El szeretnék kezdeni használni ovu tesztet. Válaszolnátok a kérdéseimre, kezdő vagyok?
Tehát clostit szedek és a doki javasolta, hogy ovu teszteljek. Melyik napszakba kell? Minden nap hasznàlni kell? Honnan tudom, hogy biztosan pozitív és akkor utána mennyivel reped meg a tüszőm? Az ovu teszt tulajdonkeppen azt jelzi, hogy megtörtént e a tüszőrepedés?
Bocsi ha hülyeségeket kérdeztem.
Szia!
Másfél éve ovutesztelés után írok :)
Szóval, az ovutesztet mindig délután kell csinálni, lehetőleg ugyan abban az időben. Előtte 2 órával nem lehet inni (minimálisat)
A tesztet a ciklus kb. 10. napján kell kezdeni.
Akkor pozitív ha a tesztcsík annyira erős, mint a kontroll, vagy még erősebb! A halvány csík nem jelent pozi ovutesztet.
A pozi teszt után 24-36 óra múlva reped meg a tüsző-elvileg.
A tényleges repedést a teszt nem mutatja, azt egy hőgörbével igazolhatod.
Nekem sokáig nem volt pozi ovutesztem, így a dokim javaslatára reggel és délután is teszteltem, így kiderült, hogy nekem reggel van az LH csúcs a szervezetemben. Így sikerült a baba a 2. dupla tesztelős hónapban, addig előtte 1 évig nem :)
Nekem ha jól emlékszem 2 alkalommal volt 2 napig pozitív. Ilyenkor az utolsó pozitív nap utáni 24-36 órában várható az ovu.
A vaterán van sima és érzékenyebb ovuteszt is. Nekem az érzékenyebbel volt 2 napos pozi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!