Nem rossz úgy gyereketvárni és szülni, hogy a körülötted lévőknek még nincs gyereke?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok, lassan szeretnénk kisbabát. Egy barátnőmnek sincs még gyereke, legtöbb nincs is férjnél, nem terveznek még gyereket egyáltalán. A 2 legközelebbi barátnőm, kolleganőm, idősebbek nálam 2-3 évvel, de náluk sincs még tervben a gyerek. Arra gondoltam, hogy biztos rossz lesz majd, mert nem lesz kivel megbeszéljem, nincs ki tanácsot adjon, meg úgy általánosságban, nem fogja érdekelni a barátnőimet, hogy hány hetes a baba és hány gramm, meg hogy melyik terhesvitamin a legjobb, mit kívánok meg aztán hogy hányszor kakil a a baba egy nap. Nem lesz kivel megbeszéljem ezeket, őket se akarom ilyenekkel fárasztani, hiszen tudom, hogy nem nagyon fogja őket érdekelni. De akkor mi lesz? Eltávolodunk? És én kivel beszélem meg a dolgaimat? Van akinek még így lett geyreke, hogy körülötte senkinek se volt? Nem volt rossz?2014. dec. 12. 19:35
11/12 anonim válasza:
Én is így szültem,31 évesen , barátnőimnek azóta sincs gyermeke.Valóban "eltávolodtam "érzelmileg tőlük, és viszont, bár megértik a helyzetemet, meg hogy minden a baba körül forog és már ő a legfontosabb nekünk, de ritkultak a beszélgetések, találkozások. Igen, kicsit magányos vagyok azóta, de a gyermekemtől nagyon sok új örömöt, szeretetet is kapok cserébe. Nem bántam meg. Ha nekik is lesz majd gyerekük, ők is átélik ezt, mi már akkor csak nevetni fogunk a férjemmel az "ő problémáikon is":éjszakázás, fogzás, stb., mert ez mindenkinek kemény időszak.
12/12 Babeli Zurzavar válasza:
28 vagyok,2 pici mazsola anyukája, akik között 16 hónap a különbség, tehát elég gyorsan, hirtelen kellett a barátnőknek alkalmazkodniuk ahoz,hogy 2 gyerekes anya lettem. De szerencsére olyan barátnőim vannak, leginkább egy,aki úgy drukkolta végig velem mindkét varandossagom mintha a testvérem lenne, gyakorlatilag a kezdetektől az életének részei és viszont,mivel mindkét alkalommal ott volt már a 2 csíkos tetsznél is! A lenyeg,hogu Te se fordulj ki magadból! Az hogy most Te babát vársz, nem jelenti azt,hogy erről kell szóljon minden,sot! Jót fog tenni később ha már meg lesz a baba,hogy kicsit ki tudsz szakadni a monotonitasbol,ahoz viszont elengedhetetlen,hogy fent tartsd az érdeklődést a barátaid fele! En egy ideig mikor az elsőt vártam direkt nem beszéltem a babarol, nagyon koncentráltam,hogy csak az Ő eletevel foglalkozzunk,es ez meghalalta magát, mert így Ő is szívesebben kérdez a gyerekekről! Az meg hogy nem lehet elmenni bulizni, koncertre, kikapcsolódni innentol,nagyon kisarkitott mondat! Mi megyunk,csak most egy ideig más jellegű eseményekre! De az első gyerekkel voltunk fesztivalozni ugy,hogy Ő kezdőben utazott rajtam, pocakban a tesó, a hangosabb koncertre kapott fulvedot, mindannyian,a barátaink is tok jól érezték magukat! Mi havonta tartunk továbbra is közös fozest, hol itt hol ott,a gyerekek soha nem zavartak, most már Ők az est sztárjai :) egyébként tényleg az a legfontosabb, hogy adni kell magadnak és a barátnőknek is "baba-mentes" órákat! Most végre a baratnom kislányát várjuk, ugyanígy együtt, és ha beulunk kávézni soha nem beszélünk a terhessegerol, a babarol, mert azt mindig aktuálisan, uh után, vagy ha kérdése van kitargyaljuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!