Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki meg tudja mondani,...

Valaki meg tudja mondani, hogy hogyan ne görcsöljenek ra a nök annyira a teherbeesesre?

Figyelt kérdés
Mindenkitöl azt halljuk, hogy ne görcsölj ra annyira, es akkor jönni fog a baba. De ezt konkretan hogy lehet megvalositani? Szerintem aki mar honapok, evek ota probalkozik, az bizony akaratan kivül is ragörcsöl, stresszel, figyeli a jeleket, es mindent elkövet annak erdekeben, hogy baba legyen. Van valakinek valami bevalt praktikaja, hogy ne legyen ennyire stresszes ez az idöszak?

2015. jan. 8. 08:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nos, 10-es erzekenysegü Viola teszt volt. 4 tesztet is csinaltam, mind a 4 halvany pozi. Az elsö halvany, a masodik erösebb, majd egyre halvanyult. Szerintem volt itt baba, de aztan meggondolta magat :(
2015. jan. 8. 12:04
 12/17 anonim ***** válasza:

Kellene már egy kutatás, amiben britt tudósok bebizonyítják, hogy a nem stresszelő nők pont ugyanolyan %-ban esnek teherbe, mint a stresszelők :) De komolyan.

Azt szokták mondani, hogy keress hobbit, vesd magad a munkába, ne figyeld a jeleket, utazz, tanulj nyelvet, mindegy mivel, csak foglald le magad. Bár nem mintha nem lenne már az a pont, amikor a hobbid művelése közben is ugyanúgy eszedbe jutnak a jelek...

2015. jan. 8. 18:40
 13/17 A kérdező kommentje:

En most pont a jelek miatt stresszeltem be. Nem gondoltam, hogy összejött, de mar kb 4 nappal a peteeres utan volt egy olyan erzesem, hogy itt baba van. Es nagyon biztos voltam benne. Es ettöl tiszta stressz lettem, es tulajdonkeppen a korai terhesseg körülbelül összes tünetet produkaltam, beleertve a legaprobbakat is, mint csuklas, szetszortsag... Fajt a fejem, hanyingerem volt, faradt voltam, gyakran jartam pisilni, feledekeny lettem, fajt a mellbimbom, aztan az egesz mellem, nagyobbnak is lattam mar 5 nap utan a melleim, ja, es ugy hajoltam le, mint aki mar legalabb 5 honapos terhes, es vigyazva emeltem barmit is, ami 1 kg-nal nehezebb volt :)

Totalis kaoszt teremtettem magam körül, semmire nem tudtam figyelni, csak azt kerestem, vajon mit erzek meg. Es a gyomrom folyton egy csomoban.

2015. jan. 8. 19:13
 14/17 A kérdező kommentje:

Es itt ültem majdnem egesz nap a gyakorikerdesek.hu oldalon, es mindent elolvastam... :) es percenkent valtozott az erzes..van baba...nem, nincs baba, meg fog jönni, de nem fog megjönni... szörnyü..komolyan...es amikor negativ lett, elkezdtem keresni az okokat, hogy mit rontottam el, mit tettem, miert nem.. mieeeeert..

De jo, hogy ezeket most leirhattam... :) Utolag mar nem olyan veszes. De akkor ... ott.. ugy...

2015. jan. 8. 19:17
 15/17 anonim ***** válasza:
En is atmentem hasonlon. Azota nem keresem a jeleket, söt, miutan rengeteg oldalt elolvastam arra is rajöttem, hogy a legritkabb esetekben van tünet a 6. het elött, ami van, az is inkabb premens. tünet, ugyhogy meg rossz jel is lehet, ha barmi tünet van. Igaz, mi megszakitassal vedekezünk egy ideje, tehat meg nem megy elesben, de azert remenykedem neha. Volt olyan honap, hogy biztosra vettem, hogy baba van, furcsa izt ereztem a szamban, hanyingerem volt, fajtak a melleim, faradekony voltam, köztes barnazasom volt, amit termeszetesen beagyazodasi verzesnek gondoltam. Rajöttem, az lesz az elsö tünet, ha nincs tünet, es tesztelni is csak akkor fogok majd, ha mar elesben megy, ha nem jön meg.
2015. jan. 8. 19:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Igen, a tesztelest most en is megfogadtam, hogy csak akkor, ha mar par napot kesett a leghosszabb ciklushoz kepest. A kisfiamnal mondjuk ennyire nagyon nem voltam rastresszelve, de ö akkor jött, amikor a legkevesbe szamitottam ra, es nem is ereztem semmi tünetet.
2015. jan. 8. 19:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Én mindig felhúzom magam, ha ezt hallom: "ne stresszelj rá". Amit tehetsz, az az, hogy ha nagyon rácsavarodsz a témára (rá lehet, én tudom :), akkor erővel leállítod magad. Egyébként ennek is vannak fázisai: váltakozik a reménykedés, a görcsölés, a beletörődés, a szégyen, a düh. Mi több éve próbálkozunk, és most éppen abban a fázisban vagyok, hogy dühösen elkapcsolom a tévét, ha terhes nőt mutatnak benne (=ennek is lehet, csak nekem nem...)

Szóval az agyadat úgysem tudod megerőszakolni, de szabj határt valahogy. De az is lehet, hogy semmi köze a "rágörcsölésnek" a sikertelen terhességhez.

2015. febr. 2. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!