Ha valakinek nem 28 naposak a ciklusai, hanem több, pl.34, akkor is az utolsó menses 1. napjától számolják a terhességet?
Figyelt kérdés
Mert ugye akkor 34 naposnál pont egy hetet tolódik, akkor annak a babája 5 hetes, amikor kiderül, hogy nem jön meg?2015. máj. 16. 14:18
1/7 anonim válasza:
Egyrészt igen, másrészt ritkán lehet tudni hogy pontosan mikor fogant a baba mert 28napos ciklusnál is lehet h menstruáció után közvetlenül (vagy akár alatt) vagy nemvárt lőtt nemsokkal sikerült. Én napra pontosan tudtam hogy mikor sikerült (31napos ciklusom van) de végig az utolsó menstruáció első napjától nézték.
2/7 anonim válasza:
Hosszabb is volt a ciklusom és nem is félidőben fogant a kicsi. A 12. heti uh alapján lekorrigálta az orvosom a szülés várható idejét, bele is vezette a kiskönyvbe, hiába kalkulált mást a védőnő a korongja alapján. (de jó h módosított, mert még ahhoz képest is +3 napra született a lányom, összesen így +10 lett menstruációhoz képest)
3/7 anonim válasza:
Az elso hetekben az utolso menses elso napjatol szamoljak, aztan a 12. hetig korrigaljak a baba mereteibol szamitva.
En homeroztem, es tudtam, hogy 3 nappal kesobb volt ovum, igy csaltam, es az utolso mensesemet 3 nappal kesobbre mondtam. Nem is kellett korrigalni.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
Kíváncsi vagyok, nekem mit mondanak majd.
2015. máj. 16. 15:32
5/7 anonim válasza:
A mensi első napjàtól számolnak.
Nekem 32-33 napos ciklusom volt, mégis az első naptól számoltak.
Aztán kiderült korai peteérésem volt (6. ciklusnapon estem teherbe). Tehát tök mindegy a ciklus, a termèszet majd eldönti...
Viszont épp emiatt számolnak az utolsó mensi első napjától, mert az legalább "biztos". Az ultrahangon meg majd kiderül, ha nagyobb eltérés van.
6/7 anonim válasza:
Nekem is mindig hosszabb ciklusaim voltak/vannak. 32 nap alatt nem nagyon van. Természetesen nekem is az utolsó menzesz első napjától számolták a terhességet, és mindkét kislányom a legelejétől minden mérésnél 5 nappal kisebb terhességnek megfelelő méreteket produkált. (egyébként ugyanazzal a súllyal, mérettel születtek, majdnem napra pontosan ugyanúgy a 38. betöltött héten).
7/7 A kérdező kommentje:
Ok, köszi! 😊
2015. máj. 17. 10:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!