Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Holnap tüdőszűrésre kéne...

Holnap tüdőszűrésre kéne mennem. Ha terhes vagyok, akkor 2-3 napja foganhatott a baba. Ártalmas lehet ilyen korai szakaszban?

Figyelt kérdés
2015. máj. 6. 19:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Végre valaki aki utána olvas és utána írja le a véleményét....Zöld a kéz 10es
2015. máj. 7. 11:01
 12/19 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván nem szabad terhesség gyanúja esetén sem, csak ha tényleg életbevágó és halaszthatatlan, de jelen esetben még a gyanú sem áll fent, mivel két napja szexelt, magyarul még NEm terhes a kérdező!
2015. máj. 7. 11:24
 13/19 anonim ***** válasza:
61%
jah még annyi, hogy esetleg kérjen védőköpenyt... akkor tuti nem kell aggódnia a "talán két hét múlva" terhesség miatt.
2015. máj. 7. 11:27
 14/19 anonim ***** válasza:
61%
és még egy utolsó gondolat. Mint említettem, engem 32 hetesen rtg-tek, így volt "szerencsém" számos neves orvossal konzultálni ez ügyben. Mindenki azt mondta, hogy 12 hét előtt, ha károsítja a magzatot a sugár, az sajnos el is megy (szóval ezért nem gondolom, hogy emiatt lett beteg tisztelt Tímea barátnője babája). De mint írtam, jelen esetben terhesség gyanúja sem áll fenn, ennyi erővel ne menjen egy nő sem tüdőszűrőre, aki nemi életet él, mert mi van ha...
2015. máj. 7. 11:54
 15/19 A kérdező kommentje:
Elnézést,ha hülyén tettem fel a kérdést,de régóta szeretnénk babát..és mivel van rá esély (vagyis nagyon remélem),hogy most összejött,ezért szerettem volna tudni!köszönöm a válaszokat!
2015. máj. 7. 16:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Ne menj tüdőszűrésre.
2015. máj. 7. 21:56
 17/19 anonim ***** válasza:

Már bocsánat, hogy a válaszokra válaszolok, de ez már világnézeti kérdés, amiket írtatok!

"sejtcsomó".

DE HA MAGÁRA HAGYOD, BABA LESZ BELŐLE!

Ha ő akar gyereket, akkor szeretné védeni azt a "sejtcsomót" ha már megvan!

Kérdésre a válasz: nem értek hozzá, hogy árt-e.

Szerintem ha árthat, ne menj tüdőszűrőre, de kérdezz meg inkább egy orvost erről. (Pl a tüdőszűrést végzőt)

2015. máj. 12. 12:32
 18/19 anonim válasza:
Mivel még nem történt beágyazódás, ezért kétesélyes a dolog: vagy károsodnak a SEJTEK!! és akkor nem is jön létre a terhesség, vagy pedig nem lesz semmi baj. Ilyen esetben a 10 napos szabályt szokták alkalmazni: a menstruáció első napjától számítva 10 napig teljesen kockázatmentes a röntgen sugárzás, ezért ha teheted halaszd a vizsgálatot ilyen időpontra. Ha nem lehetséges halasztás, akkor kérj ólom védőköpenyt.
2015. máj. 12. 16:31
 19/19 anonim válasza:

Szerintem olvasd el ezt, aztán döntsd el magad, hogy akarod-e a röntgent vagy sem.

[link]

(Azt kérdezted, hogy ártalmas lehet-e ilyen korai szakaszban... Lehet. De hogy valóban fog-e ártani azt senki nem tudja megmondani előre. A röntgensugár okozta károsodás ugyanis STATISZTIKAI törvényszerűség, azt lehet(ne) megmondani csak, hogy milyen százalékban okozhat problémát (azaz hogy pl. X ezer terhesség esetén Y esetben okozott ártalmat). Azt nem lehet megmondani, hogy egy kiválasztott esetben (esetedben) lesz-e valami ártalmas hatása. Meg aztán ott van még az is, hogy milyen sokminden okozhat még problémát terhesség esetén - csak olvasd el a cikket - és hogyha mégis valami történt, azt lehetetlen megmondani, hogy éppen mitől, a sok lehetséges káros behatás közül. Szóval dönts belátásod szerint.)

2015. máj. 14. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!