Miért olyan nehéz teherbe esni?
Van egy olyan mondás, hogy csak annak a statisztikànak hiszek, amit magam hamisìtottam.
Ha azt veszed, az emberi faj kifejezetten termékeny, hiszen jóformán az év bármely szakaszában képes a szaporodásra, szemben mondjuk sok állattal, akik 1x vagy kétszer képesek csak erre egy évben. Ha megnezed a nepessegi mutatókat, akkor abból is látni, hogy az emberiség túl van szaporodva. Ez persze nem vigasz annak, aki gyermektelen, hogy oké, mások már gondoskodtak a következő nemzedékről!
Ha a statisztika mégis igaz, akkor sem kell rossznak gondolni, hiszen az utòdlás még igy is megfelelő mértékű! A nagy egészet nézve cseppet sem olyan rossz a helyzet és valójában így működik a rendszer és nem egyéni esetek kapcsán!
A megszakitásos 35% esély azt jelenti, hogy rendszeres nemi életet élő párok EGY ÉV ALATT ennyi eséllyel kapnak babát az égiektől.
A ciklusonként 20% pedig azt jelenti, hogy minden egyes hónapban van 20% esély teherbe esni. EZ NAGYON SOK! Elviekben ez alapján 5 hónapon belül a többség teherbe esik, sőt, várhatóan ez jóval kevesebb idő lesz. Ha tényleg ilyen hatalmas az esély. Egyáltalán nem alacsony a 20%. Sőt, nagyon is magas. Bár nem tudom, hogy ez mennyire valós szám. De matematikailag nagyon sok, az biztos.
13-as! Már ne is haragudj de ez egy nagyon régi és buta felfogás! Egyébként fogi gátló abbahagyása után nagyobb eséllyel esnek sokan teherbe illetve van aki amellett is teherbe esik!
Ha belegondolsz ha szedési hibát követsz el akár könnyen teherbe is eshetsz <--> ez nem fér össze a "fogi gátlót szedtem x évig és azért nem esek teherbe" elvvel
Tudom falun is ezt mondják ez a kedvencem: "elöli a sejteket"
A kérdés máskülönben arra vonatkozott hogy miért csak 20% az esély!
Kedves 13-as!
sose szedtem fog.gátlót.
10 évig megszakítással "védekeztünk"' a baba akkor jött össze 5 hónap alatt mikor szerettük volna. (29 évesen)
Most 37 évesen, nem védekezünk és 14 hónapja nem jön a baba :(
pedig sose szedtem fog. gátlót!
Egyébként a 20 és 35 % igen ellent mond egymásnak.... szerintem minden eset más, ez csak egy nagy átlag számítás.....
" Egyébként a 20 és 35 % igen ellent
mond egymásnak.... "
Milyen ellentmondast látsz? Mert nincs. Olvass vissza, leirtuk, hogy almát körtével hasonlitasz.
" Mert szétc5eszik magukat a nők a
gyógyszerrel. Utána meg vergődnek,
hogy nem lehet gyerekük."
Van erre kutatási eredményed vagy csak úgy kiabálod a vakvilágba a feltételezésed?
Szerintem régen se volt kevesebb meddõ. Csak egyrészt ciki volt szóba hozni, megfelelõ kezelés se volt illetve a 16-20 évesen szültek nem pedig 30 felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!