Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért erősödik bennem a baba...

Miért erősödik bennem a baba iránti vágy, mikor egyre inkább próbálom elnyomni?

Figyelt kérdés
Kicsit hosszú lesz, csak az olvassa végig, aki tényleg kíváncsi rá és nem kötekedni szeretne. Jól esne kiírni magamból. Szóval 28 éves vagyok, 7 éves komoly kapcsolatban. Együtt is élünk. Tavaly ilyenkor eszembe nem jutott volna ilyen kérdést kiírni, vagy egyáltalán az oldalon olvasgatni. Csakhogy valami megváltozott. Egyre erősebben érzem, hogy családot szeretnék, és hogy most szeretném. Az eszem pedig próbál lebeszélni, érveket keresni ellene. Ideig-óráig sikerül is. Talán pont az miatt érzem ezt, mert tudom, idén már akár be is tudnánk vállalni. 1 éve meg esély se lett volna rá, még minden készülőben volt a házban is. Már csak apróbb munkálatok vannak, azok lesznek is, szóval annyira nem visszatartó erő. És a párom előtt - aki tavaly még akkora gyerekellenes volt - , idén már egész jól szóba lehetett hozni a témát. Olyannyira, hogy már nem hátrált ki előle. Valamelyik nap azt emlegette, a kisszobában majd helytakarékosság miatt feljebb kellene rakatni idővel az ablakot. Aztán valahogy oda lyukadtunk ki, mert ha gyerekünk lesz, hol lesz az ágy, mikor akkora az az ablak. Na az ilyenekkel pont, hogy még a lovat is adja alám. :/ Ráadásul már fél éve sokszor Pharmatexxel vagyunk együtt, mert a fogamzásgátlót egészségügyi okok miatt abba kellett hagynom. Az első hónapban még teljesen odáig volt, hogy jajj, mi lesz ha becsúszik, nem szabad kísérteni a sorsot. Én megnyugtattam akkor, hogy azért gondolja már át, itt van 31 éves, ugyan mi lesz, ha becsúszik? Ekkor átbeszéltük a témát, hogy hát igazam van, nem kell ezt olyan komolyan felfogni, mint ahogy ő tette eddig, felnőttünk és én idővel (1-2 éven belül) szeretnék is. Azt hiszem átgondolta és megértette. Mindenesetre középidőben sokáig gumit használtunk. Már nem is foglalkozik ezzel, de én sokszor kihátrálok, elfogyott a Pharmatex, ne húzzuk most vele az időt, stb... Sőt, ma egy téma kapcsán mondom neki, hát igen, a Pharmatex betegtájékoztatójában is benne van, hogy csak csökkenti a terhesség lehetőségét, de nem zárja ki. Nem is foglalkozott vele. Még mondja is szex előtt, hogy rakjam be. Eszem ágába nem volt, mert naptár szerint kb. ovum van. Mondtam, most nem, nehogy elkéssen munkából - fogtam rá a dolgot. Nekiálltunk anélkül, erre megkérdezi szex közben, mi lenne, ha poénból bennem menne el? Viccesen visszaválaszoltam, hogy nagyon nevetnék rajta. De most azon kattogok, régen mondta, ő soha nem fogja kimondani, hogy gyereket akar. És akkor most mit vár? Hogy egyszer elé állok, hogy terhes vagyok és akkor mindenki boldog? Annyira szeretném, de kimondani meg én se akarom/merem, mert nem akarom valaha is visszahallani, hogy "jajj, hát te akartál gyereket"! Nem ilyen pasi, nem erről van szó, de nem akarom, hogy az én döntésem legyen. Ha képtelen kimondani, hogy akarja, akkor inkább hagyjuk. :(
2015. okt. 13. 14:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen választ vársz. Felnőtt emberek általában tudják, hogy akarnak gyereket, vagy sem. A leírásod alapján, ha teherbe esnél annak a párod és te is örülnétek. Miért nem lehet nyíltan beszélni erről? Az pedig teljesen természetes, hogy a lakásfelújítás közepén nem gondolkodik senki a gyerekvállaláson. Én sem gondolkodtam rajta, amikor nem volt fix helyünk és fix munkánk, pénzünk, eszembe sem jutott.
2015. okt. 13. 14:31
 2/13 anonim ***** válasza:
28 évesen teljesen normális és időszerű- főleg hogy a feltételek is adottak. Nincs nagy korkülönbség köztetek, 31 évesen egy férfiban meg nem feltétlenül alakul ki ez a vágy, különben is, biológiailag velünk ellentétben marhára ráernek még. Szerintem beszéljétek meg, hogy vagy védekeztek, vagy nem. Ha nem, akkor legyen még egy darabig szabad szex, el ne kezdd stresszelni, hogy ovu van, most szexelni kell, stb.
2015. okt. 13. 14:34
 3/13 anonim ***** válasza:

