Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Folsavból napi 6 mg? Komolyan?

Folsavból napi 6 mg? Komolyan?

Figyelt kérdés

Most kezdem szedni a folsavat - gyógyszertári 3 mg-os folsav tabletta, semmi flanc.

Olvasom a betegtájékoztatót, és azt írja, hogy felnőtteknek a szokásos adag napi 1.5-2 tabletta. Napi 6 mg?? Nem sok az? Azt olvastam, terhesség előtt az ajánlott napi adag 800 mikrogramm körül van, ez meg majdnem 4x annyit ajánl.

Úgy terveztem, napi egy felet szedek be, de ez kicsit elbizonytalanított. Tudtommal nem vagyok vashiányos meg ilyesmi.

2015. júl. 20. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem napi egyet ajánlott a dokim. Vízben oldódó vitamin, ez nem olyan hatalmas mennyiség, lehet szedni. 2 nekem fura viszont.
2015. júl. 20. 11:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam arra is, hogy töményen, magában máshogy szívódik fel, mint zöldségekből, vagy multivitaminokból, azért a nagyobb adag.
2015. júl. 20. 11:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Terhes vagy már vagy csak szeretnél terhes lenni?

Ha utóbbi akkor szerint elég el negyedelni a tablettát, és egy negyedet szedni naponta.

Én is úgy szedem. Babát szeretnék.

Én is olvastam a tájékoztatót, de szerintem az azoknak szól, akiknek orvos írja fel a folsavat, mert oka van rá pl: hiányzik a szervezetből és bármilyen kellemetlen tünetet okoz.

Egy egészséges nőnek, aki változatosan táplálkozik bőven elég egy negyed a 3 mg-s tablettából.

2015. júl. 20. 11:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Még csak tervezzük a dolgot, nem vagyok még terhes.
2015. júl. 20. 11:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég a negyed is. Vagy vegyél bio-folsavat, az 200 mikrogrammos, abból mehet kettő.
2015. júl. 20. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves 5-ös válaszoló! Remélem a Kérdező nem haragszik, hogy közbekérdezek. Milyen névvel kell keresni a bio folsavat? Te hol veszed? Köszönöm!
2015. júl. 20. 13:27
 7/7 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok, annak idején ilyet szedtem: [link]

Most úgy látom nem rendelhető, én sima patikában vettem, nem tudom van-e még.

2015. júl. 20. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!