Mennyi esélyem van hamar teherbe esni ilyen adatokkal?
160cm és 80kg vagyok, 24 éves. Sajnos bármennyire küzdök, nem megy a fogyás. Megnézettem a pajzsmirigyem, az az érték, aminek a normális maximuma 4,9 az nekem 6 (asszem a TSH ez de nem vagyok benne biztos). Ez befolyásol valamit?
Ilyen adatokkal mikor kezd el látszani a terhespocak? Nagy cicim van, elég látványos derekam is, homokóra alkat vagyok.
Akik ilyen adatokkal rendelkeztek, milyen hamar estetek teherbe? Befolyásolja ez a terhességet?
Amíg nem rendezed, nem sok.
Olvass: [link]
le kellett adni, szóval nincs nálam. Nem írt gyógyszert, pedig azért is mentem, mert úgy kezdtem, hogy szeretném, ha írna, mert nem tudok fogyni. De azt mondta, hogy ez olyan minimális eltérés, ami miatt nincs rá szükség. Ezért is gondolom, hogy nem befolyásolja ez így önmagában.
Inkább a súlyom miatt aggódom :(
Mindegy mit gondolsz, ha nincs igazad.
Csak tudnám, minek kérdezel, ha oda se figyelsz a válaszokra.
"Az anyai kezeletlen pajzsmirigy alulműködés esetén ritka a terhesség, de még a tünetek nélküli enyhe esetekben is csökken a teherbe esés valószínűsége."
Sikeres teherbeeséshez pedig az elfogadható tartomány 0,5 és 2,4 között.
Így elég nehéz megmondani, ha azt sem tudod mi ez a 6-os érték. Nyilvánvalóan nem TSH. Viszont ha az orvos szerint ez normális, akkor normális, akkor nem azzal van a gond.
Másrészt mit takar, hogy "bármennyire küzdesz"? Milyen étrend, mennyi sport? A súly egyébként önmagában nem befolyásolja a teherbeesést, én 98 kgosan estem teherbe, és teljesen problémamentes volt a terhességem. Ezer dolog befolyásolja még a teherbeesést.
Hogy mikor kezd el látszódni a pocak, az meg tök egyéni, nekem a 24 hét környékén kezdett mások számára is egyértelmű lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!