Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » El vagyok már késve a teherbee...

El vagyok már késve a teherbeeséssel?

Figyelt kérdés
Mostanában mindenki 17-22 évesen már szül. Egy csomó volt osztálytársamnak is van már, sőt van amelyiknek már 2 is. Én az idén leszek 23 éves, de még komolyabb kapcsolatom se volt. Nagyon el vagyok késve? Mert én ezt érzem.

2015. márc. 2. 17:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

En is 34 evesen szultem az elso babam!

Visszagondolva is 100x inkabb most szulnek mint 30 elott!

Eltem, tapasztaltam es ennyi idosen jott el az ideje!

A huszas eveimben annyi minden tortent, hogy el sem tudtam volna kepzelni a babat..felnott volna mellettem valoszinu de biztosan maskent mint ahogy most nohetnek es amit tudok nyujtani nekik! ( nem csak anyagilag hanem lelkileg )

Szuper szerintem 30 felett szulni!!!!:)))

2015. márc. 2. 21:03
 12/22 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Hogy lennél már elkésve 23 évesen??? Én 37 vagyok, és első babára várunk már egy ideje. Akkor én pl mit szóljak?
2015. márc. 2. 21:32
 13/22 A kérdező kommentje:
Mert a környezetemben mindenki szül ezért érzem, hogy elkéstem.
2015. márc. 2. 22:09
 14/22 anonim ***** válasza:

Az én környezetemben alig van gyerek, a volt gimnáziumi osztálytársaimnál (több, mint 30-an voltunk), legjobb tudomásom szerint egy gyerek sincs még, és házas sem sok akad. Az én és a férjem ismerősei között is csak kevesen vannak, és közülük kettőnél nincs jelen az apa, a többieknél együtt vannak, és fent is tudják tartani magukat.

Mindennek ára van, aki fiatalabban szül, annak nehezebb a tanulmányait befejezni, kellő munkaviszonyt megszerezni. Egy egyetemet elvégezni 23 éves kor előtt nem lehet, főiskolát meg 21 előtt nem. Ha valaki szakmát tanult, és abban olgozik, és nem is akar többet, akkor megvalósítható, hogy viszonylagos biztonságba szülessen a gyerek, de akkor sem 17 évesen (ki tartja el?), hanem mondjuk min. 20-22 évesen, ha megvan legalább 2 év munkaviszony.

De ennyi idősen, ha valakinek magának kell megküzdenie a pénzért, általában még nem tud lakást venni, főleg nem diploma nélküli fizetésből, kivéve ahol a férj idősebb, vagy külföldre át tud járni dolgozni.

Én 21 évesen nagyon pánikoltam volna, ha teherbeesek, mert az egyetemi éveim közepén jártam, ahogy a férjem is, munkatapasztalatunk csak a néha bejövő diákmunkából voltak. Mindenképpen be akartuk az egyetemet fejezni, és munkatapasztalatot szerezni. Mivel pályát váltottam, ezért még kitolódott a gyerekvállalás 1 évvel ahhoz képest, amikor először belevágtunk volna szívünk szerint. Most 27 vagyok, és most kezd leesni, hogy szívesen lettem volna anyuka 26 évesen, de ahhoz előre kellett volna gondolkodni, korábban pedig nem jött az érzés, hogy hú de nagyon gyereket akarnék.

Most így átgondolva annyival csinálnám másképp, hogy már 18 évesen azt a pályát választottam volna, amit most végzek, rögtön el kezdtem volna dolgozni benne a suli mellett, ebből mentem volna Erasmus szakmai gyakorlatra 21-23 évesen, és akkor 25-26 évesen belevághattunk volna a gyerekvállalásba. 25 előtt én nem éreztem volna magam érettnek rá, de mindenkinél máskor jön el ez a kor. Akinél becsúszik, és megtartják, az pedig felnő hozzá.

Kérdező, az ismerőseidnek, akiknek fiatalon lett gyerekük:

- rendezettek a körülményeik?

- együtt vannak a gyerekük apjával?

- van stabil bevételük?

- meg tudna élni az anya egyedül, ha az apával történne valami?

- kellett áldozatot hozniuk a tanulás rovására a gyerek miatt, vagy nem is terveztek továbbtanulni?

2015. márc. 3. 10:23
 15/22 anonim ***** válasza:

Még egy kérdés az előzőhöz:

- tervezték a gyereket/gyerekeket?

2015. márc. 3. 10:25
 16/22 anonim ***** válasza:
23 vagyok, volt egy vetélésem 18 éves koromban. Az akkori párommal szét mentünk. Most úgy érzem jöhet a baba. Másfél éve vagyok együtt a párommal 5 hónap után össze is költöztünk. Főnököm épp ma mondta, hgy szerinte ne várjak sokat. 1-2 éven belül szüljek. Na én is így tervezem.
2015. márc. 3. 13:35
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem tervezték csak az egyiknek lett akkor gyorsan a többiek is csináltattak gyereket maguknak nehogy lemaradjanak. 2 vagy 3 él külön a szüleitől a többi a szüleivel lakik. Van olyan akinek az anyja van otthon a babával, hogy a gyerek iskolába járhasson és olyan is van, hogy az egyiknek már 2 gyereke van 2 apától 23 éves lesz ő is, de már megint új pasija van.
2015. márc. 3. 13:56
 18/22 anonim ***** válasza:
És ezt irigyled tőlük? Hát...szerintem gondolkozz el ezen, neked is szükséged van-e ilyen életre...
2015. márc. 3. 18:41
 19/22 A kérdező kommentje:
Irigylem őket, mert nem akarom azt, hogy pl 50 évesen legyen egy 10 éves gyerekem.
2015. márc. 3. 19:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Jesszus, inkább nem írok semmit...
2015. márc. 3. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!