Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőgörbe, hogy is van ez?

Hőgörbe, hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Láttam hogy sokan használtok hőgörbét, vagy legalább is sokat ismeritek.most fogom elkezdeni mérni de nem vagyok mindennek tisztában.minden reggel kb azonos időben azonos múdon mérünk és felírjuk eddig ok.és amikor már tejes a kép meg tudod állapitani hogy melyik nap volt az ovud.de épp ezt nem értem, akkor már mindegy nem?előre meg nem fogja kimutatni nem? Bocsi ha nagyon buta kérdés de nem értem
2015. máj. 13. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:
2015. máj. 13. 14:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért hőmérőzünk, hogy lássuk, normálisan zajlik e le a ciklus. Néhány hónap után már látszik, hogy hány nap telik el ovutól a következő ciklusig. Ebből lehet következtetni progeszteron elégtelenségre. A tartósan alacsony hő pl. progeszteron problémákra utalhat. Vagy egy idő után már lehet tudni, hogy adott időszakban milyen tüneteink vannak, éppen mi történik a ciklus során.

Az ovut megállapítani, hogy mikor volt, persze, akkor is jó, ha az ember babát tervez, és már hónapok/évek óta nem sikerül. Adott esetben a hőmérőzés arra is ad választ, hogy egyáltalán megtörténik-e az ovu, esetleg több is egy ciklusban, vagy csak próbálkozik a szervezet, de nem tudnak a tüszők megrepedni... Persze, ezekre mind lehet labor vagy orvos által is választ kapni, de sokan szeretnek tisztába lenni ezekkel a dolgokkal, és havi szinten lekövetni a ciklusukat. Én nagyon sokat megtanultam a szervezetem működéséről a görbe vezetéssel, pár hónap után már azt is tudtam, hogy mikor melyik petefészekben érik a tüsző, honnan indul a pete. Ezt uh igazolta is. Szóval ezer oka lehet ennek, nem feltétlen a pontos dátum kiderítése, hogy melyik nap lesz/volt ovu.

2015. máj. 13. 16:13
 3/4 anonim ***** válasza:

* a tartósan alacsony hő pajzsmirigy problémára utalhat

Elírtam, javítottam. 2-es vagyok.

2015. máj. 13. 16:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget
2015. máj. 13. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!