4. gyereket bevállalók, mennyiben változott meg az életetek?
Figyelt kérdés
Radikális volt a változás,vagy nem annyira vészes a dolog? Nagyon szeretnénk 4. babát,de megmondom őszintén eléggé félek. A legnagyobb 12,utána van egy 9 és egy 4 évesünk. Ha most nem vágunk bele,én már utána nem akarok szülni,mert túl sok lenne a két kicsi között a korkülönbség. Vagyis szerintem. Nekem a 2-4 év az ideális. A kicsi már így is nagyon kilóg,és ,,magányos,, a két nagy mellett. Szóval egy átlagos keresettel rendelkező családot nagyon meg tud viselni egy 4. gyereke érkezése? Előre is köszönöm a válaszokat.2015. szept. 2. 18:10
1/14 anonim válasza:
8, 5, 4 éves gyerekeim vannak. Nagyon vágyom még egy picire, de most nem merek belevágni. Talán pár év múlva..
2/14 anonim válasza:
Nálunk egyszerre jött a harmadik és negyedik:) úgyhogy a háromhoz nem, csak kettőhöz tudok viszonyítani... és igen, rosszul esett, hogy két baba mellett csak egy CSED, GYED jár, de így is jól élünk (csp+gyed+a nagyobb2 éves, rá GYES)+egy korrekt fizu+családi adókedvezmény. A kicsik sem kerülnek többe tápszerestől, bébiételestől, mint a nagyok maxi kingestől, jégkrémestől, lovaglástól, meg mikor mi jut eszükbe:) ha ki tudjátok használni az adókedvezményt, még jobban isfogtok járni anyagilag-persze, nyilván ti sem ezért akartok babát...
3/14 anonim válasza:
Ha anyagilag erted a változást,akkor nem.Persze apa jól keres nálunk,nekünk ks járt a gyed extra,az nagyon jól jött.Na meg persze én sem kerestem rosszul,110 ezer a gyedem netto.Ezt nem lázításként írom,csak azért hanpl.50 ezer gyedet kaptam volna csak,akkor biztos nem vállaltuk volna be.
4/14 A kérdező kommentje:
Őstermelők vagyunk,a bevételünk változó. Ez az ami aggaszt. Időjárás és piacfüggő a dolog... ha mindig minden frankó volna a fejem sem fájna,10-et is szülnék. Most egy ideje jól alakul minden.Nincs ennek a 3-nak sem hiánya semmiben. Meg tudom venni mindegyiknek a márkás cipőt,táskát,nyári tábor,családi kiruccanások. Nehéz döntés... de annyira vágyunk Rá. Lassan ebbe dilizek bele.Hogy gyávák vagyunk.Illetve túl megfontoltak,és nagyon féltem én is a pénzt,amit olyan keserves munkával szedünk össze. Köszönöm aki eddig írt,még várok válaszokat,véleményt,élethelyzeteket... még ha nem is ezek miatt hozunk döntést,de azért jó olvasni,ki hogy éli ezt meg.Esetleg tapasztaltabb már nálunk.
2015. szept. 2. 19:58
5/14 A kérdező kommentje:
Jah.Kertes ház,hitel nincsen rajta.Semmi hitelünk nincsen.
2015. szept. 2. 19:59
6/14 anonim válasza:
Kiváncsi vagyok a válaszokra. Nekünk is 3 gyerekünk van. 10, 7, 3 èvesek. Fèrjem nem zárkózik el egy 4. elől. De mèg nem tudjuk mikor kène belevágni. Még fontolgatjuk.
7/14 anonim válasza:
Le leszek pontozva, de nálunk így alakult: 9,8,4,2 èvesek. Amikor a legkisebb meglett, apa bedepizett, azóta kemèny alkoholista lett, mert nem bírta a szülèsnèl a dolgokat, konkrètan, hogy az èletemet kellett menteni. Aztán a nehèz felèpülès, sírós gyerek, rengeteg nehèzsèget kellett leküzdeni. Melója nincs. Szóval nehèz, nagyon.
8/14 anonim válasza:
17-16-13-1evesek a gyereim. Nagy ajandek mindegyik. De a pici mikor megszuletett maga volt a csoda. Ekkoea korkulonbseg miatt. Most terhes vagyok ismet hogy a kicsi ne legyen maganyos.:) minden jot kivanok nektek. Mielobbi babavarast.
9/14 A kérdező kommentje:
7-es.Már miért lennél lepontozva.Ne butáskodj. Elég szomorú dolgok ezek...sajnálom,hogy így alakult.Viszont más megoldás is lehetne a férjednek,mint hogy az alkoholhoz nyúl. Ez számomra mindig is érthetetlen volt,mondom ezt úgy,hogy sok alkoholista rokon él, élt, a családban. Az én és gyerekeim életét mind a 3x menteni kellett. Magas vérnyomás, toxémia,koraszülött gyerekek...soroljam? Hidd el,nem volt könnyű sem a terhesség,sem a szülés,sem ami utána várt ránk, a felépülés...testileg,lelkileg! Ő még sem nyúlt droghoz vagy alkoholhoz.Mert szeret bennünket,és erőn felül velem és mellettem volt a bajban is.Mind emellett dolgozott,keményen. Az élet nehéz. És olyan buktatói vannak,hogy sokszor lemegy a térdünkről a bőr is,de muszáj bírni...a gyerekekért,a párunkért,és persze saját magunkért is. Nem tudom mit írhatnék még..talán,hogy egyszer minden jóra fordul? :/ Nem is tudom.Az alkoholizmus azért nem egy nátha,vagy egy lábtörés. Kívánok Neked sok erőt,egészséget,mert a gyerekeidnek még sokáig szükségük lesz rád!
2015. szept. 3. 07:40
10/14 A kérdező kommentje:
8-s.Gratulálok,erőt egészséget kívánok! Csodás lehet ennyi kis lélekkel együtt élni,persze biztos fárasztó is,de biztos kárpótolnak a szeretetükkel. :)
2015. szept. 3. 07:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!