, ami nem ennek a fórumnak a témája.csoda van, az biztos, és ez sztem a Jóisten, akiben van, aki hisz, és van, aki nem :)
2010. márc. 18. 15:41
 16/32 anonim ***** válasza:

15:34 az a baj, hogy nem lehet megtalálni a határt, hogy meddig szolgál "jó célt" a tudomány és mikor szolgál "önző érdekek"-et. mindenkinek máshol van a határ.

nekem pl. semmi elítélendő nincs a lombikban. (mert had legyen gyereke egy párnak, ha szeretne és csak így lehet)

de pl olyan jellegű beavatkozást, mint pl. spermaszétválasztás (nem tudom pontosan hogy csinálják), hogy meghatározott nemű utód szülessen, már nem tartom jónak. ugyanígy a plasztikai műtéteket is elítélem. (kivéve 1-2 esetet, pl. balesetben megrongálódott az arca, ilyenek)

bocsánat, nagyon más irányba halad a téma. remélem találsz majd keresztény nőgyógyászt. esetleg gyülekezetbe, ha van kismama...

2010. márc. 18. 15:42
 17/32 anonim ***** válasza:

14:12 vagyok.

Feltételezem, hogy római katolikusok vagytok.

Nos, az inszemináció úgy történik, hogy a férjed megtisztított spermáját befecskendezik a méhedbe. Csupán a hüvelyt és a méhnyakat kerülik meg ezzel, és kapsz előtte némi stimulációt, hogy biztosan legyen tüszőrepedésed. Ennél az eljárásnál nem keletkezik felesleges embrió, mint a lombiknál, egyetlen megfogant élet sem kerül várólistára, kidobásra vagy kísérletekhez. Igaz, a gyermek így nem szeretkezés közben fogan, de mégis szeretkezés eredményeképp, hiszen te is segíthetsz a férjednek abban, hogy meglegyen a sperma.

Hívőként nagyon tetszik nekem a 15:20-as hozzászóló véleménye: hogy ha sok embriójuk lesz, akkor nagy családjuk lesz, mert egyet se dobnak ki, mindent beültettetik előbb-utóbb. Igen, ilyen szemlélettel keresztényként is lehet lombikot vállalni, hiszen egyetlen megfogant élet sem végzi kukában vagy őssejtkísérletek alanyaként.

Az orvosoddal viszont nem értek egyet. Az esetek egynegyedében (!) nem csak az egyik fél a "felelős" a terméketlenségért, hanem mindkettő egyszerre. 3,5 évetek ment már el hiábavaló próbálkozásra. Amíg a férjedet kezelik, addig annak is utánajárhatnátok, hogy neked van-e valami bajod, vagy te teljesen egészséges vagy, és így nem menne el még több idő.

2010. márc. 18. 15:42
 18/32 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólást, igen, én is úgy gondolom, hogy jobb megtudni, hogy mi lehet a gond, mert elég rossz kételyek között lenni. Meg tudjátok nagyon szeretem a férjemet, és ő önként elment, hogy kiderítse, nem vele van-e gond, és ki is derült.Szeretném őt erősíteni azzal, hogy ha esetleg nálam nem lesz gond, akkor a műtét után bízhatunk a gyermekáldásban :)
2010. márc. 18. 15:47
 19/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem kell meddőségibe menned, én sem mentem. Én korábban válaszoltam neked, és azt írtam hogy fontos a te kivizsgálásod is, hiszen nálunk is a férjem és az én problémám együttesen volt az akadály (a másik kérdésednél pontosan leírtam) az enyém megszűnt gyógyszeres kezeléssel 1 hónap alatt és összejött a baba. Én úgy kerestem másik orvost (magándokit) aki foglalkozik meddőséggel. Ő átnézte az addigi papírjaimat és még csinált vizsgálatokat, egyébként endokrinológus is egyben. Nálad is először egy teljes hormonvizsgálat (3. és 21. napon) cukorterhelés teljes vérvizsgálat, ez mehet egyben egy alaklommal, egyszerű vérvétel. Korókozószűrés, kenetet kell venni, úgy mint a rákszűrésnél. Hőmérséklet mérés, és középidőben és előtte UH. Ebből már elég sokmindent meg lehet tudni és aki foglalkozik meddőséggel (ők jobban értenek hozzá, egész egyszerűen én az internetről néztem ki a dokimat, mivel van honlapja illetve az orvostudakozót megnézed mindenkinél oda van írva a szakterülete, hogy miket vállal, miben van gyakorlata) el is tud küldeni és értékelni is tudja. Nekem a cukorterhelés hozott ki eltérést és ez volt a gond. Az inszem előtt átjárhatóságit csinálnak, de ezt csak akkor, ha nálad, nincsen gond és a férjed kezelésének eredményét is meg kelle várni, nem nyitnak ezzel mert elég drága (mármint a tb-nek) csak ha már nem lát a doki más kiutat.

22 hetes km

2010. márc. 18. 15:51
 20/32 anonim ***** válasza:
az egyház azért ellenzi a meddőségi központok munkáját, mert az élet AJÁNDÉK, és az ajándékot nem lehet kierőszakolni...
2010. márc. 18. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!