Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ezek akár már korai terhességi...

Ezek akár már korai terhességi tünetek lehetnek?

Figyelt kérdés

Május 17-én volt a peteérésem, ovu teszt szerint. Előtte napokban, de aznap és másnap is akcióztunk.

Napok óta különböző napszakokban tör rám émelygés, hányinger. Nem ehettem semmit, ami megártott, mert diétát követek, ugyanazokat a dolgokat eszem. Meg teljesen másfajtát szoktam érezni, ha valami nem esik jól ételbe, és attól vagyok rosszul.

A petefészkem vagy annak környéke szurkál, és többször volt olyan, csak kissé enyhébben jelentkező görcsöm, ami menstruáció első napján szokott lenni.

Mellfeszülés nincs, de az nekem menstruáció környékén sem szokott lenni, csak amíg fogamzásgátlót szedtem, előtte és utána soha.

Be nem képzelgek semmit magamnak. Első hónap, hogy próbálkozunk, nem vagyok rágörcsölve a témára, csak a kiszámíthatatlan ciklusom miatt ovu teszteltem. (Jól is tettem, mert 5 napra lett pém a kikalkulált helyett.)

Tudom, sokan azt hirdetik, beágyazódásig nem lehetnek tünetek, akinek mégis van, az beképzeli, ugyanakkor bizonyíthatóan nem így van.

[link]

2015. máj. 21. 18:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyjuk ezt a beágyazódás előtti tünet-érzést. Aki nagyon akar, az biztos talál is valamit, amit érezhet.

Ha neked 3 napja volt ovud, akkor napok óta nem is érezhetsz semmit.

Nem mondom,hogy nem sikerülhet, de még nincs minek sikerülnie!

2015. máj. 21. 18:32
 2/18 A kérdező kommentje:

A cikkben az áll, már a megtermékenyülés utáni órákban megjelenik a korai terhességi faktor.

A napok óta alatt értem a mai napot, a tegnapot, és a tegnapelőtti napot legalább. Nekem most kissé összemosódnak a napok, mivel éjszakáztam, olyankor nem igen tudom, hány nap telik el, csak éppen minden napszakban émelyegtem.

Ja, és remekül bírom a műszakozást, ehhez sincs köze.

2015. máj. 21. 18:38
 3/18 anonim ***** válasza:

1. Ha úgy gondolod tudod a választ akkor nem tudom miért kérdezed

2. A cikkben az áll, hogy nem hittek a nőknek akiknek beágyazódás előtt tünetei voltak. Elmesélem nálam hogy volt. December 26-án eldöntöttük a babát, másnap reggeltől minden reggel hányingerem volt és javában megvolt a menzeszem. Pontosan tudtam, hogy mivel szeretnék terhes lenni, már be is képzeltem a tüneteket. És peteérés előtt nincs EPF sem.. Aztán valós terhességi tüneteim egy hetes menzesz kimaradás után voltak, érdekes, 6 hetesen mikor megjelent a hányiner, először elmúlt a reggeli, utána lett belőle délutáni.

2015. máj. 21. 18:40
 4/18 anonim ***** válasza:

Nézd, be le lehet kapaszkodni mindenbe, de én gondolom,hogy a biológia, az biológia. Meg kell történnie valaminek,hogy legyen hcg, hogy tüneteket okozzon.

Ez nekem kb. olyan,mint, amikor valaki írja,hogy 9-10 hetesen érezte a babát mozogni!

2015. máj. 21. 18:42
 5/18 A kérdező kommentje:

De ha egyszer kutatás bizonyította ezt? Ha már a cikkből idézel, olvastad a második bekezdést?

Mindegy, hát majd úgy 10 nap múlva már tudni fogom, mi volt ez. Az biztos, nem képzeltem be semmit. Tehát vagy korai terhességi tünet (és vagy megmarad, vagy nem), vagy más okozta az émelygést és a szurkálást, pl. valami nőgyógyászati probléma, amiről nem tudok. Petefészek gyulladás?

Én rosszullétet nem tudok beképzelni, érzem, és kész. Valami változás van bennem, ami ha nem terhesség, akkor valami betegség lesz...

2015. máj. 21. 18:52
 6/18 anonim ***** válasza:

Én olvastam. Egyébként anno én is megtaláltam ezt a cikket. De azért azt ne felejtsük el, hogy ha valóban okoz tüneteket az a valami, senki nem állítja, hogy hasonló tünetek a HCG tüneteivel.

Egyébként a petefészek szúrka normális, a petesejt kilökődött, benne maradt a sárgatest ami a progeszteront termeli. Ez feszíthet és ilyen szúró vagy nyilaló vagy kinek milyen érzést válthat ki. Ez megmarad terhesség esetén is de nem terhestünet. Viszont gondot sem jelent általában.

Nyilván ettől te lehetsz terhes, én nem mondtam hogy beképzeled a tüneteket, csak azt, hogy a szervezet viccelni is tud velünk, valós tüneteket produkálhat. Én sem képzeltem be a hányingert de volt.. és fix hogy nem terhesség miatt peteérés előtt.

2015. máj. 21. 19:06
 7/18 A kérdező kommentje:

Hát a tünetek szerint lehet akár petefészek gyulladás is, ott is írja a hányingert, émelygést, szurkálást... Majd kivizsgáltatom mindenesetre magam, mert úgyis már kések éves szűrővizsgálatról.

Én korábban sosem éreztem petefészek szurkálást, csak néztem csodálkozva, amikor ilyen kérdéseknél írták, hogy ebből is tudták, hogy ovu van/lesz. Menstruációkor sem éreztem olyat sosem.

2015. máj. 21. 19:09
 8/18 anonim ***** válasza:

Lehet azért is mert most első próbálkozós hónapod, figyelsz a jelekre. Ez nálam is így volt. Sose éreztem csak első próbálkozós hónapban. Szerény véleményem szerint egy petefészek gyulladás komolyabb fájdalommal kell hogy járjon, de nem tudom. Ha mérnéd a hődet akkor legalább tudnánk, hogy egyáltalán megtörtént-e az ovu...

Nyilván ha eleve nem voltál rákszűresen mostanság, akkor ideje lehet.

2015. máj. 21. 19:17
 9/18 A kérdező kommentje:

Ovulációs teszteltem mindennap délután 5 körül, egymást követő 5 napon, ami aztán 5. napra szép erős pozitív lett. Másnap volt is tojásfehérjeszerű folyásom, és előtte több nap is be voltam hülyülve, mint mindig, amikor korábban sejtettem, hogy akkor van peteérési időszakom. Izgatottabb vagyok olyan téren. :) Aztán rá következő nap megszűnt minden.

Hőmérőzést csináltam, de igazából itt megmagyarázták gyik-en, több műszakos munkarendben cs*szhetem. Párszor azért néztem.

2015. máj. 21. 19:22
 10/18 anonim ***** válasza:
Az ovuteszt a magas LH tesztet mutatja. Teljesen jó peteérés követésére de ha valaki ilyet kérdezett (emlékszem egy ilyen kérdésre) én azt írtam, hogy pozi ovuteszt után ha éppen úgy jön ki a műszak hogy pár napig tudod mérni, akkor az úgy jó. Pl második éjszakás napodon pozi a teszt, akkor az éjszakás hetet végig tudod mérni, mikor pihenős leszel akkor már nem lesz jó a görbe sajna. Szóval a magas LH a peteérést mutatja, a tüszőrepedést sajnos már nem. Ezért szokták a kettőt egyszerre.
2015. máj. 21. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!