S. O. s kétségbe vagyok esve nagyon?!
De most itt stresszeled magad ahelyett hogy bent maradtál volna!
Minek mentél haza ha a doki azt tanácsolta,hogy maradj?Most jobb ez így neked?
szerintem ebbe mi nem nagyon tudunk neked segíteni.
Nem kell pánikolni, sok nő hajlamos cisztásodásra. Az endometriÓZIS az egy teljesen más betegség, azt jelenti, hogy méhnyálkahártya van a méh belső üregén kívül, ott, ahol nem kéne (pl. hasüregben). A papírodra az endometriUM, vagyis a méhnyálkahártyád vastagságát írták rá, ennek semmi köze a hasonló nevű betegséghez. Minden leletre mindenkinek ráírják, hogy épp milyen vastag.
Nem jelent nagy bajt, hogy nem jött meg, csak azt jelenti, hogy hogy foglalkozni kell a problémával, kezelni kell, ahogy az orvosod is mondta.
"A sokkal gyakoribb jóindulatú ciszták esetében egészen más a helyzet. Gyakran a panaszt nem okozó, 5 cm-nél nem nagyobb, egyrekeszű, egyszerű tömlők várakozás után maguktól eltűnnek, felszívódnak. A növekvő, egyre inkább panaszokat okozó ciszták műtéti megoldást igényelnek. Legegyszerűbb és legkíméletesebb megoldás a ciszta leszívása (punkciója)."
+
Szia, ne aggódj, lehet gyereked.
Én az első terhességemmel elvetéltem februárban, utána nem volt peteérésem, és clostilbegyttel kezeltek, aminek az lett az eredménye, hogy szeptemberre 4 db 4 és 6 cm közötti ciszta lett a petefészkeimben, azt hiszem, 2 az egyikben, 2 a másikban. Úgy derült ki, hogy szex után iszonyú alhasi fájdalmaim voltak, és éjjel bementünk a kórházba. A fájdalom azért volt, mert az egyik kidurrant. Befektettek egy hétre, a kórházban kidurrant még egy, de az már nem fájt, a maradék 2 pedig sorvadni kezdett. Kiengedtek, a másfél héttel későbbi UH-n már 2 cm alatt voltak. A következő menszim után 2-3 héttel voltam kontrollon, mondta a dokim, hogy ne aggódjak, minden rendben, nincs ciszta, a petefészkek normális méretűek, volt peteérésem is, jöhet a baba. És a következő menszi meg sem jött, 8 és fél hetes terhes vagyok, a babával minden rendbe, pulzál a szíve :)
Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, lehet, hogy csak azért volt cisztád, mert nem repedt meg a tüsző, és nem tudott kiszabadulni az érett petesejt, ezért ciszta lett belőle. Nálam pl. ez volt, mert a gyógyszer túlstimulált, és több tüszőm érett, mint amennyi meg tudott repedni. Menj be hétfőn, vizsgáljanak meg, és akkor többet tudsz majd. Tapasztalatból mondom, ha amúgy egészséges vagy, megszabadítanak a cisztádtól, és pikkpakk jöhet is a baba :)
N26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!