Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 3,560-as THS érték magas a...

3,560-as THS érték magas a teherbeeséshez?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek, ezzel az értékkel nem fog sikerülni a baba? A 4. hónap lesz hogy nem jön össze és kértem a dokit hogy nézzünk egy TSH értéket, ami 3,560 lett. Erre azt mondta hogy ez jó mert határon belül van (0,004-4,000). Szerintetek menjek endokrinológushoz? Ha igen oda szükséges beutaló. Be tudja majd állítani gyógyszerekkel? Várom azok válaszát akiknek szintén volt hasonló problémájuk, és azokét akik ilyen értékkel estek teherbe.

2015. jan. 5. 20:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Ennyiből ezt NEM lehet megállapítani! Kell a többi hormonérték is, nomeg hogy van-e alulműködésre utaló tüneted. Tehát ha aggódsz keress egy jó orvost, aki tényleg megvizsgálja a helyzetet. Van, akinél ez már problémát jelez és van, akinél nem.

Én 3,6 körül estem teherbe, minden rendben volt, a babám itt szuszog most rajtam. Nem kellett kezelni, mert nem volt alulműködésem.

2015. jan. 5. 20:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem alultermel a pajzsmirigyem, letrox 100-at szedek, így 0,91-es az értékem, korábban valószínűleg alacsonyabb volt, és teherbe estem úgy is gond nélkül. Csak ezeket a tapasztalatokat tudom írni. Valószínűleg a túltermelés nehezebb eset, de ismerek 2 anyukát is, aki nehezen ugyan, de teherbe esett túltermelő pajzsmiriggyel.

+ Ha normál értéken belül vagy gyógyszer nélkül is, szerintem ne aggódj. Orvoshoz menni viszont nem árt. Először a nőgyógyásszal konzultálj, és ha közösen úgy döntötök, menj szakrendelésre.

(Tapasztalatom szerint magánrendelésen többet érsz el, érdemes megfizetni, én a kórházi rendelésben mindig csalódtam. Persze ez nem törvényszerű, mindig reménykedik az ember.)

2015. jan. 5. 20:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, készülök menni sajnos a háziorvos adott beutalót vérvételre és ő csak THS-t nézet más hormonértéket nem. De akkor gondolom egy endodoki majd elküld egy normális vérvételre.
2015. jan. 5. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok, háziorvos csak úgy szórakozásból nem is kérhet ilyesmit úgy tudom, csak akkor csinálnak pl. T3, T4-et, ha a TSH tartományon kívül van. Szóval nem slendrián a házidoki, de ő nem kérhet mindent csak úgy.
2015. jan. 5. 21:01
 5/8 Misszabza ***** válasza:
Általánosságban 1-es értékkel szokott sikerülni a baba, persze vannak kivételek, és sokminden függ sok mindentől. Nekem is alulmüködik.
2015. jan. 6. 05:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezem,te szedsz rá valamit. Pont most keresek egy magán endokrinológust akihez elmennék és gondolom majd beállítja. De remélem azért nem fog olyan sokáig tartani amíg beáll a normál érték hisz végülis nem is olyan túl magas. Szeretnék mihamarabb babát.
2015. jan. 6. 08:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Én pajzsmirigy alulműködéssel estem teherbe, bár nem tudtam róla, hogy van. Amikor mentem a háziorvoshoz, ő nézetett TSH-t a hirtelen hízásom miatt és akkor derült ki, hogy magas az értékem. Adott beutalót, pár nap múlva fogadtak is az endokrinológián. Kaptam rá gyógyszert, minden hónapban volt kontroll vérvétel, aztán mentem vissza a dokihoz újra beállítani a gyógyszer mennyiségét. Nekem a terhesség alatt nem tudták rendbe hozni, csak amikor már megszületett a lányom. Továbbra is szednem kell a gyógyszert, de már csak évente van kontroll.

A magán endokrinológus előbb tud fogadni, az biztos. Nálunk a kórházban 5-6 hónappal későbbre adnak csak időpontot... Azt nem tudom, hogy gyógyszert ad-e rá, mert végül is még éppen nem magas az érték. Azért ha rá tudtok ennyit szánni, szerintem érdemes elmenni hozzá.

2015. jan. 6. 12:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Remélem nekem is sikerülni fog.
2015. jan. 6. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!