Progeszteron hiányt mivel lehet potólni?
Azért nem kaptál magyarázatot, mert az orvostudomány még a mai napig nem tudja, hogy mi az oka.
Minek a hiánya okozhat cisztát? Honnan veszed, hogy progeszteronhiányod van? Bocs, de kicsit katyvasz, amit írsz.
Első vagyok, bemásolom :-) E-vitamin forrásai
A búzacsíra kimondottan gazdag E-vitamin forrás: két evőkanál 40 mg E-vitamint tartalmaz. A növényi olajak, mogyoró, mandula, diófélék, napraforgómag (általában az olajos magvak), levélzöldségek és a teljes kiőrlésű gabonafélék, tojás, tej is jó E-vitamin források.
Általában a magas zsírtartalmú élelmiszerekben található meg, ezért kalóriaszegény diéta, fogyókúra esetén a szervezet kevesebb mennyiségű E-vitaminhoz jut. - vital.hu
Az egy dolog, hogy endometriózisod volt. Annak a kialakulására igazából nincs megfelelő magyarázat, ahogy már előttem írták.
Nem írod, hogy milyen cisztákra gondolsz, ezt én kétféle képpen tudom értelmezni, így két lehetséges magyarázat:
1. A ciszták és a progeszteronhiány összefüggése fordított, mint ahogy gondolod, ha ciszták alatt a meg nem repedt tüszőkből képződő petefészekcisztákat érted. Ha egy érő tüsző nem reped meg és nem szabadul ki belőle a petesejt, akkor jó esetben összeesik és felszívódik, rosszabb esetben cisztává alakul. Így nem képződik a megrepedt tüszőből sárgatest, ami a ciklus második felében szükséges progeszteront termeli. Igen, ez nyilván többszörösen okozhat meddőséget, egyrészt mert nincs petesejt, ami megtermékenyülhet, másrészt nincs sárgatest és progeszteron, ami fenntartja a terhességet.
Tehát ha babát szeretnél, ne kísérletezz teákkal, menj egy komolyabb nőgyógyászhoz, aki alaposabban megvizsgál.
2. Az egy másik eset, hogy ha kiújult az endometriózisod, és pont ciszta képében jelenik meg, de annak szerintem semmi köze ahhoz, hogy éppen van-e progeszteronhiányod vagy nincs. Viszont az endometriózis, ahogy olvastam, okozhat zavarokat a ciklus második felében, ami éppenséggel azt jelentheti, hogy a sárgatestképződéssel és a progeszterontermelődéssel adódhatnak gondok.
Vagyis akármelyik dolog van, mindenképp nőgyógyászhoz menj, vizsgáltasd ki magad alaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!