Gondolkodunk a 3. gyermek vállalásán. Ki- miért vállalt, vagy nem vállalt 3. -at?
Csak szempontokat várok. A végső döntés úgyis a miénk. Anyagilag befér, lányunk még nincs- hátha... De ha fiú lenne akkor is rajonganánk érte- mint a másik kettőért...
csak a segítő nagyszülővel állunk hadilábon... de eddig is megoldottuk, a kettő és a három között nincs nagy különbség- jól gondolom?
Most őszintén: minek annyi gyerek erre a szar világra?
Nézzetek magatokba, és fogalmazzátok meg, hogy miért akarnátok 3. gyereket. Azért, mert látjátok az értelmét a gyerekszülésnek, vagy azért, mert ezzel kielégítitek a saját igényeiteket? Nem mindegy. Én az utóbbira tippelnék az alapján, hogy "lányunk még nincs- hátha".
Ha anyagilag befér, akkor inkább a másik 2 gyereket lássátok el megfelelően, mert annyi bőven elég.
Amikor a férjem megkérte a kezemet, rögtön a gyerekekről is beszélni kezdtünk. Mindketten azt mondtuk, hogy nagyon jó lenne, ha összejönne a három, esetleg négy.
34 évesen szültem a harmadikat, és a korunk meg az egészségi állapot (nehéz, problémás terhességek, császárok) miatt úgy döntöttünk, hogy tervezetten nem lesz negyedik.
Amit nem tudok elfogadni, az pont az, hogy valaki egy bizonyos nemű gyermekre vágyik, és azért akar még egy gyereket. Ettől a világból ki tudok rohanni. Aki gyermeket akar, annak ne legyenek megkötései, hogy fiú legyen, lány legyen, szőke legyen, barna legyen... na, ha nem az lesz, ugyanúgy szeretjük ám, de azért titokban csalódottak leszünk... hát nem. A gyermek Isten ajándéka, és Ő tudja, hogy kit miért szán fiúnak vagy lánynak erre a világra.
Nálunk három kisfiú van. Rühellem, mikor az utca okoska emberei sajnálkozva néznek, és mondják, hogy "oh, nem jött össze a kislány?" Mikor mondom, hogy nemektől függetlenül vállaltuk a hármat, el sem hiszik!
S ezért én sajnálom őket. :)
Amúgy meg de, kettő és három között óriási a különbség, minden téren.
Mi is gondolkodtunk a 3. gyerek vállalásán. Anyagilag nem lenne gond, viszont az én bajom hogy a férjemen kívül nincs segítségünk, egyáltalán. (szüleim meghaltak, párom szülei 240 km-re) A kicsi most 15 hónapos és már alig várom hogy átaludja ő is az éjszakákat, nagyobb legyen és ne vegyen mindent a szájába ezért kicsit lazább legyen vele is stb.
Most mindent megint elölről kezdeni még egy picivel nem tudom van-e erőm hozzá. Nem beszélve a betegségekről, a kicsi most átesik a nagy mellett több betegségen, egy újszülöttel ilyen szempontból is elölről kéne kezdeni mindent, lehet úgy már dolgozni sem tudnék 3 gyerek mellett, mivel nem nagyon lenne kire bízni őket.
Nem tudom, ha anyukám itt lenne a közelben lehet hogy belevágnék, ha nem is most, de 2-3 év múlva :-(
Nekunk ez a 4. probalkozos honapunk , 3. baba lesz. Van mar 2 kisfiunk.
Mar az elso randin megbeszeltuk,hogy 3 gyermekunk lesz. Ferjem vallalna 4. is de en nem szeretnek 3 gyereknel tobbet.
Nekunk anyagiak rendben. Segitsegem nincs pedig 3 hazzal arrebb laknak a szuleim. A fiukat kulfoldon szultem, sosem volt segitsegem megis teljesen jol megoldottam-megoldottunk ketten a ferjemmel. En sem tartok ettol. Nekem mindket fiam ovis mar amugy igy nem lesz olyan kicsi a korkulonbseg de eddig az anagyi felteteleket kellett megteremteni ( aprilis ota elunk sajat hazban, nincs hitelunk).
köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Engem is érdekelne, hogy mi a különbség 2 és 3 gyerek között...
Leszámítva, hogy egy gyerek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!