Hőgörbe, hogy is van ez?
Azért hőmérőzünk, hogy lássuk, normálisan zajlik e le a ciklus. Néhány hónap után már látszik, hogy hány nap telik el ovutól a következő ciklusig. Ebből lehet következtetni progeszteron elégtelenségre. A tartósan alacsony hő pl. progeszteron problémákra utalhat. Vagy egy idő után már lehet tudni, hogy adott időszakban milyen tüneteink vannak, éppen mi történik a ciklus során.
Az ovut megállapítani, hogy mikor volt, persze, akkor is jó, ha az ember babát tervez, és már hónapok/évek óta nem sikerül. Adott esetben a hőmérőzés arra is ad választ, hogy egyáltalán megtörténik-e az ovu, esetleg több is egy ciklusban, vagy csak próbálkozik a szervezet, de nem tudnak a tüszők megrepedni... Persze, ezekre mind lehet labor vagy orvos által is választ kapni, de sokan szeretnek tisztába lenni ezekkel a dolgokkal, és havi szinten lekövetni a ciklusukat. Én nagyon sokat megtanultam a szervezetem működéséről a görbe vezetéssel, pár hónap után már azt is tudtam, hogy mikor melyik petefészekben érik a tüsző, honnan indul a pete. Ezt uh igazolta is. Szóval ezer oka lehet ennek, nem feltétlen a pontos dátum kiderítése, hogy melyik nap lesz/volt ovu.
* a tartósan alacsony hő pajzsmirigy problémára utalhat
Elírtam, javítottam. 2-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!