Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túlsúlyos nő teherbe eshet?

Túlsúlyos nő teherbe eshet?

Figyelt kérdés
A túlsúly, kb.25kg, nagy problémát jelent? Lehet, hogy ezért nincs peteérésem? Esetleg ez okozhat hormonzavart is? Valaki tud hatékony fogyókúrát ajánlani?
2008. szept. 6. 20:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Ha csak az a probléma,hogy nem fértek el ketten az ágyon, akkor próbáljátok a földön.

Konkrétan a túlsúly nem kizáró tényező..a normál súlyúaknál is mostanában gyakori, hogy nem sikerül, ilyenkor a doki kb egy év sikertelenség után , vizsgálgat és kezel. Menj dokihoz, ha régóta próbálkoztok.

Ha a súlyodra is foglya az hülyeség, nem amiatt nem sikerül.

2008. szept. 6. 20:56
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Igen is lehet befolyása erre a túlsúlynak. Igen, okozhat hormonzavart. Először fogyjál le, és majd utána próbálj teherbe esni, mert jó esély van rá, hogy a terhesség alatt további kilókat szednél magadra. A 90 napos sokaknak beválik, de ha utána még mindig sokat, és nem egészséges dolgokat eszel, akkor ugyanúgy vissza fogsz hízni.
2008. szept. 6. 21:02
 3/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Meg hát ugye nem mindegy, hogy mihez képest van az a 25 kg túlsúly. Milyen magas vagy és hány kiló?

2008. szept. 6. 21:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A túlsúly okozhat hormonzavart - de inkább fordítva. És a hormonzavar okozhat ilyet is.

Egyébként a terhességet nem zavarja a túlsúly, csak a kihordást. A tested nem bírja majd el a súlyt - és eleve kicsi a hely, ha mindent zsír tölt ki.

Eg hormonvizsgálat, és egy ORVOS által ellenőrzött fogyókúra mindenképpen javasolt a terhesség előtt - és ALATT is.

2008. szept. 6. 21:10
 5/13 A kérdező kommentje:
Voltam dokinál. Pajzsmirigy alulműködésem van, ettől a túlsúly.Most már gyógyszerezve vagyok, tehát a hormonoknak rendbe kellene jönniük.Euthyrox tablettákat szedek. Van már három gyerekem, régebben nagyon gyorsan terhes lettem. Az volt a baj, hogy az utolsó terhességem alatt nem vették észre a pajzsmirigy problémát. Ha már akkor szedtem volna a bigyókat,most nem lenne a túlsúly.A hormonok most beállnak,de a kilók nem mennek le.
2008. szept. 6. 21:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

szió, 80 kilós voltam, amikor teherbe estem.

nemhiszem, hogy a tulsuly az oka, inkabb az, hogy nincs peteérésed, amin sokféleképpen lehet segíteni, akár homeopatias szerekkel (mastodynon cseppek, cickafarkfu, palasfu tea), akar "erosebb" gyogyszerekkel (closty)

Hatekony fogyokura: életmódvaltas, több mozgas, sokszor keveset enni. nekem tobb mozgas a hastanc volt meg az, hogy 4-9 kilometereket gyalogoltam (a hastanc hianyzik, a gyaloglas miutan ki akartak rabolni, annyira nem). A hastancban meg sikerelmenyed is lehet, megvan az az elonye, hogy minden testalkatu embereknek van olyan resz, amit nagyon jol tudunk (pl csak mi, picit husisak vagyok kepesek jól "rázni" :)))

a hormonzavart azert erdemes ellenorizni, nekem a rendszeres menzim ellenere PCO-m volt :S

kitartást :) nem tudom miota probalkoztok, de rendszeres nemi elet mellett kb 20% esely van a babóra egy honapban, minden "kulso" segitseg nelkul.

Meg szerintem erdemes konzultalni a nogyogyaszoddal, tudod, rákszűrés, meg egyeb okokból is.

2008. szept. 6. 21:26
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére tudod a túlsúly okát.Ne kezdj el semmiféle hülye,divatos fogyókúrát.Mivel te beteg vagy irány egy dietetikus,hiszen neked a terhesség alatt sem lesz mindegy,hogy mit eszel és mennyit hízol majd.
2008. szept. 6. 21:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

2. vok.

Így azért más a helyzet, tényleg ne kezd fogyókúrába csak úgy. Dietetikus.

2008. szept. 6. 21:32
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek! Igazán. Talán tényleg dietetikus lesz a vége,mert így nem megy. A 90 napos sem jött be.

Nőgyógyász is kezel, 2. hónapja Duphastonés jövő hónapban kezdi a Clostyt. De a hőm alapján ebben a hónapban már volt pém. Hurrá! Talán nem is fog kelleni a Closty. Meglátjuk. Fél éve próbálkozunk.

2008. szept. 6. 21:36
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is pajzsmirigy-alulműködésem van, nemrégiben derült ki, és én is híztam egy tizest sajna emiatt! Sokat kutakodtam a témában, és arra jutottam, hogy bár a gyógyszer beállítja a hormonszintet, de ez a betegség nem olyan, mint az inzulinproblémák pl, hogy a gyógyszer hatására leolvadnak a kilók!! Hanem nekünk kell leolvasztanunk azokat!

Én elkezdtem. Időm nincs nagyon eljárni ide-oda, de az Új kihívás című Béres Szandra DVD combra és hasra dolgozó fejezetei mindig beleférnek a napomba (minden napomba!), akár többször is. Egy kör, ha így szelektálsz, mint én, akkor 25 perc, elsőre, talán 35. Férjem mondta, álljak már a mérlegre 1 hét után, mert hiába nem csinálok popsira, ugyebár ment onnan is, nyakról is, mindenhonnan! És MÍNUSZ 2 KILÓ! :-) Mondanom sem kell, nagyon örülök neki!

Ezenkívül próbálok egészségesen táplálkozni, naponta többször, legalább 4-szer eszem keveset, ami leginkább: 1-2 szelet pirítós, paradicsom, joghurt, müzli (Vollkorn, nem pedig a cukrozott Nestlé meg hasonlók...), szárnyashús, karaj, gyümölcssaláta, uborka, rízs, héjában sült burgonya... Ezeket váltogatom, variálom. Jah, és persze heti egyszer főzök főzeléket is (borsó vagy bab). Ha tehetem este 6 után már csak nagyon light-osat eszem, - gyümölcsöt és/vagy joghurtot vagy levest :-)

Viszont a torna előtt 20-30 perccel egyél valami könnyűt, mert energia nélkül nem megy! Legalább egy müzliszeletet!

Ha nem jön be a torna, akkor heti 3szor-4szer menj úszni egy intenzív órára. Itt az a lényeg, hogy annyit ússz egyhuzamban, pihenés nélkül, amennyit csak bírsz! Vagy szerezz be szobabiciklit, vagy ellipszis trénert, és tekerj minden nap X előírt kilómétert (20-30 km)!

Én már rengeteg diétát próbáltam, hidd el, zsírégető mozgás nélkül nem megy!!!

Az édesség utáni vágyat nekem enyhítette a halolaj (Dr.Chen patika-féle nem is drága, és jó!) Abból minden nap egyet veszek be.

Remélem, sikerrel jársz! Fontos a rendszeres mozgás, mert akkor tényleg hamar lesz eredménye, ami doppingol a folytatásra! :-)

2008. szept. 6. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!