Hát én nem értem, mit problémáznak az emberek tök egyszerű dolgokon :D

Kérdezd már meg tőle, hogy akkor hagyhatod-e már a francba a Pharmatexet, vagy húzzátok még egymás idegeit.

2015. okt. 13. 14:53
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Különben azt is megmondhatod neki, amit itt írtál, hogy belevágni csak úgy szeretnél, ha mindketten szeretnétek, hogyha nehezebb időszak van épp, akkor együtt tudjátok megoldani, mert úgy szeretnél gyereket, ha azt érzed, hogy ő is szívesen vállalná minden velejárójával együtt. Próbáld valahogy így megfogalmazni, hogy ne hangozzon negatívan, vagy támadésként. Nekem kicsit több, mint egy évet kellett várnom, először arra, hogy a férjemnek is megjöjjön a kedve, majd a munka miatt. Konkrétan megvolt, hogy melyik hónapban kezdünk el akciózni, sőt, még időközben előrébb is hoztuk valamivel, de az addig eltelt hónapokban már teljesen kész voltam, annyira szerettem volna, holott előtte 1-2 évvel még pár évvel későbbre terveztük. Tisztázd vele a helyzetet még azelőtt, hogy becsúszhatna a gyerek, és ilyeneken járhatna a fejed, mint, amit leírsz.
2015. okt. 13. 15:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Én is ilyen helyzetben voltam a párommal. Én már régóta babát szeretnék, ő is tudja/tudta. Közöltem vele, hogy abbahagyom a tabit, h akar, akkor védekezhetünk gumival, de én nem fogok a védekezésről gondoskodni. Szóval ha nem akar gyereket, akkor húzzon gumit vagy valami. Azt mondta, hogy jó, de nem vett gumit. Nem védekezünk azóta sehogyan, de a baba sajnos ne sikerül azóta se, már fél éve.

Szóval már fél éve próbálkozunk, de tudom hogy ő nem fogja azt mondani soha, hogy "na szívem, most már babát szereznék". Ő egyszerűen nem ilyen. De nincsen rákényszerítve semmi,ha akarna védekezhetne, de mivel nem, ezért tudom, hogy ő is szeretné.

Szóval én azt tanácsolom neked, hogy ülj le vele, mondd meg hogy te mit szeretnél, és ha nem tetszik neki akkor védekezzen ő.

