Budapesti Kaáliban a petesejt leszívást cak akkor végzik altatásban ha 90 kg alatti a súlyod? Ez igaz? Valaki esetleg végigcsinálta altatás nélkül? Mennyire fájdalmas?
Szia! Orvosasszisztensként tudok csak hozzászólni. Elképzelhetô, hogy nem vállalják az altatás kockázatát bizonyos mértékû túlsúly felet. Viszont azt gondolom elmondta az orvos is, hogy a terhességre is veszélyes lehet a súlyfelesleg. A mûtét érzéstelenítéssel inkább kellenetlen mintsem fájdalmas.
Volt szerencsém altatásosnál asszisztálni, nem feküdnék oda altató nélkül. Nyilván a motiváció ebben sokat segít.
Van valami egészségügyu nehezítettsége a fogyásnak? Mennyi a BMI indexed?
Nem hallottam még ilyenről, bár nálam nem merült fel a kérdés.
Azt tudom mondani, hogy nekem volt punkcióm altatás és érzéstelenítés nélkül (igaz, nem petesejt leszívás, hanem folyadékleszívás, de a lényeg ugyanaz - hüvelyen keresztül egy jó nagy tűt bevezetnek), és nem volt vészes. Inkább csak féltem, de fájni nem fájt igazából.
LadyLoss, Te is a Bp. Kaáliba jársz? Ha Te is ott csináltattad akkor kicsit megnyugtattál. Mikor volt a műtét? mostanában? Megkérdezhetem, hogy ki az orvosod?
Amúgy szerintem nem mindegy, hogy mekkora magassághoz veszik alapul a 90kg-ot. Én 170 vagyok. Tudom, hogy sok még mindig a súlyfeleslegem, de küzdök ellene , és ha pont 1-2-3kg-on múlna, hogy elaltatnak-e vagy sem, szerintem sírva fakadnék és kiszaladnék a műtőből :-)
Szia!
Igen a Bp.-i Kaáliba járunk/jártunk. Most a második babát "készítették". Július elején volt a punkció.
Én is 170cm magas vagyok és sajna az előzőterhesség alatt felszedett 20 kiló rajtam maradt. Így most 94 kilósan kezdtem a terhességet. De most nagyon igyekszem odafigyelni a hízásra.
Szmatona az orvosunk.
2. vagyok!
Én is 170 cm vagyok, és 20 kg-ot fogytam a terhesség előtt. Szintén IR-em van, bár csak nagyon minimális.
28 hetes vagyok, és eddig 3 kg-ot híztam! Totál odafigyelés kérdése az egész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!