Harmadik lombik beültetésünk volt ami 7 hetesen elment hematoma végett vérhigitot kellett szednem napi egy clexane 0,4mlis szerintetek is a vérhigitotol vetélhetem el?
#9 vagyok
Valami eszembe jutott:
A nyáron teherbe estem kétpetéjű ikrekkel. Akkor folyamatosan barnáztam. A doki megnézett uh-n, és azt mondta, hogy az egyik petezsák esik össze és válik le, azért vérzek, de a másik petezsák szép, szabályos.
Már akkor is szúrtam a Clexane-t. Bár ne tettem volna. Utólag belegondolva vérhigító mellett sokkal vérzékenyebb az ember, és sokkal nehezebben áll el a vérzés.
Nos, nekem a sok vérzés szépen kimosta a másik petezsákot is. Így veszítettem el mindkét picit 6+2 hetesen.
Novemberben lettem megint terhes és egyből böknöm kellett a Clexane-t. Az 5. héttől drappos folyásom volt. Egy hematóma miatt volt, ami folyamatosan ürült, de mivel uh-n nem látszott, így a doki azt gondolta, hogy csak a méh növekedése okozhat hajszáleres sérüléseket a méhemben, amitől drappos lesz a folyásom.
9 hetesen aztán tiszta vér jött, addigra már látszott is a hematóma, és azonnal abbahagytam a szurit. 3 napig még sötétbarna folyásom volt, majd drappos pár napig, és mára teljesen kiürült.
Most már tudom, hogy azért volt az a drappos folyás 4 hétig, mert a vérhigítótól nem állt el a "vérutánpótlás" a hematómában. Így hiába ürült, folyamatosan telt is a vérömleny.
Na, ez a teljes történetem.
A génhibádra nem tudok mit mondani, mert nem ismerem, de a Clexane bizony nem tesz jót a hematómának. És a korai hetekben a belső vérzés kimoshatja a petezsákot.
Sajnos nem tudom, hogy márciusban mehetsz-e lombikra, mert én spontán estem teherbe, és nem tudom, hogy hogyan működik a lombik. (Pl. hogy van-e előtte hormonkezelés, stb.) Ezt mindenképpen az orvosoddal beszéld meg.
Ha "csak" a vetélés miatt kérded, akkor márciusig szépen helyrejön a méhed, visszaáll a ciklusod, így az gondot nem okozhat.
Közben utánaolvastam ennek a génmutációnak. Sajnos a trombózisveszély miatt muszáj lesz böknöd a Clexane-t. Arra tudsz esetleg odafigyelni, hogy ne dolgozz sokat, ne erőlködj, ne emelj, ne csinálj semmi olyat, amitől esetleg megpattanhat egy nagyobbacska ér a méhedben. És már most kezdj el szedni folsavat, hogy a velőcsőve renben legyen a babának.
Nekünk a Kaáliban az Inofolic-ot javasolják a Femibion mellé, elég drága.
És napi 1000 mg D vitamin.
Kérdezz rá az orvosodnál, érdemes lenne-e szedned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!