Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha a férjemnek ikerpár féltest...

Ha a férjemnek ikerpár féltestvérei vannak, az növeli a mi esélyeinket ikrekre, vagy semmi köze nincs hozzá?

Figyelt kérdés
Csak az apjuk közös az ikrekkel, 2 petéjűek.
2015. márc. 2. 14:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az apja vagy a másik feleség családjában fordultak elő ikerterhességek?

Ha az anyánál, akkor nem valószínű.

2015. márc. 2. 14:46
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Az ő ágáról az unokái esélyesek, hogy ikrek lesznek.
2015. márc. 2. 14:46
 3/11 A kérdező kommentje:

ma 14:46

Egyikről sem tudok

2015. márc. 2. 14:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Titeket ez nem érint. Sokkal nagyobb esély lenne rá, ha a te egyenesági rokonaid közt fordult volna elő. Majd pár generáció múlva.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fordulhat elő, de kisebb rá az esély.

2015. márc. 2. 14:49
 5/11 anonim ***** válasza:
én úgy emlékszem a biosz-tanulmányaimból, hogy kizárólag anyai ágon öröklődik a hajlam. ez persze nem jelenti azt, hogy ne fordulhatna elő nálatok is, de akkor növekedne az esély jelentősen, ha neked-anyukádnak-stb női felmenőid között jelentkezett volna ikresség.
2015. márc. 2. 15:07
 6/11 anonim ***** válasza:
anyai ágon öröklödik,mert ilyenkor több petesejtnek kell egyszerre érnie.
2015. márc. 2. 15:41
 7/11 Vilcsianyuja ***** válasza:
A férjed féltesói örökíthetik tovább az anyjuktól esetlegesen örökölt hajlamot, titeket ez egyáltalán nem érint.
2015. márc. 2. 16:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Egypetéjű ikrek vannak a családban? Mert csak az öröklődik. De még mindig nem lehet kijelenteni nagy valószínűséget, ez mindössze annyit jelent, hogy nagyobb eselyetek van egypetéjű ikrekre mint annak, akinek 8 ágra visszamenőleg nincsenek ikrek. Kétpetéjű ikrek esete teljesen más, az nem öröklődik.
2015. márc. 2. 17:07
 9/11 Vilcsianyuja ***** válasza:
Utolsó, pont az egypetéjűség nem öröklődik. Az csak egy szipmla véletlen az embrió fejlődésében, és nincs rá semmiféle bizonyított genetikai hajlam. Legalábbis én így olvastam. A kétpetéjű ikerterhesség viszont lehet örökletes hajlam, nyilván a csak nőkben jelenhet meg (de férfi is örökítheti), hogy hajlama van egyszerre több petesejtet érlelni egy ciklus alatt.
2015. márc. 3. 11:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Én forditva tudom. Hogy egypetejuseg genetika, ketpetejuseg pedig általában azzal fordul elő akinek vagy lombikja van vagy pedig mesterséges módszerrel volt a pé. Úgy emlékszem így tanultam. Lehet véletlenül is érik egyszerre két petesejt és ez lehet genetika is de igy spontán ritka eset.
2015. márc. 3. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!