Aviva torna segítség?
Szia! Nagyon régen jártam és bár tornáztatom azokat az izmaimat is, de nem módszerek alapján.
Ha megvan a könyved abból is meg tudod tanulni, mivel jól le van írva minden.
Az ovulációst nem kell rögtön kezdeni, ha jól tudom kb. 6 hónapot kell várni.
Tóth Julianna Skypeon keresztül is megtanítja, de könyvből is meg lehet tanulni, és ha valamelyik gyakorlat esetleg úgy nem megy, akkor válassz ki helyette másikat, amelyiket hosszabb ideig csinálod.
Annyi a lényeg, hogy a beszorításkor az alhasadat húzd be annyira, amennyire csak tudod, mintha teljesen a gerincedhez próbálnád húzni, és közben szoríts rá a gát környéki izmokra is.
Alapvetően elég az elején a 18 gyakorlatot csinálni, csak a ciklusod második két etében/a peteérést követően ne csináld erősen a gyakorlatokat, ha babát akarsz (tilos a sarokra huppanás, az erős behúzás, hagyd ki a meghozó gyakorlatot). Vagy helyette csinálhatod a peteérést serkentő gyakolatokat.
Kérdés, hogy kell-e először rendszerezni a menstruációdat/van-e valamilyen hormongond/petevezeték-elzáródás/, stb. Mert ilyenkor érdemes először a 18 gyakorlattal azt rendbetenni, rendesen csinálnia gyakorlatokat, aztán utána gyúrni a peteérésre.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igen minden rendben van a menstruációmmal,pontos 31 napos ciklusaim vannak.Tudtommal nincs elzáródva egyik petevezetékem sem (okt.volt átjárhatósági).Szerintem nincs minőségi peteérésem.Hőt vezetek,de pl nincs tojásfehérje nyákom.Gondoltam,hogy csak az ovus gyakorlatokat csinálom a 18 alapot nem.
A skypos tanításért mennyit kell fizetni vagy hogy van ez?
Itt fent vannak jobb oldalon az infók:
Szerintem könyvből is megtanulhatóak a gyakorlatok, ha soknak találod. Nekem ahhoz képest nem volt az, hogy PCOsom volt és egy éve nem menstruáltam, a gyógyszerek ára simán van annyi, nem beszélve, ha babára gyúr az ember, mert az megfizethetetlen:) (és pénzben mérve meg az inszemet, lombikot...) Szóval emiatt én nem sajnálnám rá, és ha el tudsz menni személyesen, az a legjobb, jobban meg tudják mutatni.
De ha nincs lehetőséged a skpera vagy a személyesre, akkor is nagyon javaslom, hogy tanuld meg könyvből. A személyes foglalkozás után én a gyakorlatok egy részére nem emlékeztem, és én is onnan tanultam újra.
Az ovusok egy része átfedésben van a 18 alapgyakorlattal, nyugodtan csináld az ovusakat.
Itt van pár videós gyakorlat:
A vidó legelején, 0:58-nál/1:10-nél, 1:49-nél, 2:19-nél
https://www.youtube.com/watch?v=RRpbORGXgFs
2:01-nél, 2:31-nél/3:03-nál, 3:23-nál (előző videóban már volt), 3:32-nél, 5:36-nál
https://www.youtube.com/watch?v=TUKvqBbEBvs
legelején, 0:38-nál, 1:04-nél, 1:11-nél (fentebb már volt), 1:47-nél (szintén volt, viszont szépen mutatja, hogyan kell bebillenteni az alhasat), 2:06-nál, 3:08-nál
https://www.youtube.com/watch?v=-P5rSaGneew
Ez utóbbi videón a csaj szerintem különösen jól bemutatja, hogy hol, hogyan és mit kell megmozgatni, ehhez márcsak bónusz a beszorítás, de azt dentebb leírtam.
Endometriózisnál és hormon tartalmú gyógyszer szedésénél orvos hozzájárulása szükséges. Ha egészséges vagy, nyugodtan csinálhatod, csak a ciklus 2. felétől ne túl erősen (a peteérést serkentő gyakorlatok se legeyen olyan erősek). Illetve tartózkodj a sarokra eséstől, rázkódástól, ezek mind akadályozhatjáka beágyazódást.
Baba miatt akarsz tornázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!