Olyanok válaszát várom, akik úgy estek teherbe, hogy a két gyermek között kb 2 év lett. Mennyire volt nehéz? És mi volt benne a jó?
20 hónap van köztük. Most 4 hós a kicsi.
Hm.
Hát, a terhesség rosszabb volt, sokat fájt a hasam, menni alig bírtam avége felé, itt fájt, ott fájt.
A szülés azz összehasonlíthatatlanul könnyebb volt. :)
A nagy sokat rugdosott, akkor vigyázni kellett, nehogy a hasamat rúgja meg. Emelgetni is kellett.
Az első 2 hónap volt elég durva. A naggyal is foglalkozni kellett, a kicsi hasfájós volt, ha magára volt hagyva, bömbölt...
Na most már elég könnyű. Figyeli a nagyot, sokat mosolyog, nézelődik, hasfájás elmúlt. :)
Úh már főzni is tudok mellettük, meg ilyenek. :)
18 hónap a korkülönbség.
A szülés után még nem volt vészes, nálunk (mint ahogy sok hasonló családban hallottam) a problémák és a testvérféltékenység akkor kezdődött, amikor a kicsi elkezdett helyet változtatni. Sok helyről hallottam, hogy ááá, szülés után a nagy szereti a pici babát, egyáltalán nem féltékeny... aztán a kicsi 7-8 hónapos kora körül elszabadult a pokol. Na hát nálunk is, a lakás egy háborús övezethez hasonlított és a napi túlélésre játszottam, hogy életben tartsak mindenkit és én se zakkanjak meg.
Aztán ahogy nőttek, egyre könnyebb lett. Amikor a kicsi partner lett a játékban egyre kevesebb lett a vita. Programot jó csinálni, mert bár volt egy időszak amikor lehetetlen volt összeegyeztetni a két alvásidőt (kicsi 2x, nagy 1x aludt) ennek hamar vége lett. Egyforma az érdeklődési körük, egyforma a teherbírásuk.
Annyira jó tesók lettek, hogy amikor emeletes ágyat kaptak mind a ketten együtt szorongtak egy helyen, mert nem akartak külön aludni. Sokszor éjjel is megfogták egymás kezét álmukban. Most meg azon megy a nyekergés, hogy a kisebbik beteg, a nagyobbnak egyedül kell menni suliba és ezt nem bírja elviselni.
első vagyok, azt elfeljetettem hogy a második és harmadik szülésem, igen könnyű volt!
és pl. nálunk végképp nem volt testvérféltékenység!de ismerőseinknél ahol 3 vagy több év a különbség annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!