Mit jelent az, amikor azt mondják, hogy egy terhes ne emeljen nehezet? Ez pontosabban mit jelent? Hány kiló?
35 hetes terhes vagyok, a terhességemmel nincsn semmi probléma. Méhszáj zárt, jóslók/görcsök/vérzés nincsenek, lepény jó helyen tapad, baba egészséges és szép nagy, azaz minden rendben van.
Emelni szabad, ha a terhességgel nincs egyáltalán semmi baj, csak tudni kell, hogyan és mennyit. Különben is, a második babánál már ott lesz az első gyerek, azt ki emelgeti, ha nem az anyja? Emeltem én már 12 személyes ebédlőasztalt, gardróbszekrényt, franciaágyat, persze mindig óvatosan, és soha semmi bajom nem lett belőle.
A terhesség alatt termelődő relaxin nevű hormon a nő kötőszöveteit meglazítja, ezáltal lehetővé téve, hogy a medence kellőképpen kitáguljon a terhesség előrehaladtával, és később a vaginális szülés is lehetséges legyen. De ami jó a babának és a szülésre, az nem feltétlenül jó az anyának is. A meglazult kötőszöveteket, ízületeket sokkal könnyebb megrántani. Ez ugyanúgy igaz a bokákra, mint a hátra. Ez az egyik fő oka annak, hogy a terhes nőket óva intik az emeléstől, és nem az, hogy a nehéz csomagok emeléstől elvetélhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!