Valaki meg tudja mondani, hogy hogyan ne görcsöljenek ra a nök annyira a teherbeesesre?
Kellene már egy kutatás, amiben britt tudósok bebizonyítják, hogy a nem stresszelő nők pont ugyanolyan %-ban esnek teherbe, mint a stresszelők :) De komolyan.
Azt szokták mondani, hogy keress hobbit, vesd magad a munkába, ne figyeld a jeleket, utazz, tanulj nyelvet, mindegy mivel, csak foglald le magad. Bár nem mintha nem lenne már az a pont, amikor a hobbid művelése közben is ugyanúgy eszedbe jutnak a jelek...
En most pont a jelek miatt stresszeltem be. Nem gondoltam, hogy összejött, de mar kb 4 nappal a peteeres utan volt egy olyan erzesem, hogy itt baba van. Es nagyon biztos voltam benne. Es ettöl tiszta stressz lettem, es tulajdonkeppen a korai terhesseg körülbelül összes tünetet produkaltam, beleertve a legaprobbakat is, mint csuklas, szetszortsag... Fajt a fejem, hanyingerem volt, faradt voltam, gyakran jartam pisilni, feledekeny lettem, fajt a mellbimbom, aztan az egesz mellem, nagyobbnak is lattam mar 5 nap utan a melleim, ja, es ugy hajoltam le, mint aki mar legalabb 5 honapos terhes, es vigyazva emeltem barmit is, ami 1 kg-nal nehezebb volt :)
Totalis kaoszt teremtettem magam körül, semmire nem tudtam figyelni, csak azt kerestem, vajon mit erzek meg. Es a gyomrom folyton egy csomoban.
Es itt ültem majdnem egesz nap a gyakorikerdesek.hu oldalon, es mindent elolvastam... :) es percenkent valtozott az erzes..van baba...nem, nincs baba, meg fog jönni, de nem fog megjönni... szörnyü..komolyan...es amikor negativ lett, elkezdtem keresni az okokat, hogy mit rontottam el, mit tettem, miert nem.. mieeeeert..
De jo, hogy ezeket most leirhattam... :) Utolag mar nem olyan veszes. De akkor ... ott.. ugy...
Én mindig felhúzom magam, ha ezt hallom: "ne stresszelj rá". Amit tehetsz, az az, hogy ha nagyon rácsavarodsz a témára (rá lehet, én tudom :), akkor erővel leállítod magad. Egyébként ennek is vannak fázisai: váltakozik a reménykedés, a görcsölés, a beletörődés, a szégyen, a düh. Mi több éve próbálkozunk, és most éppen abban a fázisban vagyok, hogy dühösen elkapcsolom a tévét, ha terhes nőt mutatnak benne (=ennek is lehet, csak nekem nem...)
Szóval az agyadat úgysem tudod megerőszakolni, de szabj határt valahogy. De az is lehet, hogy semmi köze a "rágörcsölésnek" a sikertelen terhességhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!