Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért puffadok ennyire? Már...

Miért puffadok ennyire? Már előre félek a terhességtől!

Figyelt kérdés
Ugyan még nem estem teherbe, de van egy nagy problémám. Szinte bármit eszek vagy iszok, máris puffadok tőle. Hol kevésbé, hol jobban. Nincs más tünetem, csak hogy sok esetben ebéd után már úgy nézek ki, mint aki 3 hónapos terhes. Reggel meg lapos a hasam. Attól félek, a terhességgel ez csak fokozódni fog. Refluxos vagyok, talán az okozza a problémát?
2015. aug. 11. 10:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem évek óta van ilyen problémám, én is refluxos vagyok, de azon kívül nem találtak semmit az orvosok. Volt, hogy simán egy pirítóstól reggel felpuffadtam vagy bármi italtól. Aztán önként elmentem egy ételallergia vizsgálatra ahol megállapították, hogy sok mindenre allergiás vagyok, többek között búzára (nem glutén) és élesztőre, tehéntej fehérjére stb. Rögtön el is kezdtem kiiktatni az étrendemből ezeket az ételeket és el is múlt a haspuffadás. Persze van, hogy "bűnözök" és akkor máris rosszul vagyok. Mi most szeretnénk babát, aggódom is, hogy sok mindent nem ehetek majd és ott nem szabad bűnözni sem... Szerintem járj utána minél előbb!
2015. aug. 11. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem okozhatja, én is refluxos vagyok. Nekem sokat segített a napi 2-3x fogyasztott citromos víz (cukor nélkül), illetve a lúgos víz. A savam is kevesebb és nem is puffadok annyira. A terhességem elején valóban fokozódott egy kicsit, de Espumisannal és a fentiekkel valamennyire sikerült kordában tartani. Fokozottan figyeltem a puffasztó ételek kerülésére. A terhesség után visszaállt az eredeti "szintre". Tejcukorra ill. laktózra nem vagy érzékeny?
2015. aug. 11. 11:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Most látom, miután elküldtem, hogy első válaszoló már több mindent leírt, amit én. Elnézést az ismétlésért.
2015. aug. 11. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Gluténérzékenység vizsgálat, inzulinrezisztencia vizsgálat.
2015. aug. 11. 13:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az a baj, nem tudom milyen érzékenység, ha netán az. De néha borzasztó zavaró tud lenni és nem tudom milyen szintű puffadtságérzet a normális, vagy éppen milyen ételek után normális. :( Illetve a refluxxal jelenleg nincs is tünetem, gyomorsavam sincs hónapok óta. Így is állhat a háttérben?
2015. aug. 14. 08:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Irritális bél szindróma (IBS) is állhat a háttérben, sajnos nagyon gyakori probléma. Esetleg ilyen irányban is kérhetsz vizsgálatot.
2015. aug. 14. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!