Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megfelelően véd a tabi, nem...

Megfelelően véd a tabi, nem vagyok terhes?

Figyelt kérdés

Mindenképpen a természetes menstruációs ciklus első (a menstruációs vérzés jelentkezésének) napján kell elkezdeni a tabletták szedését. Bár a tablettaszedés elkezdése a ciklus 2-7. napjain is engedélyezett, ebben az esetben a tabletták szedésének első 7 napján tanácsos nem hormonális fogamzásgátlást (pl. óvszert vagy spermicid anyagokat) is alkalmazni egyidejűleg.

Tehát az első napon kezdem el szedni, akkor az első naptól véd és nem kell kiegészítő védekezés.

Az első napon szedtem be (először életemben), de ma a vérzésem szinte csak pár csöpp, pedig időben jött meg. Mi lehet a baj? Máskor niagara van. Ugye nem vagyok terhes?

2015. febr. 1. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátló mellett sok minden változhat.
2015. febr. 1. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen menstruáció első napján kell elkezdeni ,érdemes még egy hétig védekezni mert szerintem nem rögtön kezd hatni,amikor beszedted az első 21 szemet akkor abba kell hagyni és abba 8 napba kell megjönnie a menszesznek.Amikor én szedtem a gyógyszert ,hálaistennek nem sok volt és nem is görcsöltem ,de amikor abba hagytam, mert babát szeretnénk ismét nekem is niagara volt és retenetesen görcsöltem :( Ne aggódj nem vagy terhes, de azért egy tesztet csinálj ha nem vagy biztos magadba:)
2015. febr. 1. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem véd az első naptól! Kb. egy hét kell, ameddig kialakul a védelem.

Viszont a menstruációd nem lesz olyan, mint eddig, a tabletta a peteérést akadályozza, ezért a vérzésed kevesebb lesz mennyiségileg.

2015. febr. 1. 15:36
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
Teszteljél szerintem. Ha jól értem most kezted el szedni. Előtte mivel védekeztetek?
2015. febr. 1. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:
A vérzés fogamzásgátló szedése mellett rövidebb lehet és kevesebb mennyiségű, ez benne van a tájékoztatóban is. Nekem azelőtt 7 napig volt meg, most 2 napig közepes a vérzésem, 3ik napon szinte csak cseppek vannak.
2015. febr. 1. 16:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Elvileg azért véd az első szemtől, mert ha folyamatosan szedi a nő, abban a hónapban már megakadályozza a peteérést
2015. febr. 1. 19:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak nem mindenkinek ugyanakkor van peteérése.. Ill. létezik spontán peteérés is.
2015. febr. 1. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!