Folsavból napi 6 mg? Komolyan?
Most kezdem szedni a folsavat - gyógyszertári 3 mg-os folsav tabletta, semmi flanc.
Olvasom a betegtájékoztatót, és azt írja, hogy felnőtteknek a szokásos adag napi 1.5-2 tabletta. Napi 6 mg?? Nem sok az? Azt olvastam, terhesség előtt az ajánlott napi adag 800 mikrogramm körül van, ez meg majdnem 4x annyit ajánl.
Úgy terveztem, napi egy felet szedek be, de ez kicsit elbizonytalanított. Tudtommal nem vagyok vashiányos meg ilyesmi.
Terhes vagy már vagy csak szeretnél terhes lenni?
Ha utóbbi akkor szerint elég el negyedelni a tablettát, és egy negyedet szedni naponta.
Én is úgy szedem. Babát szeretnék.
Én is olvastam a tájékoztatót, de szerintem az azoknak szól, akiknek orvos írja fel a folsavat, mert oka van rá pl: hiányzik a szervezetből és bármilyen kellemetlen tünetet okoz.
Egy egészséges nőnek, aki változatosan táplálkozik bőven elég egy negyed a 3 mg-s tablettából.
5-ös vagyok, annak idején ilyet szedtem: [link]
Most úgy látom nem rendelhető, én sima patikában vettem, nem tudom van-e még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!