Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van itt olyan, aki fiút...

Van itt olyan, aki fiút szeretett volna, és ennek érdekében ovu vége felé szeretkezett, bejött vagy nem?

Figyelt kérdés
És ez ovu hányadik napja lehetett kb.?
2015. júl. 28. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék. :)
2015. júl. 28. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi anno középidő környékén mindennap együtt voltunk. Fiú lett.
2015. júl. 28. 19:41
 3/8 anonim ***** válasza:

"Mintegy száz éve még úgy gondolták, hogy a születendő gyermek neme kizárólag a nőktől függ, az ivari kromoszómák felfedezését követően azonban kiderült, hogy a magzat nemét genetikai szempontból a férfiak döntik el. Ennek oka, hogy a férfiak hímivarsejtjeibe csak egy darab ivari kromoszóma kerül be: ha a megtermékenyítendő petesejttel egy X-kromoszómát hordozó spermium egyesül, a magzat neme lány lesz, ha viszont egy Y-kromoszómát hordozó hímivarsejt kerül a petesejtbe, fiúcsecsemő fog születni (a férfiak testi sejtjei egy X és Y ivari kromoszómát, a nőké pedig két X-kromoszómát tartalmaznak).Alapvetően tehát a férfiak határozzák meg, hogy milyen nemű gyermek fog születni, de ha a nő szervezetében zajló folyamatokat is figyelembe vesszük, kiderül, hogy a kérdés ennél bonyolultabb. Molekuláris szinten ugyanis a nők is képesek “beleszólni” a magzat nemének meghatározásába."

Remélem kielégítő a válasz :)

2015. júl. 28. 20:21
 4/8 anonim ***** válasza:

"Egy jellemző példaként azok a sejtfelszíni jelzőfehérjék, vagy más néven antigének említhetőek, amelyek az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek felületén helyezkednek el. Ha egy spermium hordozza az említett jelzőfehérjék egyik típusát, a női szervezet ellenanyagok termelésébe kezdhet az Y-kromoszómát hordozó spermiumok ellen, így az érintett nőnek kizárólag lánygyermekei fognak születni, hiszen szervezete semlegesíti az Y-kromoszómával rendelkező hímivarsejteket, így azok egyáltalán nem is képesek eljutni a petesejtig."

Ez még lemaradt.

2015. júl. 28. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Két kislány után úgy gondoltuk megpróbáljuk, hátha sikerül egy kisfiú is. Használtam ovutesztet, mikor az a pozitív napok után negatív lett, akkor voltunk együtt. Kisfiút várunk :)
2015. júl. 28. 21:24
 6/8 A kérdező kommentje:
kedves utolso, ezt nem ertem. ha mar nem ovulaltal hogyan lett baba? nem ismerem az ovu tesztet, homerozom. a lanyom a magas testhõm 5. napjan fogant mondjuk nekem raadasul hosszabbak a ciklusaim.
2015. júl. 28. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

"Az ovulációt 24-36 órával megelőzően a LH szintje hirtelen jelentősen megemelkedik, egy ún. LH-csúcs tapasztalható. Ezt a csúcsot mutatja ki vizeletbe mártást követően az ovulációs teszt. Ha ez az LH-csúcs megjelenik, akkor pozitív az ovulációs teszt."

[link]

"Ha egy pár gyermeket szeretne és az ovulációs teszt pozitív, akkor a teszt elvégzésének idejétől számolva kb. 24-36 óra múlva bekövetkezik az ovuláció, és ovulációt követen kb. 1 napig termékenyíthető meg a petesejt. A petesejt élettartama rövid, mindössze 24-36 óra."

Tehát mi a pozitív ovutesztet követő napon voltunk együtt, amikor az ovuteszt már halványodott, azaz negatív volt. Mikor a teszt pozitív, az csak előre jelzi, hogy ovuláció várható, az ténylegesen még nem történt meg.

2015. júl. 28. 22:10
 8/8 A kérdező kommentje:
ertem. hõmerozesnel az ovu elotti utolso nap amikor drasztikisan leesik a hõ - nalam 35,5 fok korulre - ez lehet akkor az lh csucs....es akkor utana levo nap mar lehet probalkozni es remenykedni :)
2015. júl. 29. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!