Mikor kezdtétek el szedni a terhes vitamint?
A próbálkozásunk előtt egy hónappal.
ha csak akkor kezded el szedni, amikor megtudod, hogy terhes vagy, már KÉSŐ! A terhesvitamin egyik legfontosabb összetevője a folsav, ami ha a fogamzáskor megfelelő koncentrációt ér el a vérbn, akkor képes kivédeni a velőcsőzáródéásos rendellensségek 92%-át. A velőcső kb akkor záródik, amikor kimarad a vérzés. Ha ebben az időben kevés a folsav, akkor rosszul záródhat, és az eredménye nyitott gerinc, agy-és koponyahiány lehet. Terhesvitamin nélkül minden 400x baba ilyen rendellenességgel születik, ez a leggyakoribb magzati fejlődési rendellenesség.
Az USA-ban a lisztet egy ideje kötelezően dúsítják folsavval, hogy nem tervezett terhességeknél is megfelelő legen a folsavbevitel. 1 éven belül 50-60%-kal csökkent az ilyen rendellenességek száma az újszülötteknél! Létezik ennél ékesebb bizonyíték?
A kismama akkor a legfelelősségteljesebb, ha már a terhessége tervezésekor is szedi a terhesvitamint.
Aki meg azt írja majd ide, hogy neki vitamin nélkül is egészséges babája született, az gondoljon arra, hogy milyen szerencsés, hogy nem ő a 400-ik kismama, hanem a maradék 399-be tartozik, és ne biztasson mást a terhesvitamin hanyagolására. Ezzel az egyszerű módszerrel világszerte évente sok tízmillió kisbaba betegségét lehetne megelőzni!
ma fogy el a második doboz Béres Gravida:)
a baba tervbe csak még nemérkezet meg:(
októberben hagytam abba a fog.gátlót,decemberbe kezdtem el szedni a terhes vitamin,elő vigyázatosság sose árt:)
Így nem csak magadon segítesz a vitamin bevitelben,gondolsz arra is hogyha megfogan a baba egészséges legyen és ne legyen komplikáció a terhességed alatt!
a 10. héten
(némelyik doki amúgy csak 4. hónaptól ajánlja, mert néha túl nagy súlyú lesz tőle a baba)
és persze van sokféle, én elevitet szedtem, de utólag rájöttem, hogy jobb lett volna más, ami ugyanolyan hatékony, de olcsóbb (nem emlékszem a nevére)
nagyon meggyőző volt 10:44 válasza,
de amit a legutolsó ír, egy orvos véleményét, az is elgondolkodtató. Akkor hol az igazság?
az Igazságot sose tudjuk meg, mert doki és doki is mást mond, és aztán mi meg gondolunk, amit akarunk
bár egy nagy súlyú baba kevésbé veszélyes, én csak leírtam, amit a mi dokink vall
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!