Miért jó az, ha korán teszteltek és szívfájdalmat okoztok magatoknak azzal, hogy nem látszik még a teszten semmi?
Senkit nem pontoztam le, de az, hogy valaki válasza 27%-ban "hasznos", nyilván tükrözi mások véleményét! ;)
Amúgy a lényeg, hogy attól senki nem lesz hamarabb terhes, ha hetekkel korábban tesztel, sajnos csak árt vele magának...
Kerdezo van egy bolcs mondas. Nem mindegy, hogy a hulye okoskodik, vagy az okos hulyeskedik. Ez rad nagyon igaz. Es rettento vicces vagy, annyi bolcs dolgot irtal le, amit mas nem is tudhatott. Te nem erzed, hogy total szanalmas vagy egy ilyen kerdessel?
Igy utoljara legalabb ne hazudnal. Ez is szanalmas am. :-)
Nem igazán izgat, hogy elhiszed-e, hogy nem pontoztam le senkit, avagy sem. :) Tudom, hogy nem tettem és ez nekem elég.
Viszont egy érdekességet elárulok! ;) Egy ember fel- vagy lepontozása nem fog százalékos "hasznos" választ eredményezni! Tehát, több ember pontozása kell ahhoz, hogy megjelenjen a válasz alatt a százalékos "hasznosság"!
Kérdező, 8. dpo-n valóban nincs értelme tesztelni, 10-12.-en viszont már kis eséllyel, de mutathatja, és több jó indok is van a korai tesztelésre:
- ha progeszteronpótlást kell elkezdeni a pozitív teszttől
- ha valaki más gyógyszert szed, és abba kell várandósság esetén hagynia
- ha olyan munkakörben dolgozik, vagy veszélyes anyagokkal érintkezik
- ha sikerül neki a megtermékenyülés, de a beágyazódással gondok vannak.
Az utóbbi eset hogyan derülne ki máshogyan? Jobb, ha nem is tud róla, és kezeletlen a probléma? Attól még, mert valami nem tudatos, a tested sejtjei érzik, és ott lesz a tudatalattidban, persze lehet úgy tenni, mintha nem így lenne.
A beágyazódás befejezte után, a hcg termelődés elkezdődése előtt valóban teljesen értelmetlen a tesztelés, főleg, ha valaki nem tudja pontosan az ovuláció napját, hiszen így plusz 7 nap is lehet akár, mire a teszt pozitívat mutat a vélt 14.dpo után, mert valójában még lehet, hogy csak a 7.en van.
Nehéz a várakozás is, de a 10-14. dpo közötti tesztelést a fentebbi okok miatt nem tartom indokolatlannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!