Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Progeszteron hiányt mivel...

Luna26 kérdése:

Progeszteron hiányt mivel lehet potólni?

Figyelt kérdés
Endometriosisom volt egy éve amit kezeltek, de magyarászatot nem kaptam hogy mitől alakúlhatott ki..babát szeretnék és azt olvastam hogy ennek hiánya okozhat cysztát..
2015. márc. 31. 14:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szia, gondoltam utána nézek van e természetes megoldása, szere a problémádnak. Ezt találtam: [link]
2015. márc. 31. 14:39
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi jó kis oldal tetszik hogy természetesen módon is lehet potólni. :-) Miben van sok e vitamin,amit akárhol megkaphatok?
2015. márc. 31. 15:06
 3/15 anonim ***** válasza:

Azért nem kaptál magyarázatot, mert az orvostudomány még a mai napig nem tudja, hogy mi az oka.

Minek a hiánya okozhat cisztát? Honnan veszed, hogy progeszteronhiányod van? Bocs, de kicsit katyvasz, amit írsz.

2015. márc. 31. 16:19
 4/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok, bemásolom :-) E-vitamin forrásai

A búzacsíra kimondottan gazdag E-vitamin forrás: két evőkanál 40 mg E-vitamint tartalmaz. A növényi olajak, mogyoró, mandula, diófélék, napraforgómag (általában az olajos magvak), levélzöldségek és a teljes kiőrlésű gabonafélék, tojás, tej is jó E-vitamin források.

Általában a magas zsírtartalmú élelmiszerekben található meg, ezért kalóriaszegény diéta, fogyókúra esetén a szervezet kevesebb mennyiségű E-vitaminhoz jut. - vital.hu

2015. márc. 31. 16:57
 5/15 A kérdező kommentje:
A volt barátom miatt nagyon stresszes életvitelt éltem, nem ettem rendesen és sokat is fogytam.És egyre renszertelenebb lett a mensim ami fájdalommal járt.Azt olvastam hogy ha felburul a hormonháztartás akkor ez a legnyilván valóbb tünet ami jelentkezhet..
2015. márc. 31. 19:44
 6/15 A kérdező kommentje:
Rendszertelenül*
2015. márc. 31. 19:48
 7/15 A kérdező kommentje:
A mütétem elött annyi vizsgálaton estem át hogy abból biztosra megmondhatták volna hogy mit láttak az eredmények kiértékeléséből..de semmit sem..még a mütét kimenetéről sem adtak túl sok tájékoztatást..
2015. márc. 31. 19:57
 8/15 A kérdező kommentje:
Az uh.-n is csak azért tudtam meg valamit mert kikönyörögtem..
2015. márc. 31. 19:59
 9/15 Vilcsianyuja ***** válasza:

Az egy dolog, hogy endometriózisod volt. Annak a kialakulására igazából nincs megfelelő magyarázat, ahogy már előttem írták.

Nem írod, hogy milyen cisztákra gondolsz, ezt én kétféle képpen tudom értelmezni, így két lehetséges magyarázat:

1. A ciszták és a progeszteronhiány összefüggése fordított, mint ahogy gondolod, ha ciszták alatt a meg nem repedt tüszőkből képződő petefészekcisztákat érted. Ha egy érő tüsző nem reped meg és nem szabadul ki belőle a petesejt, akkor jó esetben összeesik és felszívódik, rosszabb esetben cisztává alakul. Így nem képződik a megrepedt tüszőből sárgatest, ami a ciklus második felében szükséges progeszteront termeli. Igen, ez nyilván többszörösen okozhat meddőséget, egyrészt mert nincs petesejt, ami megtermékenyülhet, másrészt nincs sárgatest és progeszteron, ami fenntartja a terhességet.

Tehát ha babát szeretnél, ne kísérletezz teákkal, menj egy komolyabb nőgyógyászhoz, aki alaposabban megvizsgál.

2. Az egy másik eset, hogy ha kiújult az endometriózisod, és pont ciszta képében jelenik meg, de annak szerintem semmi köze ahhoz, hogy éppen van-e progeszteronhiányod vagy nincs. Viszont az endometriózis, ahogy olvastam, okozhat zavarokat a ciklus második felében, ami éppenséggel azt jelentheti, hogy a sárgatestképződéssel és a progeszterontermelődéssel adódhatnak gondok.

Vagyis akármelyik dolog van, mindenképp nőgyógyászhoz menj, vizsgáltasd ki magad alaposan.

2015. márc. 31. 22:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Az endometriosis még nem olyan (Magyarországon) ismert cyisztikus megbetegedés.A ciklus alatt csak gyülik a meg nem termékenyitett petesejt ami jókora húlyaggá nővi ki magát.Ahogy írtad is normál esetben felszívódik de akár kórosan megnőhet több cm-re is. Nálam így volt, mind a két petefészkemen jelentős nagyságú cyszta keletkezett ami miatt meddőség alakult ki.És azért gondoltam,hogy esetleg progeszteron hiány állhat vagy állhatott fent,mert azt olvastam,hogy ha a hormonok (ösztrogén és progeszteron) nincs egyensúlyban alakulhat ki cyszta.És mivel magyarázatott nem kaptam az óta is sokat kútatok,hogy vajon nálam mitől alakúlhatott ki.Mert ha az "orvos tudomány annyira nem tudja, hogy mitől alakul ki" endometriosis akkor mi alapján írnak fel visanne nevű hormon gyógyszert a kezelés során?Az orvosok csak találgatni tudnak és időt húzni!Fejér megyében élek, egy kis városban ahol a nőgyógyászat egyenlő a nullával.A kontrol vizsgálat során uh.-n rendben találtak "mindent".(Fél évnyi visanne szedés után) Megkérdeztem,hogy ha abba hagyom teherbe tudok-e esni?(mert az ok amiért egyáltalán elmentem kivizsgáltani magam ez)Erre azt a választ kaptam,hogy ha abba hagyom kialakulhat a cyszta,de azt is mondták korábban,hogy a terhesség az egyik legtermészetesebb módja,annak hogy végleg kigyógyuljak.Tudván,hogy a terhességel egy életre megszabadulhatnék az endo.okozta problémáktól..egy nagy ?-jel alakult ki bennem.Hogy akkor mi is van?A gyógyszerrel pótoljak valamit de teherbe nem tudok esni..és arra gondoltam,hogy akkor lehet a progeszteron hiánya okozza a problémát amit természetesen is lehet kezelni..Így inkább azt pótolnám mint hogy a sok gyógyszert szedjem feleslegesen..
2015. ápr. 1. 05:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!