Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti ebben a helyzetben vállalná...

Ti ebben a helyzetben vállalnátok babát?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mivel nincs kivel megbeszélnem, így hozzátok szeretnék fordulni! 23 éves vagyok, a párom 33. Szeretnénk mindketten 1 picurkát. Én egyre inkább ùgy voltam, h most már itt az ideje! Tegnap beszélgettünk is a párommal, és ő retteg a pénzügyi dolgok miatt, mivel nekik iszonyúan szegény gyerekkoruk volt, édesapjuk nem is volt.

Azt tudnotok kell, h lassan 2 éve dolgozom, nem is olyan rossz fizuval, ő sajnos csak a minimálbért keresi meg a próbaidő alatt. Az ùj minkája miatt haza kellett költözni a szülőkhöz másfél év különélés után. És ezen bizonytalanodtam el.... Édesanyám olyanokat mondh, h 25ig kell elintézni a szülést, meg h ilyen idős volt mint én, mikor születtem, meg azért vett nagy autót, h az unokáját hordhassa minden felszereléssel... Néha azért olyat is mond, h ő már alszik inkább éjjel, meg h nem lenne már türelme 1 kicsihez! Így most már nem tudom mi lenne a legjobb!

A párom házát el akarjuk adni és a munkahelyéhez közelebb venni szeretnénk 1 másikat. De sajnos nem 1ik napról a másikra megy. Van egy jól szuperáló autónk is, tehát nem mondhatni, h teljesen a béka feneke alatt vagyunk anyagilag. A munkahelyemre is visszavennének a szülés után.

Ti mit tennétek? Meg persze a szokatlantól való para is megvan, h jól fogjuk e tenni a dolgokat a szülés után?

Kérlek titeket, aki hasonló dilemmában, vagy helyzetben volt, írja meg! Köszönöm!

2015. aug. 7. 09:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%

En is fennakadtam azon, hogynem erzed a kulonbseget..

Ilyen anyagi, lakhtasi helyzetben meg varnek 1-2 evet, hogy jobb korulmenyek legyenek.

Ha becsuszna, akkor viszont megtartanam, mert elegseges a helyzet es 1-2 even belul igyekeznek jobba tenni.

Nekem az a fura, ha nem erzed a kulonbseget a ketto kozt.

2015. aug. 7. 10:26
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Persze magunknak szülném, nem adnám át a felelősséget hiába 1 háztartás. A ház 80 nm-s kétszobás lakás egy faluban. Rajta vagyunk az eladáson, hiszen 1 teljesen felújított, szigetelt, új nyilászárókkal rendelkező házikó.

Onnan sajnos nehéz lett volna minden áldott nap 2x70km-t kocsikázgatni. Ráadásul én hetente 2x24 órában dolgozom és munkafeltétel az autó számomra. Az elköltözéssel megoldott minden, hiszen csak 15 km-re megy dolgozni, nekem meg fizetik a km-pénzt, és anyumék kocsiját is megkaptam.

A fizuemelése megoldodik, ha véget ér a próbaideje. Akk elvileg 100 felett fog keresni.

Minden esetre igazatok van! Nem maradok le semmiről! Csak az elmúlt fél évben a környezetemben mimdenki erről faggat és érdeklődnek. Persze szeretnénk, csak a nagy probléma a szülőkhöz való visszaköltözés. Mert tudom, h örülnének, támogatnának. Ennek ellenére nem hiszem h az minden álmuk h hónapokon keresztül minden áldott éjjel sírásra keljenek az amúgy is halálra dolgozott nap után.

Köszönöm még 1x!

2015. aug. 7. 10:30
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem. oko:

- párod keveset keres és még próbaidős

- haza kellett költözni

- anyád nyomására gondolkoztál el rajta (25 év felett se lesz semmi bajod!!!)

Szóval szépen menjetek külön, vártok 2-3 évet és ha akarjátok belevágtok

2015. aug. 7. 10:46
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor szülsz, amikor akarsz.

De, én soha nem költöznék a szüleimhez, ha amúgy van hol laknotok. Eszembe se jutna egy saját házból elköltözni a szüleimhez, a ház meg üresen állna. Ez komoly? Ha minden nap zsíros kenyeret ennék sem költöznék.

Én Székesfehérváron lakok, ha Budapestre kellene bejárni minden nap dolgozni, azt is bevállalnám. Max. vonattal járnék, nem autóval, ha így jobban kijönnék az üzemanyag miatt. Elég gyerekesen gondolkozol.

Én visszaköltöznék a házikómba, kihúznám az időt, míg lejár a párom próbaideje, elkezdeném árulni a házat. Ha megvették akkor próbálkoznék a babával. Fiatal vagy, simán van több éved még, a párod sincs elkésve, ha a 40-hez közelebb lesz apa, te is ráérsz 30-hoz közelebb szülni.

2015. aug. 7. 11:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Na, de ha a párod 100 felett fog ketesni 33 évesen , ne haragudj, de még sz is nevetségesen kevés...
2015. aug. 7. 11:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem még várjatok. Nem az anyagi/lakhatási körülmények miatt, hanem azért, mert az írásodból érződik, hogy te sem akarsz gyereket, és a párod sem.

Miután kiskoromban elköltöztünk a szülővárosomból, apukám 8 éven át minden héten 5-ször autózott 2x70km-t, mert az új városban nem talált munkahelyet. Mindezt feleség és 3 gyerek mellett. Ki lehet bírni, ő még szerette is, örült, hogy nem kellett munkahelyet váltania. Szóval ha tényleg szeretnél gyereket, akkor nem a kifogásokat keresnéd, hanem már dolgoznátok az ügyön :)

2015. aug. 7. 13:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem szülnék! Okai:

1) anyud nyomására-kicsit gyerekes vagy

2) párod próbaidõn van

3) lakhatás-anyósnál......hááát.

Várjatok kb még egy évet, éljetek, na nem fergeteges bulikra gondoltam. Szakadj le anyudról egy kicsit jobban. Várjátok meg h a párodnak a próbaidõ leteljen.Mondjuk én megvárnám a lakáseladás-vételt is, de csak mert 23 éves vagy és ráérsz. Az sem számít h a párod 33 éves. Õ sincs lekésve. A keresetet nem veszem figyelembe, nem lehet mindenki jól keresõ. Elég ha van biztos jövedelem, biztos lakhatás. Ja és tegyetek félre mostantól tartalékot, jól fog jönni..

Mi is hasonló helyzetben voltunk. Ezért vártunk. Mondjuk mi is lakásvásárlás elõtt vagyunk, de már jön a baba, ezért anyósékhoz megyünk addig. Mondjuk én imádom õt, meg tényleg csak átmeneti, mert megvan a pénzünk(nem hitel) a lakásra. Külfödön dolgoztunk, mert csak így jött össze. Én 29 párom 39 és elsõ baba, nehezen jött össze, illetve 10 éve együtt vagyunk. :)

Ha véletlen teherbe esnél(NEM DIREKT tényleg) nem javasolnám az abortuszt, de nem szülnék még most a helyedben.Sztem max 1-2 év és megoldódnak a dolgaitok. Utána lehetne babázni

2015. aug. 7. 14:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Az egy dolog hogy jól keresel, de bruttóban is jóra vagy hivatalosan bejelentve? Mert nagyon nem mindegy a csednél, gyednél, táppénznél akár.
2015. aug. 8. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!