Tönb helyen olvastam már hogy minden ciklusban kb 20% az esélye a teherbe esésnek (lsd; [link] ) na de miért ilyen alacsony ez az arány? Ha tegyuk fel peteérés környékén kétnaponta szeretkezik egy egészséges, nem meddő pár ahol minden feltétel adott, akkor mi akadályozhatja a sikeres teherbeesést?
Szerintem kicsit el van túlozva ez az adat, hogy vígasztalja azokat akinek nem sikerül. Én nem hiszem, hogy ilyen kevés az esély. Legyen 50, de nem 20...
2015. jún. 19. 09:29
2/20 anonim válasza:
Mert ma már kevés spermája van a férfiaknak, a környezeti terhelés miatt az is gyengécske, és sokan maszturbálnak is a szeretkezések között, tehát az a kevés sincsen bennük.
A pete pedig elvileg csak pár órán át megtermékenyíthető.
2015. jún. 19. 09:43
3/20 anonim válasza:
Most hirtelen nem ugrik be a pontos adat, de mintha több esély lenne a terhességre megszakításos "védekezéssel". Ott azt hiszem 35%-ot mondanak :D Ezek szerint jobban megérné megszakítással szexelni, mint durr bele mindent módon? :D
Én ezért nem hiszek azoknak akik statisztikákat lobogtatnak a szemem előtt. :)
Szerintem, ha tippelnem kellene, egészséges embereket nézve olyan 40-50 % az esély, és megszakítással 5, max 10%. Nem pedig rendesen 20%, megszakítással 35% :D
2015. jún. 19. 09:43
4/20 anonim válasza:
3. Igazad van! Ezt sozkták mondani, hogy megszakítással 35% az előváladéktól :)) Én arra is mindig mondtam, hogy nonsens, biztos nem olyan magas az arány. Szerintem is kb úgy van, ahogy mondod.
2015. jún. 19. 09:45
5/20 anonim válasza:
nem feltétlenül csak a teherbe esés a nehéz. Itt arra gondolok hogy hiába találkozik a pete- meg a hímivarsejt, lehet hogy (hiába egészséges mindkét fél) genetikai okok miatt az utód életképtelen lenne. Ilyenkor elmarad a beágyazódás és 1-3 napos késéssel a mensessel távozik. Nagyon óvatos becslések szerint is a terhességek 25% így végződik, illetve el sem kezdődik "csak" biokémiai terhesség. Azért óvatosak a becslések mert akik nem akarnak babát azok nem lesik minden mozdulatukat és nem tesztelnek rögtön már a nem várt mensi napján vagy előtte, tehát sokszor egy nő lehet nem is veszi észre hogy volt vmi történés ami "statisztikát" eléggé megkurtítja. Aztán meg attól hogy van tüszőrepedés azt sem biztos hogy életképes a petesejt van a tüszőben.
2015. jún. 19. 09:46
6/20 anonim válasza:
Igen, igaz, ha nem illik össze az immunrendszer, az is fogamzásgátló hatású.
2015. jún. 19. 09:48
7/20 anonim válasza:
Egyébként már bocsánat de a "megszakításos 35%"-ot és a "minden ciklusban 20%" esély van nem kellene egy kalap alá venni! Az egyik ugyanis (a 35%) a Pearl-index alapján van
a kérdező által linkelt cikk pedig teljesen más szempontból közelíti meg a kérdést!
2015. jún. 19. 09:54
8/20 anonim válasza:
Aha, tehát a 35-tel (valójában 12-42) a 85 áll szemben!
2015. jún. 19. 09:56
9/20 anonim válasza:
6-os! Azért genetikai összeférhetetlenség elég ritkán áll fenn! A meddőségi vizsgálatoknál is csak a legvégső esetben csinálnak erre vonatkozólag tesztet.
De igen olyan is van hogy a nő immunrendszere antitesteket termel a hímivarsejtek ellen.
De ezek már nem egészséges/normális esetben vannak.
Amit én írtam az csak annyi hogy a két ivarsejt közül egyik vagy mindkettő miatt az utód életképtelen lenne, nem egymásra vannak negatív hatással.
2015. jún. 19. 10:04
10/20 anonim válasza:
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy 6 év "megszakítás" alatt nekem még nem sikerült teherbe esnem. :) Úgyhogy az azzal kapcsolatos statisztikát mindenképp túlzásnak tartom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!