Hogyan készüljek fel az anyaságra?
Figyelt kérdés
A párommal egy év múlva szeretnénk babát. Ha egy év múlva abbahagyom a fogamzásgátló szedését, akkor várjam meg a spontán menstruációt vagy várjak vele három hónapot a fogantatásig? Hogyan készítsem fel magam lelkileg és testileg rá?2010. márc. 12. 00:19
1/2 anonim válasza:
Ahogy így figyelem az eseményeket megoszlanak a vélemények erről. Sokan javasolják, hogy érdemes várni gyógyszer után, sokan pedig nem. Ebben a kérdéseben én inkább csak a saját történetemet mondanám el, nem pedig általános igazságokat hangoztatnék. Mi is terveztük a babát, abbahagytam a gyógyszert, majd, kb 2 hónapjára rá elmentem a háziorvoshoz, hogy babát szeretnénk és ezért szeretnék előtte elmenni egy rutin kivizsgálásra. Szerencsémre nekem már a 3. hónap után rendszeresre állt be a mesim, nem kellett ez miatt aggódnom. Kaptam labor beutalót, és csináltak a uh. Ezekkel a papírokkal elmentem a nőgyógyászhoz, hogy milyen tervek vannak, megvizsgált, megnézte a leleteket és azt mondta, ha visszaállta a ciklusom akkor részéről semmi akadálya nincs, ő javasolta, hogy kezdjek el valamilyen multivitamint szedni, azt mondta, hogy direkt nem tehes vitamint mondott, mert elég drágák, hanem inkább próbáljam meg feltölteni a szervezetem egy kicsit. Mondta neki, hogy Elevitre gondoltam, egyenlőre nem okoz gondot megvenni, ha változik valami, akkor majd váltok. Szóval elkezdtem szedni a vitamint is és az első hónapban, amikor nem védekeztünk már terhes is maradtam :) Nem számoltam, hogy mikor van peteérés meg ilyenek, csak nyaraltunk :) Ettől fogva a gyógyszer szedésést és az egyébb dolgokat úgyis az orvossal kell személyre szabottan megbeszélni. Örültem annak, hogy előtte kivizsgáltattam magam, mert így nyugodtabb voltam, hiszen nagyon sok nőnél, csak a terhesség megállapításakor derül ki, hogy van még más gond is. Most a 36. hétben vagyok és már nagyon várom, hogy találkozhassam a kisfiammal. Ha egyszer odakerülsz, remélem te is ennyire szerencsés leszel, mint mi, minden jót!
2/2 anonim válasza:
Szia!mi most vagyunk a baba projekt elején!Igazából most kezdtünk el próbálkozni,de az első sajnos nem jött össze! :(
Nos,igazából lelkileg nem nagyon tudod magadat felkészíteni az anyaságra,az csak úgy jön!Persze olvasgass utána!
Testileg pedig,mielőtt elkezdenétek próbálkozni előtte minimum 3-4 hónappal hagyd abba a fogamzásgátló szedését,hogy kiürüljön a szervezetedből!Én igazából csak nőgyógyásznál voltam mondta,hogy minimun egy hónappal előtte kezdjek el magzatvédő vitamint szedni ( Én Femibiont szedek)!
És azt mondta,hogy jelentkezzek,ha van valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!