Szeretnék tapasztalatokat kérni. Immár 7 éve hashimotóval diagnosztizáltak a tsh-m ugrál össze vissza... vannak jó időszakaim, mikor beáll, van mikor elszáll.
Babát szeretnénk már 5 hónapja próbálkozunk, de eddig még nem látogatott meg minket a gólya. Szeretném megtudni, hogy egyáltalán lehet-e természetes úton? Sikerült így valakinek? Ha igen, mennyi volt a tshja?
Kezelés alatt állsz? Endokrinológus, nőgyógyász mit mondott?
Itt csak vaktában tippelgetést kapsz, szakemberrel többre mennél.
2014. dec. 4. 20:47
2/6 A kérdező kommentje:
Igen mindkettőhöz rendszeresen járok. Nőgyógyász szerint minden rendben van, mindig néz, hogy nem-e lesz PCOS-om de szerencsére nem. Endodoki is azt mondja sikerülni fog...de kezdek kételkedni. Tudod más az amikor másnak is ilyen baja van, és elmondja neked,hogy nekik, hogy sikerült. Ha lombik állunk elébe, de nagyon szeretnénk természetes úton...
2014. dec. 5. 08:55
3/6 Misszabza válasza:
Igaz én nem hashimotós vagyok (vagyis még nem derült ki teljesen) de pm-alulműködésem van :/
Szülés után diagnosztizálta a doki, tsh-m akkor 7 volt , elkezdtem szedni Letrooxot az 3,5 en tartja az értéket..de sajnos sok tünetem van, kb az összes és nem múlik a gyógyszertől...
Van egy 1 éves kislányom, őrá 6 hónapot vártunk ( valószinu már akkor is pm állt a dolog hátterében), és amióta megszültem nem védekezünk, és nem is jön a kistesó :( Szerintem biztosan teherbe fogsz esni természetes úton (soknak sikerült) , ez nem gátol meg ebben, csak a tsh értéket kell 3 alatt tartani a sikeres beágyazódáshoz és foganáshoz !
2014. dec. 5. 09:43
4/6 anonim válasza:
Idén diagnosztizáltak Nekem is Hashimotót. Mi is kisbabát szeretnénk, 5hónapja próbálkozunk, de 11,9-es ill. 7,9-es TSH mellett esélytelen a dolog. Szerintem legjobb választás egy nőgyógyász-endokrinológus lenne. Bár sajnos pozitív tapasztalatról még nem beszélhetek, de remélem jó választás volt a nőgyogyi-endodoki kombináció. Most voltam TSH-hoz vérvételen, azt mondták, hogy érdemes lenne még egy inzulinrezisztenciát is nézni, az is befolyásolhatja a fogantatást. Barátnőm is hashimotós (egyéb más problémákkal) 10-zel indult a TSH-ja mire levitték 3 körülre az első próbálkozós hónapban összejött Nekik a babóca. Számomra az ő példája pozitív. De sokan írják itt hasonló fórumokon, hogy hashimotóval is sikerült a baba természetes úton.
2014. dec. 5. 12:03
5/6 A kérdező kommentje:
Azóta eltelt egy kis idő,hátha valaki olvassa majd egyszer ezt a kérdést! :) 3,4 volt a tsh-m két hete de sikerült a baba! Látszik már a petezsák, jövőhéten megyünk nézni, hogyan alakul tovább! Most 4es a TSH-m és 100ról 125mgra emelte a doki a gyógyszerem. Remélem minden rendben fog menni.
2015. febr. 13. 12:51
6/6 anonim válasza:
4-es vagyok. Gratulálok a babához. Köszi, hogy írtál. Jó ezt olvasni, hogy már 3 körüli értékkel sikerült. Nekem most néztek TSH-t, már nekem is 3,51 :-) Most egyik nap 50 másnap 75 Letroxot szedek. Remélem hamarosan nekünk is összejön a kicsike :-)Még egyszer gratulálok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!