Hogyan reagáljátok le az ismerősök "Mikor jön már a baba? " kérdés-özönét? Mi a "bevált" válaszotok?
Nekem nagyon sok nehézséget okozott,két évig próbálkoztunk,és a végén már igen alacsonyan volt az önértékelésem. Már rettegtem,ha emberek közé kellett mennem,hogy ismét kérdezni fogják. :(
Aztán amikor a legkevésbé vártuk,akkor jött a bébi(19.hetes vagyok). Mindenkinek kitartást,és sok erőt kívánok!
Én vissza szoktam kérdezni valami olyat, ami kellemetlen az illetőnek (pl. egy megrögzött agglegény haveromnak: mikor lesz az esküvő? Vagy egy másik haveromnak, aki nem túl gyerekcentrikus: és nálatok?) és utána megegyezünk, hogy nem piszkáljuk egymást.
Vagy: "Még nem tervezzük, majd pár év múlva". "Te leszel az első, akinek szólok, ha addig békén hagysz"
Nagyon jó kis válaszokat írtatok:)
Mi is már több mint 1 éve várunk a babára. Most készülünk a második lombikra.
Egyszer egy kolleganőm már huszadjára kérdezte, hogy mikor jön a baba, amikor visszakérdeztem: "Ne haragudj, miért is érdekel ez téged?" egy másiknak meg ezt mondtam egy kis mosollyal az arcomon "Ha elárulod milyen gyakran szexelsz a férjeddel, én is megosztom a titkainkat.". Azóta egyik sem kérdezi már, hogy nálunk mikor lesz már baba!
Helló!Jók a válaszok!
Kb. Én is ilyeneket szoktam mondani!
1. A kétéves tervben benne van!
2. Még nem jön,de gyakoroljuk!
3. Még nem is beszéltünk róla!
4. Még nem jön,de jöjjön,ha jönni akar!
JAAA és hozzáteszem próbálkozunk már,de senkinek semmi köze hozzá!DE akinek akarod úgyis elmondod nem????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!