160 cm-hez 72 kg vagyok. Problémát jelenthet ez a teherbeesésben és a terhesség során? Mennyit érdemes fogynom?
Azért ez nem extrém túlsúly... Igen, lehetnél kevesebb, de annyira nem durva. Én 170 cm vagyok és sajnos 106-al kezdtem az első terhességet, 110-el fejeztem be. Semmi bajom nem volt, se magas vérnyomás, se nem vizesedtem, semmi az égvilágon, "csak" terhességi cukor, de diétával kordában tartottam.
Második gyereket 108-al kezdtem és 114 lett a vége. Itt már lett magas érnyomás és vizesedtem is, viszont nem volt cukrom. A második terhességet sokkal nehezebben viseltem, mint az elsőt. Igaz nem volt nagy különbség 19 hónap volt a két gyerek között.
Harmadik terhességet már tuti nem ennyivel kezdem, most vagyok 91 kiló és szeretnék lejjebb menni. Nekem a célom a 80 kiló.
Szóval láthatod a te 72 kilód igazán semmi, de ismerek olyan anyukát is, aki 130-al ment szülni, na azét erre nem kell törekedni. :)
160cm és 75 kilóval szinte rögtön terhes lettem amikor abbahagytam a gyógyszer szedését. Egészséges ikreknek adtam életét. Rá 2 évre 73 kilóval amikor belevágtunk a babaprojektbe egyből terhes lettem. Egészséges kislányom lett.
Szóval azért ez nem olyan iszonyú súlyfelesleg, hogy ne tudj terhes lenni, vagy riogatni, hogy JAJ.. koraszülés lesz belőle.... Nálad sokkal kövérebb nők is teherbe esnek, és egészséges gyerekeket szülnek..
Van, aki ekkora magassághoz 80-90kg plusz a terhesség alatt felszedett kilók.. Egyik közeli ismerősömnek így semmi baja nem volt terhesség alatt, se vérnyomás problémák, se cukor, semmi. És teljesen időre egy egészséges kisfiút szült. A másiknak viszont terhességi cukorja volt és császározni kellett, de a babának nem volt semmi baja.
Ha fogyni szeretnél, akkor várj pár hónapot, mielőtt belefogtok. Mert most a tabi abbahagyása után hiába kezdesz diétázni, ha nemsokára teherbe esel. Amit hallottam, hogy a szénhidrát diéta segít abban, hogy minimálisat szedjél fel terhesség alatt és úgy terhességi cukrod se lesz.
én 158 cm vagyok és 56 kilóval kezdtem a terhességem, a végére 79 kg lettem (ebből 10 kg a baba + a velejáró dolgok + víz). Elég sokat híztam, de problémamentes volt a terhességem, azóta mindent leadtam.
72 kiló nem a világvége (mert tudom hogyan néztem ki szülés után 70 kilósan, vastagabb voltam, de egyáltalán nem kövér!) és ettől még nagy esélyed van arra, hogy semmi gond nem lesz terhesség alatt!
Itt sokan csak ijesztgetik az embert, mert karcsúk, szépek, tökéletesek...
ma 11:56
1.9 a THS. Kicsit magas, de határon belül van, így nem kell szednem rá semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!