Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 4. gyereket bevállalók,...

4. gyereket bevállalók, mennyiben változott meg az életetek?

Figyelt kérdés
Radikális volt a változás,vagy nem annyira vészes a dolog? Nagyon szeretnénk 4. babát,de megmondom őszintén eléggé félek. A legnagyobb 12,utána van egy 9 és egy 4 évesünk. Ha most nem vágunk bele,én már utána nem akarok szülni,mert túl sok lenne a két kicsi között a korkülönbség. Vagyis szerintem. Nekem a 2-4 év az ideális. A kicsi már így is nagyon kilóg,és ,,magányos,, a két nagy mellett. Szóval egy átlagos keresettel rendelkező családot nagyon meg tud viselni egy 4. gyereke érkezése? Előre is köszönöm a válaszokat.
2015. szept. 2. 18:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
6. vagyok. Mi következő hónaptól belevágunk. :) izgi
2015. szept. 12. 21:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Nálunk a 3. baba érkezése jobban megviselte a családot, mint a negyediké. Minden szempontból. Terveztük, a harmadikat, de nem rögtön a második után. Besikerült, nem egészen egy év van közöttük. így 7, 4, 3 és 1 évesek. a negyedik már tudatosan jött, mert nagy családról álmodtunk, és úgy véltük, hogy ez a szándék velünk. Most persze mindene meg van a nagyokról, nem jelentett sok plusz költséget a negyedik, de élesedni akkor fog a helyzet, ha tanulni kezdenek. Főleg ha elmennek egyetemre. Illetve amiért nap mint nap hálás vagyok, hogy egészségesek. Mert az tud ám rengeteg pénzt elvinni, ha orvoshoz kell járni. :-( Mi is mezőgazdasággal foglalkozunk egyébként. A jó évek bevételét igyekszünk okosan befektetni, rengeteget dolgozunk és próbálunk több lábon állni, megalapozni a jövőjüket! összegezve a mindennapokban nincs jelentősebb különbség a 3 és a 4 gyerekre fordított kiadások között.
2015. szept. 13. 08:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a 2. érkezése volt a legnehezebb...

Igaz nagyon kicsi volt a korkülönbség (14 hónap) és én a lelkemre vettem, hogy anagyobbam mellett nem tudok elég időt tölteni az újszülött miatt. Ott erős depim lett a lelkiismertfurdalás miatt, amit saját magamnak okoztam.

Azt hamar leküzdöttem, egyedül (férjemmel, anyukámmal) nem kellett orvos és azóta átértékelődtek a dolgok :)

! gyerek anyukájának lenni nagy felelősség, nem kevés meló (szellemileg és testileg sem) de nem csinálnám másképpen :)

A maximalizmusom megmaradt magammal szemben, ez kicsit megnehezítette a 4. baba érkezését, de szintén csak azért mert mindenhol helyt akartam állni.

A suliból hazahozni a nagyokat, hogy ne legyenek napközisek, a kicsit az oviban nem altatom, mert ha a nagyok itthon vannak, akkor ő is...szóval magamnak generálok dolgokat...

...de ez én vagyok....

2015. szept. 13. 08:30
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kiemelem a kérdést,hátha jönnek új válaszok. :)Egyenlőre nem álltunk rá a dologra teljesen,de nem is védekezünk olyan nagyon szigorúan. Tehát résnyire nyitva a kiskapu... :D ha van jelentkező,betalál. :P
2015. okt. 8. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!