Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek a fogamzásgátló...

Szerintetek a fogamzásgátló szedése lehet hatással később a peteérések időpontjára?

Figyelt kérdés
Úgy értem, valaki fogamzásgátlót szed, majd abbahagyja és a ciklus legkülönbözőbb pontjain lesz a peteérése. Ilyen lehetséges? Én életembe összesen 1 évig szedtem, ez is 6 éve volt. És ha jól számolom, pont középidőben van ovum, 28-29 napos ciklus mellett. Ezért foglalkoztat a dolog, hogy lehet-e összefüggés.
2015. júl. 17. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló leállítja a ciklust. Teljesen egyéni, hogy erre hogyan reagál a szervezet, a későbbiekben hogyan alakul a dolog. A legtöbb nőnek pár hónapon belül az eredeti ciklusa áll vissza, az, ami a szedés előtt volt.

Olyan is van, akinek tartósan nem lesz ovulációja a szedés után, vagy csak ritkán/összevissza, és esetleg orvosi segítségre is szüksége lesz ahhoz, hogy rendeződjön.

És van olyan is, akinek pont, hogy rendszeresebb lesz utána.

A 28-29 napos ciklus teljesen normális, és az is, hogy ilyen hosszú ciklus mellett középidőben van ovuláció.

A szedés előtt milyen volt a ciklusod?

2015. júl. 17. 11:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Előtte is viszonylag rendszeres volt. De akkor még igazából nem is tartottam számon, hiszen kapcsolatom se volt. Csak sokan írják, hogy például közvetlen mensi után vagy az alatt van peteérésük. Gondoltam, nem-e lehet ezt visszavezetni korábban szedett fogamzásgátlóra.
2015. júl. 17. 11:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát.. visszaáll általában. Az szerintem normális, hogy egy pár hónapig össze vissza van ovu. Nekem első hónapban nem volt, utána pont menzi után. Mindig is félidő körül volt szóval csak visszaállt volna, de jött a baba szóval nem derül ki. :)

Egyébként első jól leírta, mindenkinél más. Lehet nálad azonnal visszaállt, nálam úgy ahogy, egy harmadik pedig kezelésre is szorul..

2015. júl. 17. 11:41
 4/4 anonim ***** válasza:

"Csak sokan írják, hogy például közvetlen mensi után vagy az alatt van peteérésük. Gondoltam, nem-e lehet ezt visszavezetni korábban szedett fogamzásgátlóra."

Az ovuláció normálisan a következő vérzés előtt 14 nappal van. Innentől kezdve teljesen logikus, hogy 28 napos ciklusnál éppen félidőben lesz, míg egy rövid ciklusnál (pl. 21 nap), szinte rögtön vérzés után.

2015. júl. 17. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!