Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem érdemes tesztelni a...

Miért nem érdemes tesztelni a nemvárt előtt, de a 10. dpo után?

Figyelt kérdés

Én is azok közé tartoztam, aki azt mondta, hogy nem érdemes tesztelni, csak ha már késik, de mi van akkor, ha valakinek alacsony a progeszteron szintje, aminek egyéb tünete nincs, és kémiai terhességei voltak már? Ha a nemvárt előtt tesztel, és pozitív, aztán mégis megjön, akkor legalább tudja, hogy meg kell minél előbb nézetnie a hormonjait.

Azt értem hogy sokszor a teszt még ki sem mutatja, de ha mégis kimutatja, és aztán nem tapad meg, akkor nem jobb, ha ez kiderül?

2015. jan. 15. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
En pont igy jartam. Türelmetlen voltam, aztan lett ehy halvany pozim, beleeltem magam en is, meg a parom is, aztan jött a nagy csalodas. De 2 dologra viszont jo volt, es ezert nem banom, hogy türelmetlen voltam. 1. van peteeresem, tehat van esely a babara. 2. pozi lett a teszt, tehat megtermekenyült, csak nem tapadt meg, tehat a parom is termekeny. Most mar igy fogom fel. Es valoszinu a progeszteronom volt keves. De most mar a kesz tenyekkel megyek dokihoz, remelem megoldodik :)
2015. jan. 15. 17:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha mégis megjön pozitív tesztelés után, akkor irány a nődoki. Vagy még inkább irány az endokrinológus, aki hormonvizsgálatot végez (nem szeretnek vele bajlódni amúgy).

Ha hormongondjai vannak valakinek, az általában más tünetekben is megnyilvánul, nem csak a mensi megérkeztében pozitív teszt után, pl. ciszták, pattanások...stb. De van olyan szerencsétlen helyzet, amikor kevés a tünet vagy gyenge, és nem foglalkoznak vele.

Tesztelhetsz nyugodtan. Én akkor teszteltem már, amikor még híre - hamva nem volt a mensimnek, mert korai tüneteim voltak, ez gyanússá tette a dolgokat.

2015. jan. 15. 17:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: nem mindegy, hogy mitől alacsony a progeszteronszinted, mert ha ösztrogéndominanciával járó (lappangó) betegséged van, akkor hiába próbálják növelni a progeszteronszintedet, ezzel egyidejűleg csökkenteni kellene az ösztrogénszintet!

Barnázol, erősen görcsölsz mensi előtt?

2015. jan. 15. 17:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
első gyereknél 8. dpo-n mutatta ki, 2. gyereknél 7. dpo-n, halványan. Mind a kettőnél a 10. dpo-n ár erős volt a pozitív teszt. Második terhességre kaptam hormonpótlást pecsételés miatt, mire a nemvárt ideje eljött, már a laborok elkészültek és az immunológiára (3hét) is bent volt a vérminta. Én feleslegesnek tartom a várakozást a teszttel, ha valaki a babára készül és tisztában van azzal, hogy mennyi idő, mire beágyazódik és elkezdi termelni a hcgt. + tudja az együttlét idejét és kb. az ovut is. Ha dpo-t számol, akkor tudja.
2015. jan. 15. 17:36
 5/5 A kérdező kommentje:
3-as, minden ciklusom kivétel nélkül barnázással indult eddig (2-4 napossal), aztán 1,5-2 nap vérzés, majd újabb pár napos barnázás, így átlagosan 9 napos a menzeszem. Ez utalhat ösztrogéndominanciára is? Azt hittem, ez csak a progeszteronhiány, és az ösztrogéntól független. Jövő héten megyek endokrinológushoz, még csak tervezzük a babát, de ezt már amúgyis ki akartam vizsgáltatni.
2015. jan. 15. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!