Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nálatok hogy jött elő a...

Nálatok hogy jött elő a gyerektéma? Ki hozta fel, hány év után?

Figyelt kérdés
A párotok elsőre benne volt, vagy azért kellett neki egy kis idő? Kort is írjatok, köszi. Hogy miért kérdezem? Nálunk egy vaklárma kapcsán most került el a téma. Én szinte biztos voltam benne, hogy ő kézzel-lábbal hadakozik majd ellene. Erre azt mondta, benne lett volna, ha úgy alakul. Az indoka: nem állunk olyan sz.rul, hogy ne tudnánk felnevelni egy gyereket, de olyan jól se, hogy azt mondja, na akkor most csináljunk. És hogy ő soha nem is fogja azt mondani, hogy na, akkor most. Megkérdeztem miért. Azt válaszolta, mert nem akar ő dönteni egy ember életéről. Szóval tőlem várja majd, hogy egyszer kimondjam? Mert odáig oké, ha besikerülne, már most is "akarná", de ha nem sikerül be?
2015. máj. 16. 09:34
 1/10 anonim ***** válasza:
ez erdekes .de ugy gondolom ,ha te szeretnel nyugodtan mondd ki.ezek szerint o is inkabb csak az anyagi vonzatatol fel.azt meg nektek kell tudni ,belefer-e.
2015. máj. 16. 10:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát,én nem leszek nagy segítség,mert nálunk a párom akarta nagyon;kb fél év után.Én egyáltalán nem akartam gyereket,soha,de soha,így ismerkedtünk meg.

Aztán kellett jó sok idő(5 év után jött a baba) hogy átgondoljam és azt mondjam,hogy na,jó,próbálkozunk.Itt is azt gondoltam,hogy van még legalább egy évem,mire terhes leszek,mert a családban másoknak is sokára jött a gyermekáldás.

Erre 2 hónap múlva terhes lettem.Ekkor már volt fogadott orvosom(nálam ez nagyon kellett,pszichológiai okból-többek közt azért sem akartam gyereket,mert egyszerűen féltem szülni,taszított a szülés gondolata a szoptatás,minden,ami ezzel kapcsolatos,de miután megfelelő dokit találtam,azt mondtam,hogy rendben)

Számomra az elsődleges szempontok teljesültek: nekem legyen saját házam (nem közös,nekem kellett) ez már megvolt.Aztán a párom,aki nagyszerű apa és kellett egy normális,megértő orvos.Ez is teljesült,így nem volt már akadálya,bár nem így terveztem az életem,de örülök,hogy így alakult! :-)

Én (nő) 24 és a párom 27 évesek vagyunk.

2015. máj. 16. 10:07
 3/10 anonim ***** válasza:

En mondtam neki hogy en mar szeretnek "majd". A majdal levedtem,hogy ha o kesobb akar nekem az is jo. Ez eskuvo elott volt. Talan eljegyzes utan nem emlekszem. Mar 2,5eve biztos. Aztan o is azt mondta hogy majd o is akar, de abba biztosak voltunk hogy eskuvo utan szeretnenk. Most mar nagyon varjuk, de anyagiak miatt meg par honap. ( kulfoldon gyujtogetunk,igy egy ket honap is nagyon szamit).

Szerintem nyugodtan mond neki,hogy te mar szeretnel. A nokben elobb jon az oszton altalaban. En meg most isnkicsit jobban be vagyok izgulva, mert megis az en pocakomban lesz stb. Aztan meglatod mit reagal. Megbeszelitek.

2015. máj. 16. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Nálunk elég vicces volt: épp nem volt munkája, és kicsit megcsúsztunk anyagilag, amikor kellett volna venni a gyógyszert. Amikor mondtam neki, hogy mi a helyzet, és hogy nincs kedvem felíratni egyhavi adagot, mert akkor ugye egy hónap múlva megint menni kell, és mi lenne, ha egy ideig nem szedném, azt mondta hogy oké, úgyis szeretne tőlem gyereket. Köpni-nyelni nem tudtam, mert én arra gondoltam, hogy vegyünk óvszert vagy valami :D

Azóta viszont megbarátkoztam a gondolattal. Úgyis pcos miatt szedtem a gyógyszert, szóval még évekig is tarthat, mire teherbe esem. De ha most összejön, az se gáz, neki már van új munkája, és összejött a gyedhez szükséges ideje, nekem meg elvileg nemsokára diplomám, és utána nagyon remélem, hogy hamar lesz munkám is, ami jobban fizet, mint a jelenlegi.

Ja igen, azóta azt is eldöntöttük, hogy ő marad itthon és én leszek a családfenntartó. Ráadásul magától mondta, és miután az volt a legnagyobb parám, hogy évekre kiesem a munkából a gyerek miatt, így ezzel a kijelentésével nagyon motiválttá váltam a gyerekcsinálásra :)

2015. máj. 16. 10:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem akar dönteni egy ember életéről? Hm, érdekes. Ha lesz gyereketek, elég sok mindenről kell majd a kicsi életével kapcsolatban, míg nem fog saját maga dönteni a dolgairól.

Nálunk elég hamar felmerült a téma, pár hónap után, kb mikor összebútoroztunk. Azaz akkor még abban egyeztünk ki, hogy nagyon szeretnénk mindketten, és várjuk ki az idejét. Az anyagi helyzet nem akadályozott akkor sem, de nem akartuk túlságosan elhamarkodni. 3 év után összeházasodtunk, kicsivel utána jött el az az idő, hogy nem csak szeretnénk, akarjuk is. Én hoztam fel egyébként, hogy most már eléggé el tudnám képzelni, ahogy nő a pocak, aztán fogja a kicsikénket, ésatöbbi, erre ő is egyre jobban vágyott rá. Most májusban 1 éves házasok leszünk, és 15 hetes kismama vagyok.

2015. máj. 16. 11:03
 6/10 anonim ***** válasza:

#4 - Ugye azt tudjátok, hogy apa csak a gyerek 1 éves korától jogosult GYED-re? Előtte maximum fizetés nélküli szabadságon lehet.

Kérdező: a helyedben nagyon óvatos lennék, mert ez azt mutatja, hogy nem akarja felvállani a felelősséget. Azaz később kihátrálhat azzal, hogy ő nem is mondta, hogy akarná, te erőltetted rá.

2015. máj. 16. 11:19
 7/10 piroska és a farkas ***** válasza:
Nálunk kb a 4. randin merült fel, hogy mi egy család leszünk, és dejo, lesznek gyerekeink is. Az első találkozásunkhoz képest 1 évre lettem kismama, de akkor már túl voltunk az esküvőn is. :)
2015. máj. 16. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:
#6 az már régen volt, ma már tudtommal nincs ilyen megkötés.
2015. máj. 16. 13:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk párom hozta fel kb. 5 év után, hogy szeretne lassan kispapa lenni - akkorra lett saját lakásunk. Én még húztam a dolgot 3 évig, nem éreztem, hogy hű de nagyon anya akarnék lenni. Amikor már én is biztos lettem a dologban, akkor belevágtunk. 1 éves múlt, annyira imádom, butaság volt félni az anyaságtól.
2015. máj. 16. 14:59
 10/10 anonim ***** válasza:
9-es vagyok, korunk lemaradt: 30 évesen szültem, párom 37 volt.
2015. máj. 16. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!