Sok szerencsét :)

2015. okt. 13. 16:18
 6/13 anonim ***** válasza:
Az én férjem a 3 gyerekből az elsőnél mondta ki konkrétan azt,hogy akarja a babát. A másik kettőnél megkukult,beszélgettünk róluk..mi lenne ha jönnének..konkrét választ nem kaptam,csak egyszer csak,nem került fel rá a gumi. Alig vártam. :D De kivártam,míg tényleg akarja a babákat. Egy ideje felmerült a 4. gyerek gondolata.Először hadakozott,kézzel lábbal..nyomatta az ellenérveit..aztán telnek az évek,bennem még mindig él a gondolat, a vágy egyre erősebb,nem hogy csitulna.Néha kiakadok,hababa szüeltik a közelemben befordulok kicsit,és konkrétan irigykedem.Olyankor látja,hogy bajom van,és teljesen tisztába van vele mi a bajom olyankor.... lassan 1 éve megszakítással védekezünk. Felcsillant a remény...aztán egy fél éve PÉ. előtt és után bennem megy el. Látom a fényt az alagút végén :D Ez már valaminek a jele...15 év házasság után,szavak nélkül is értjük egymást. Hamarosan eljön a mi időnk! :) És teljesül az álmom,igazi nagycsalád lehetünk. Kedves kérdező.Erőltetni nem kell,időtök még mint a tenger.Legyetek túl a házalakításon,nyugodjatok le,hidd el,hamarosan kopogtat majd az a baba.Kívánok sok sikert,boldogságot mielőbbi babavárást. :)
2015. okt. 13. 16:45
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen a válaszokat és a biztató szavakat. :) Sajnos az én párom is az a típus, amit 5-ös írt. A büdös életbe nem állna elém és mondaná ki kerek-perec, ebben biztos vagyok. Így meg én is csak találgatok, ráerőltetni nem akarom. Másrészről meg hiába vágyom rá ennyire, hiába érzem felkészültnek magam, tele vagyok félelemmel is, hogy mi hogyan lesz. Én ezért nem álltam még elé a dologgal. Ha viszont nem akarná, nem menne bele ebbe a fajta "védekezésbe".
2015. okt. 13. 20:59
 8/13 A kérdező kommentje:
Csak szeretném leírni a fejleményeket a történettel kapcsolatban. Ugyan konkrétan azóta se mondtuk ki, hogy akkor legyen gyerek, de a védekezésre továbbra se fordítunk nagyobb hangsúlyt. Illetve tegnap páromnak volt egy olyan elszólása, hogy ha neki majd gyereke lesz, tuti azzal lesz tele a facebook oldala. Erre látta, hogy elmosolyodom. Rögtön rávágta vigyorogva, hogy ez persze nem azt jelenti, hogy ő most tervezetten akar, csak ha véletlen lenne. Mindezt persze félig-meddig poénosra véve. Szóval azt hiszem innentől nincs min aggódnom. :)
2015. dec. 12. 10:53
 9/13 anonim ***** válasza:

KOmolyan nem értem, hogy két értelmes ember egy ilyen fontos dolgot miért nem képes megbeszélni. Normálisan, kimondva, érthetően, szavakkal!!! Úgy, hogy mindenki értse, tisztán lásson mit akar a másik.

Pont.

Mi lesz később, ha valamit meg kell beszélnetek?

2015. dec. 12. 13:16
 10/13 anonim ***** válasza:

Nagyon hasonló helyzetben vagyunk :)

28 vagyok én is és valahogy soha nem akartam gyereket egészen kb 27 éves koromig, mintha teljesen elvágtak volna. Előtört bennem az érés és képtelen voltam elnyomni. Mi 8 éve vagyunk együtt. A barátom nem akart még (27 éves). Aztán kb egy hétig próbálkoztunk, mert meggondolta magát rábólintott (amúgy csak pharmatexet használtunk védekezésnek előtte ami évekig működött is). Aztán pár hete nem jött meg és furán éreztem magam, kiderült terhes vagyok. És bár még nem akarta most várni szeretett volna, de mivel így alakult ő is örül neki. Bár még nem hiszem, hogy felfogta teljesen :)

Nem minden férfi képes ezt kimondani. Az enyém sem mondta volna ki ezt soha így konkrétan.

Ezt meg kel beszélnetek, nekünk pl majdnem ráment a kapcsolatunk is erre a témára.

2015. dec. 12. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!