Miért nem érdemes tesztelni a nemvárt előtt, de a 10.
dpo után?
Figyelt kérdés
Én is azok közé tartoztam, aki azt mondta, hogy nem érdemes tesztelni, csak ha már késik, de mi van akkor, ha valakinek alacsony a progeszteron szintje, aminek egyéb tünete nincs, és kémiai terhességei voltak már? Ha a nemvárt előtt tesztel, és pozitív, aztán mégis megjön, akkor legalább tudja, hogy meg kell minél előbb nézetnie a hormonjait.
Azt értem hogy sokszor a teszt még ki sem mutatja, de ha mégis kimutatja, és aztán nem tapad meg, akkor nem jobb, ha ez kiderül?
En pont igy jartam. Türelmetlen voltam, aztan lett ehy halvany pozim, beleeltem magam en is, meg a parom is, aztan jött a nagy csalodas. De 2 dologra viszont jo volt, es ezert nem banom, hogy türelmetlen voltam. 1. van peteeresem, tehat van esely a babara. 2. pozi lett a teszt, tehat megtermekenyült, csak nem tapadt meg, tehat a parom is termekeny. Most mar igy fogom fel. Es valoszinu a progeszteronom volt keves. De most mar a kesz tenyekkel megyek dokihoz, remelem megoldodik :)
2015. jan. 15. 17:30
2/5 anonim válasza:
Ha mégis megjön pozitív tesztelés után, akkor irány a nődoki. Vagy még inkább irány az endokrinológus, aki hormonvizsgálatot végez (nem szeretnek vele bajlódni amúgy).
Ha hormongondjai vannak valakinek, az általában más tünetekben is megnyilvánul, nem csak a mensi megérkeztében pozitív teszt után, pl. ciszták, pattanások...stb. De van olyan szerencsétlen helyzet, amikor kevés a tünet vagy gyenge, és nem foglalkoznak vele.
Tesztelhetsz nyugodtan. Én akkor teszteltem már, amikor még híre - hamva nem volt a mensimnek, mert korai tüneteim voltak, ez gyanússá tette a dolgokat.
2015. jan. 15. 17:30
3/5 anonim válasza:
Utolsó vagyok: nem mindegy, hogy mitől alacsony a progeszteronszinted, mert ha ösztrogéndominanciával járó (lappangó) betegséged van, akkor hiába próbálják növelni a progeszteronszintedet, ezzel egyidejűleg csökkenteni kellene az ösztrogénszintet!
Barnázol, erősen görcsölsz mensi előtt?
2015. jan. 15. 17:32
4/5 anonim válasza:
első gyereknél 8. dpo-n mutatta ki, 2. gyereknél 7. dpo-n, halványan. Mind a kettőnél a 10. dpo-n ár erős volt a pozitív teszt. Második terhességre kaptam hormonpótlást pecsételés miatt, mire a nemvárt ideje eljött, már a laborok elkészültek és az immunológiára (3hét) is bent volt a vérminta. Én feleslegesnek tartom a várakozást a teszttel, ha valaki a babára készül és tisztában van azzal, hogy mennyi idő, mire beágyazódik és elkezdi termelni a hcgt. + tudja az együttlét idejét és kb. az ovut is. Ha dpo-t számol, akkor tudja.
2015. jan. 15. 17:36
5/5 A kérdező kommentje:
3-as, minden ciklusom kivétel nélkül barnázással indult eddig (2-4 napossal), aztán 1,5-2 nap vérzés, majd újabb pár napos barnázás, így átlagosan 9 napos a menzeszem. Ez utalhat ösztrogéndominanciára is? Azt hittem, ez csak a progeszteronhiány, és az ösztrogéntól független. Jövő héten megyek endokrinológushoz, még csak tervezzük a babát, de ezt már amúgyis ki akartam vizsgáltatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!