Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha valakinek nem 28 naposak a...

Ha valakinek nem 28 naposak a ciklusai, hanem több, pl.34, akkor is az utolsó menses 1. napjától számolják a terhességet?

Figyelt kérdés
Mert ugye akkor 34 naposnál pont egy hetet tolódik, akkor annak a babája 5 hetes, amikor kiderül, hogy nem jön meg?
2015. máj. 16. 14:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt igen, másrészt ritkán lehet tudni hogy pontosan mikor fogant a baba mert 28napos ciklusnál is lehet h menstruáció után közvetlenül (vagy akár alatt) vagy nemvárt lőtt nemsokkal sikerült. Én napra pontosan tudtam hogy mikor sikerült (31napos ciklusom van) de végig az utolsó menstruáció első napjától nézték.
2015. máj. 16. 14:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Hosszabb is volt a ciklusom és nem is félidőben fogant a kicsi. A 12. heti uh alapján lekorrigálta az orvosom a szülés várható idejét, bele is vezette a kiskönyvbe, hiába kalkulált mást a védőnő a korongja alapján. (de jó h módosított, mert még ahhoz képest is +3 napra született a lányom, összesen így +10 lett menstruációhoz képest)
2015. máj. 16. 15:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Az elso hetekben az utolso menses elso napjatol szamoljak, aztan a 12. hetig korrigaljak a baba mereteibol szamitva.

En homeroztem, es tudtam, hogy 3 nappal kesobb volt ovum, igy csaltam, es az utolso mensesemet 3 nappal kesobbre mondtam. Nem is kellett korrigalni.

2015. máj. 16. 15:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Kíváncsi vagyok, nekem mit mondanak majd.

2015. máj. 16. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A mensi első napjàtól számolnak.

Nekem 32-33 napos ciklusom volt, mégis az első naptól számoltak.

Aztán kiderült korai peteérésem volt (6. ciklusnapon estem teherbe). Tehát tök mindegy a ciklus, a termèszet majd eldönti...

Viszont épp emiatt számolnak az utolsó mensi első napjától, mert az legalább "biztos". Az ultrahangon meg majd kiderül, ha nagyobb eltérés van.

2015. máj. 16. 18:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is mindig hosszabb ciklusaim voltak/vannak. 32 nap alatt nem nagyon van. Természetesen nekem is az utolsó menzesz első napjától számolták a terhességet, és mindkét kislányom a legelejétől minden mérésnél 5 nappal kisebb terhességnek megfelelő méreteket produkált. (egyébként ugyanazzal a súllyal, mérettel születtek, majdnem napra pontosan ugyanúgy a 38. betöltött héten).
2015. máj. 17. 09:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Ok, köszi! 😊
2015. máj. 17. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!