Ovulációs tesztben kérek segítséget mert már semmit nem értek?
3 hónapja használom az ovulációs tesztet, de ilyen még nem volt. Örültem, hogy elérte a pozitív szintet. Ma első pisiből viszont elöbb megjelent a tesztcsík mint a kontrollcsík, eddig mindig várnom kellett 2-3 percet vagy többet is. Van görbém is, igaz nemrég vezetem, de már semmit nem értek. Lehet hogy valami bajom van? Vékony testalkatú vagyok, vannak már gyermekeim, soha nem volt semmi bajom.
Ezek a régebbiek:
Ez a mai:
Örülj, hogy eddig nem kellett tudnod mi az az ovuláció:) Bevallom a teherbe esés előtt én sem voltam tisztában vele, hogy pl: meddig élnek a spermiumok...stb. Világéletemben fogamzásgátlót szedtem. Nem kellett a ciklusommal foglalkozni.
Az ovulációs teszt optimális esetben 1-2 napig pozitiv. Ezt követően negatívvá válik, és felmegy a hő. És ha fent is marad, akkor lehet tudni, hogy megtörtént az ovuláció.
Nekem elég nagykönyv szerinti mostmár:
Először halvány második vonalas az ovu teszt. Kb egy napig erősődik, és harmadnapra pozitiv lesz. Ekkor leesik a hőm, és másnap felmegy. Ekkor már negatív az ovu teszt.
Remélem érthető:)
A ciszta kifakadáshoz nem tudok hozzászólni, nekem szerencsére még nem volt. Annyit tudok, hogy a ciszta csinál pozitív LH tesztet, és ha sokáig pozi, akkor akár PCOS is lehet. Ami azt jelenti, hogy sok kicsi ciszta van a nő szervezetében. Nem jó, kezelni kell, mert gátolja a teherbe esést. Viszont, könnyen ki lehet szűrni: egy ultrahanggal. Illetve vérvétel eredmény is utalhat rá. (Ha az LH magasabb, mint az FSH a ciklus elején)
Köszönöm a válaszod, érthető, szépen leírtad. Voltam hüvelyi ultrahangon, a doki nem mondta, hogy lenne cisztám. Elképzelhető ha van, nem mondta volna? Remélem nekem sincs, még soha nem volt. Ebben a hónapban kiderül, abban bízom.
Dokihoz mindenképp fogok menni, mert ez ami velem volt kicsit durvának tartom, legalábbis nem normális. :(
Az én eddigi tapasztalatom, hogy nekem mindig nézték, hogy van-e cisztám, ha ultrahang volt, és mondták, hogy nincs. SZTK-s ingyenes rendelésen is, és magán rendelésen is.
De pl: a barátnőmnek sok cisztája volt, és az első orvos nem mondta neki. Később derült ki egy másik ultrahangon, másik orvosnál.
Sajnos vannak ilyen nemtörödöm orvosok is. :(
Pont ettől félek, hogyha látott is valamit, viszont nem mondta. Pedig kötelessége lenne, mert azért nem mindegy, és gondolom kezelni is kell, persze ha van. Kifogtam egy fiatal orvost, őszintén szólva nem örültem neki.
3 napja jött meg, viszont alig van valami, ma inkább csak barnázok, jobban mondva tegnap délután óta. :(
Soha nem volt ilyenem, nem tudom mi lehet ez velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!