Még nem hagytam abba a fogamzásgátlót 2 hónap múlva
fogom, de elkezdhetem már most mérni a hőmet?
Nem hiszem. Ha mikor lerakod elkezded merni elég kell hogy legyen. A menzesz körüli napoknak amúgy sincs sok jelentősége, marad időd belerázódni.
2015. máj. 4. 11:00
2/13 A kérdező kommentje:
Igazából a reggel azonos időben felkelésre, arra, hogy hogy is működik ez az egész meg, hogy vezessem erre gondoltam, hogy van e értelme. Mert elég nyűgösen kelek van mikor 20percel korábban van mikor késöbb stb stb.
Nem igazán van értelme, mivel nincs peteérésed, így a hőgörbe sem mutat semmi releváns infót. 20-30 perc eltérés a reggeli kelésben egyébként nem igazán számít. Lényeg, hogy amit kinyitod a szemed, jöhet a lázmérő, ne kelj fel, punnyadj még addig az ágyban, ez a nyűgösen kelőnek pont jól jön :)
De nyilván elkezdheted most is, nincs jelentősége.
2015. máj. 4. 11:12
Ha alszol minimum 6 órát egyhuzamban, akkor nem számít a fél-1 óra csúszás ide oda!
Csak a hőmérés előtt ne kelj ki az ágyból.
Gyógyszer alatt nagyon fura görbét fogsz kapni, mert akkor nincs peteérésed...
Szerintem felesleges addig.
2015. máj. 4. 11:13
3-as vagyok, lehet kicsit félreérthető, amit írtam. Nyilván lényeges, hogy nagyjából azonos időben legyen az ébredés, tehát aki több műszakban dolgozik, az nem igazán tudja ezt megvalósítani, de a nagyjából azonos időnél 20-30 perc nem igazán számít.
2015. máj. 4. 11:14
6/13 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam hogy nem tudom elszúrni. Megvárom majd akkor a két hónapot, viszont olyan kérdésem lenne még, hogy nem a mostani, hanem a következő mensi első napjánál kezdjem majd mérni, az fog számítani a ciklus első napjának, ami még a megvonásos vérzés lesz?
Miert akarod merni? Altalaban az ember akkor kezdi merni, ha felmerul valami problem, nem jön a baba több honap utan. De mi ertelme ragörcsölni rögtön tabletta abbahagyasa utan? Szerintem igy a szex akaratlanul is atalakul gyerekcsinalassa. En nem tanacsolom, de persze ez csak az en velemenyem.
2015. máj. 4. 11:54
8/13 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül a baba miatt akarom mérni, csak fogamzásgátló váltás után mellékhatásaim lettek, ezért beszéltük az orvossal, hogy ezt a csoamgot végigszedem és abbahadjuk, kiváncsi vagyok, hogy lesz e peteérésem stb stb. Amúgy meg Óvszerrel fogunk védekezni még pár hónapot, hogy kiürüljön a szervezetemből a fránya hormon :)
9/13 A kérdező kommentje:
az kimaradt, hogy a nőgyógyászom ajánlotta
Nincs értelme most mérned. A megvonásos vérzés első napjától elég, én is mértem hogy lássam van-e peteérésem és hogy ki tudjam számítani hogy mikorra várható a menzeszem, mert engem zavart hogy 12 évig napra pontosan tudtam most meg aggódni kellett hogy bármikor megjöhet. Szerencsére nem volt gond, mindig megjött 28-29-30 napokra, és a negyedik éles hónapban sikerült is a baba:)
Nekem a fertility friend alkalmazás telefonra nagyon bevált amúgy, ajánlom.
2015. máj. 4. 12:15
Kapcsolódó kérdések: