Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőmérőzéssel kiderül ha...

Hőmérőzéssel kiderül ha progeszteron hiányom van?

Figyelt kérdés
2015. febr. 24. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor nem megy fel a reggeli hőd szóval igen.
2015. febr. 24. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem derül ki, de lehet sejteni belőle.

Az orvos viszont nem igazán fogja alapul venni, ha azzal indoklod majd, miért gondolsz a prog.hiányra.

Rövid, mondjuk 6-8 napos fázis ovu után - menszeszig (12-16napra írják a normálist, 14 nap az irodalmi, átlagos), csak alacsonyabb emelkedés a hőmérsékletben, ilyesmik jelzik. Pl. ha ovu előtt 36.4 a hőd általában, uvu után meg 36.6 max, vagy egyáltalán nincs is emelkedés.

2015. febr. 24. 22:00
 3/9 A kérdező kommentje:
egy héttel hamarabb elkezdek barnázni újabban menses elött. Ezért gyanakszom rá. Babát szeretnénk.
2015. febr. 24. 22:04
 4/9 A kérdező kommentje:
nem hőmérőztem még, most akarom elkezdeni
2015. febr. 24. 22:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Ovulacios tesztet is használhatsz.
2015. febr. 24. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Rá utaló jelek lehetnek, de a diagnózis csak vérvétellel erősíthető meg. Nekem mondjuk többek között a hőgörbém alapján merült fel a gyanú, mivel a menstruáció előtt már több nappal leesett a hőm. Megvolt szépen a két fázis, csak kb. 3 nappal a vérzés előtt már alacsony lett újra a hőmérséklet. Másik az volt, amit írtál, azaz a rendes vérzés előtt napokig tartó barnázgatás.
2015. febr. 24. 23:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én egyszer ezt a választ kaptam:
2015. febr. 25. 10:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én egyszer ezt a választ kaptam:

A progihiány ötféle módon mutatkozhat meg a görbén:

- Ovu után lassan kúszik fel a hő, 3 vagy több nap alatt.

- Alig kúszik alaphő fölé.

- 4 tizednél kisebb a hőváltozás.

- Az ovu után gyakran visszaesik a hő, nem marad magasan. (Kivéve az ovu utáni 3. nap körül, mikor egyszer visszaeshet, mert akkor újra több az ösztrogén bennünk.)

- 13 napnál rövidebb a luteális fázis.

Ezekből a feltételekből minél több teljesül, annál nagyobb a progihiány.

Mikor mi megbeszéltük, hogy babát szeretnénk elmentem előtte dokihoz(magán) és ő javasolta, hogy csináljunk vérvizsgálatot TSHra és progeszteronra. Egy sima 21.napi vérvétellel ki lehet mutatni:)

2015. febr. 25. 10:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia, en is barnazgattam mensi elött, elmentem dokihoz, es felirt a 12. ciklusnaptol a 25. napig napi 1 szem Duphastont. Mar 3. honapja szedem, babas meg sajnos nem lettem, de hömerözök is, es szepen feljebb megy a hö, szoval szerintem hasznal. Menj el dokihoz szerintem, es mondd el neki a barnazast, es merd a hödet is, hatha az segit megallapitani.
2015. febr. 25. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!