Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tanácsot szeretnék kérni....

Tanácsot szeretnék kérni. Lombikbébi programban résztvevők jöttök?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy eldöntöttük, hogy belevágunk a lombikprogramba. Viszont kedden váltok munkahelyet, és ott is van természetesen próbaidő is, meg minden.

Aztán persze jön a lombik, stb.

Kérdés: mikortól NEM rúghat ki a munkáltató?

- ha már van időpontom a lombikra?-mert ugye előtte konzultáció van

- vagy ha már épp lombik előtt vagyunk, tehát beülti előtt?

- vagy ha már meg volt a beültetés?

Mikortól vagyok "védett"?

2010. febr. 28. 18:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először is sok sikert és erőt,meg kitartást, én mégegyszer nem vágnék bele :-(

Onnantól vagy védett, hogy elkezditek,tehát nem a konzultáció,hanem az első beavatkozás utántól.

2010. febr. 28. 18:52
 2/14 A kérdező kommentje:

Tehát a beültetéstől?

Dehát különböző vizsgálatokra is el kell menni?

Azzal mi lesz?Akkor még kirúghatnak?

2010. febr. 28. 18:57
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Próbaidő alatt kirúghat. Bárki, bármikor. Azért próbaidő. Indokolni se kell, semmi se kell. Terhesen is kirúghat próbaidő alatt.

Akkor is, ha lombikban veszel részt. Várd ki a próbaidő végét.

2010. febr. 28. 20:46
 4/14 anonim ***** válasza:
Szia, én munkajoggal foglalkoztam, mielőtt eljöttem a kisfiammal szülési szabadságra és GYED-re, és határozottan úgy emlékszem, hogy egy ezzel kapcsolatos munkajogi magyarázatban azt olvastam, hogy már attól kezdve védett a munkavállaló, hogy felkeresi a meddőségi szakembert az első konzultáció céljából. Persze saját tapasztalatom nincsen, úgyhogy csak ennyit tudok segíteni. Természetesen a próbaidő tartamára a védettség nem jár, ahogy az előttem szóló írta. 21 hónapos kisfiú anyukája, aki egyben 28 hetes km is
2010. febr. 28. 21:13
 5/14 anonim ***** válasza:
nálunk egy lányról a próbaidő alatt derült ki, hogy terhes, így a szerződést már úgy kötötték vele, hogy amikor elmegy szülni, meg is szűnik a munkaviszony...csodás, nem?
2010. febr. 28. 22:03
 6/14 anonim ***** válasza:
67%

Akkor azzal a lánnyal nagyon rendes volt a munkáltató. Rögtön is elküldhette volna és akkor nem lett volna a lánynak gyed, tgyás.

Ez teljesen érthető a munkáltató részéről, ő munkaerőt szeretne, aki dolgozik. Nem jótékonysági intézmény. A próbaidő pár hónap, azt ki lehet bírni, aztán jöhet a lombik!

2010. márc. 1. 07:31
 7/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Először is, köszönöm a válaszokat!

Másodszor meg azt tudom, hogy a próbaidő alatt bárki bármikor kirúghat, ez tiszta sor.

Engem az utána lévő idő érdekelne, mikor már konkrét szerződés van a kezembe határozatlan munkaidőről, akkor már védett vagyok-e, vagy az első lombikos konzultáció utántól?

2010. márc. 1. 11:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia!Ha megvan a szerződésed próbaidő után,akkor már sinen vagy!Nem rúghat ki!(persze csak akkor,ha nem akar,mert a mai világban már sajnos ez van)!
2010. márc. 7. 15:59
 9/14 A kérdező kommentje:

Azt én értem.

Csak az nem világos, még mindig, hogy mikortól vagyok védett?

Az első konzultációtól?

Vagy a beültetéstől?

Vagy mikortól?

2010. márc. 7. 16:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok,akinek feltetted a kérdéseket,asszem ebben van valami!:

A Munka Törvénykönyvének 107§ i) pontja alapján mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára.

A törvény indoklása szerint: "Indokolt az is, hogy a reprodukciós eljárásban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat is az Mt. 107. § alapján a munkavégzési kötelezettség alóli - fizetetlen, ám a munkáltató á1tal kötelezően biztosítandó - mentesülés esetkörébe tartozzon. A felek együttműködési kötelezettségéből levezethetően a munkaidő-kedvezményben való részesülés feltétele a lombikbébi programban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat igazolása a munkavállaló részéről, azonban - tekintettel az ezzel összefüggő információ érzékeny voltára - a munkavállaló mérlegelési körébe tartozik, hogy a lombikbébi programban való részvételét a munkáltató tudomására hozza-e, és igénybe veszi-e a munkaidő-kedvezményt, vagy a távollétet más módon, pl. szabadság kivételével oldja meg."

2010. márc. 8. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!