Szerintetek terhes vagyok? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Teljesen kétségbe vagyok esve,hogy most mi lehet? 17 éves vagyok, és öt éve van rendszeres menstruációm,a ciklusom szinte mindig 28-30 napos. (14 éves koromban petefészek cisztáim voltak,de állítólag fel kellett szívódniuk.) Ám júliusban furcsa volt a menzeszem,mert az első nap rengeteg volt,aztán a következő 3 napban szinte alig volt. Most augusztusban pedig 5.-én kellett volna megjönnie,de még mindig nincs semmi. Folyamatosan volt szexuális kapcsolatom a párommal,de általában mindig védekezünk óvszerrel,ám májusban megtörtént óvszer nélkül is. Azóta már csináltam 3 terhességi tesztet,egyet júniusban,a másik kettőt pedig az elmúlt két hétben és mind a 3 negatív lett. Ezek szerint nem vagyok terhes,de úgy érzem mintha a hasam is nőtt volna (nem híztam semmit) és késik a menstruációm is. Nagyon kétségbe vagyok esve,és nagyon félek a nőgyógyásztól is... Mit tegyek? Az orvostól mennyire kell féljek? Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy normálisan válaszoljon és a tapasztalatokat is szívesen elfogadok! Előre is köszönöm! :)2015. aug. 20. 18:42
1/4 anonim válasza:
Vegyél egy újabb tesztet, csináld meg!
A hasad még nem nőhet. A múlt hónapban megjőtt, bár furcsa volt, de emiatt ne aggódj, sok oka lehet. Viszont ha negatív, menj orvoshoz! Más lesz a gond, bár az is lehet, hogy kimarad egy hónap... Ne izgulj! :)
2/4 anonim válasza:
Ha az elmúlt két hétben csináltál tesztet és negatív lett, akkor májusi aktusból nem vagy terhes. Ha az óvszer nem volt sérült stb akkor nem vagy elvileg, de azért ismételd meg a tesztet. De szerintem más oka lesz. Menj nőgyógyászhoz nyugodtan, nem fogja leharapni a fejed.
Ja a terhes has nem nő az első 3-4 hónapban szóval ez tuti nem attól van.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a gyors válaszokat! Holnap csinálok egy új tesztet és jövőhéten kérek időpontot is a dokihoz. Valószínű,hogy nem is nőtt semmit,csak én látom nagyobbnak a hasam,mert mindenki azt mondja,hogy ugyanolyan,csak kicsit félek.
2015. aug. 20. 19:12
4/4 anonim válasza:
Ha késik a menzesz, a hasadra hízol, az a pajzsmirigy alulműködés is okozhatja. Menj el endokrinológushoz, kérj TSH, FT4, FT3 vizsgálatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!