Tanácsot szeretnék kérni. Lombikbébi programban résztvevők jöttök?
Szóval az a helyzet, hogy eldöntöttük, hogy belevágunk a lombikprogramba. Viszont kedden váltok munkahelyet, és ott is van természetesen próbaidő is, meg minden.
Aztán persze jön a lombik, stb.
Kérdés: mikortól NEM rúghat ki a munkáltató?
- ha már van időpontom a lombikra?-mert ugye előtte konzultáció van
- vagy ha már épp lombik előtt vagyunk, tehát beülti előtt?
- vagy ha már meg volt a beültetés?
Mikortól vagyok "védett"?
Szia!
Először is sok sikert és erőt,meg kitartást, én mégegyszer nem vágnék bele :-(
Onnantól vagy védett, hogy elkezditek,tehát nem a konzultáció,hanem az első beavatkozás utántól.
Tehát a beültetéstől?
Dehát különböző vizsgálatokra is el kell menni?
Azzal mi lesz?Akkor még kirúghatnak?
Próbaidő alatt kirúghat. Bárki, bármikor. Azért próbaidő. Indokolni se kell, semmi se kell. Terhesen is kirúghat próbaidő alatt.
Akkor is, ha lombikban veszel részt. Várd ki a próbaidő végét.
Akkor azzal a lánnyal nagyon rendes volt a munkáltató. Rögtön is elküldhette volna és akkor nem lett volna a lánynak gyed, tgyás.
Ez teljesen érthető a munkáltató részéről, ő munkaerőt szeretne, aki dolgozik. Nem jótékonysági intézmény. A próbaidő pár hónap, azt ki lehet bírni, aztán jöhet a lombik!
Sziasztok!
Először is, köszönöm a válaszokat!
Másodszor meg azt tudom, hogy a próbaidő alatt bárki bármikor kirúghat, ez tiszta sor.
Engem az utána lévő idő érdekelne, mikor már konkrét szerződés van a kezembe határozatlan munkaidőről, akkor már védett vagyok-e, vagy az első lombikos konzultáció utántól?
Azt én értem.
Csak az nem világos, még mindig, hogy mikortól vagyok védett?
Az első konzultációtól?
Vagy a beültetéstől?
Vagy mikortól?
Utolsó vagyok,akinek feltetted a kérdéseket,asszem ebben van valami!:
A Munka Törvénykönyvének 107§ i) pontja alapján mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára.
A törvény indoklása szerint: "Indokolt az is, hogy a reprodukciós eljárásban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat is az Mt. 107. § alapján a munkavégzési kötelezettség alóli - fizetetlen, ám a munkáltató á1tal kötelezően biztosítandó - mentesülés esetkörébe tartozzon. A felek együttműködési kötelezettségéből levezethetően a munkaidő-kedvezményben való részesülés feltétele a lombikbébi programban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat igazolása a munkavállaló részéről, azonban - tekintettel az ezzel összefüggő információ érzékeny voltára - a munkavállaló mérlegelési körébe tartozik, hogy a lombikbébi programban való részvételét a munkáltató tudomására hozza-e, és igénybe veszi-e a munkaidő-kedvezményt, vagy a távollétet más módon, pl. szabadság kivételével oldja meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!