Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS, IR-rel élők: ha a...

PCOS, IR-rel élők: ha a cigiről le tudtam szokni, akkor a cukorról miért nem? A baba sem jön így.

Figyelt kérdés
8 évig dohányoztam, napi szinten 1 dobozzal, de már 4-5 éve egy szálat sem szívtam, leszoktam. Nem is hiányzik. Extrém ritkán bevillan, és annyi. A 160g szénhidrát diéta viszont kifog rajtam. Volt, hogy 1-1.5 évig tudtam tartani, aztán megint abbahagytam, aztán megint fél évig kitartottam, majd megint nem ment. Ismerem minden részletét, napi szinten az egész család így eszik, én mégsem vagyok elég erős :( Szörnyű érzés. Miért nem tudok leállni a finomított szénhidrátról úgy, mint a cigiről?? Azért (is) fontos lenne, mert az első baba a betartott diéta mellett fogant, a második már hónapok óta nem sikerül, de a diétát sem tartom úgy, szóval én eközött összefüggést látok. Ti hogy csináljátok? :(
2014. nov. 26. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyszerű: ne vegyél finomított szénhidrátokat.

Vegyél teljes kiőrlésű lisztet, nyírfacukrot, eritrit-et, teljes kiőrlésű pékárukat.

Ha nincs otthon, nem eszed. Ja és ha a családod is ilyet eszik, akkor nincs értelme a fehér lisztes, cukros dolgoknak.

Mi a férjemmel nagyon sok mindenről lemondtunk a baba érdekében. Heti kétszer gyümölcsturmix volt a vacsora régen, ennek ugyebár lőttek. Reggelire a müzli is kiesett. Nincs otthon csak diabetkius csoki, abból is csak max. 1 kockát eszünk mind a ketten.

Hol akadsz el? Mi az, pontosan amiről nem tudsz lemondani?

2014. nov. 26. 11:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Nincs itthon semmi káros dolog, alapvetően nem veszünk ilyesmit. Viszont vannak napok, hetek, amikor megyek boltba és nem tudok ellenállni a péksütiknek, csokiknak. És akkor veszek egyet-egyet. De nem kéne. Megfigyeltem, hogy főleg stresszesebb időszakokban van ez. Mint ha érzelmi evő lennék, nem tudom. De olyan is van, hogy itthon vagyok, és abból eszem többet, ami amúgy egészséges lenne pl. korpovit keksz, csak nem annyit, amennyit szabad. Mert vágyat érzek, kívánom az ételt, néha bele sem gondolok, csak utólag. Nem vagyok erre büszke, kifejezetten szégyenlem magam.
2014. nov. 26. 11:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Hasonlóan vagyok. Most pl 2 hónapja képtelen vagyok tartani. Elegem van a sok eheterlen tk kajából.
2014. nov. 26. 12:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Én szinte már mindent tudok helyettesíteni tk cuccal, jól is főzök. De a korlátokat, mennyiségeket nem esik jól betartani, hatszor anynit tudnék enni, mint amennyit szabad. Arról nem beszélve, hogy egy tk palacsinta, még ha tényleg baromi jól is sikerül, nálam nem rúg labdába egy doboz vaníliás karika mellett :( érzem a cukorevés után azt a jó érzést... tisztára mint valami idióta drogos, úgy viselkedek néha. És ha hetekig le is állok, kétszer annyit eszem utána belőle :(
2014. nov. 26. 12:29
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Én simán tartom a diétát, nekem 160gCH-t írt elő a doki. Az első időkben azzal volt bajom, hogy nem tudtam ennyit enni.

Most már nagyjából beállt. Éhes nem maradok soha. Sőt naponta még 1 kocka diétás csoki is belefér.

Nálam ez nem diéta lett, hanem életmód, a férjem is így eszik, bár ő picit nagyobb adagokat kap ebédre (reggeli, vacsora, uzsonna ugyanaz), csak ő kihagyja a tízórait.

Viszont ha megyünk valahova vendégségbe, ugye ott nem annyira lehet figyelni az alapanyagokra. Ott annyi önkontroll kell, hogy megkóstolom ugyan a süteményt, de csak 1 szeletet eszek, nem hármat.

Meg ha pl. krumpli, fehér rizs a köret, abból eszek annyit, mintha teljes őrlésű lenne.

2014. nov. 26. 12:52
 6/7 anonim ***** válasza:
én is ilyen vagyok mint te! én nem járok egyáltalán boltba ami kell azt össze írom a páromnak és ő haza hozza :) de ha mégis megyünk nagy bevásárlásra akkor előtte eszek amit nekem szabad, és ott mindig velem van a párom és támogat és mosolyogva mondja hogy nem szabad, én meg volt hogy csak azért is kivettem egy kakaós csigát, mire a pénztárhoz értünk eltűnt a kosárból :)
2014. nov. 26. 16:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is nehéz, minden nap ennék valami édeset. Nekem annyi vált be, hogy fehér cukrot és fehér lisztet nem eszek, mézre, xillitre, őrölt mandulára vagy durumlisztre cseréltem. Ezek ugyanúgy édesek, könnyebb a szénhidrát mennyiségére figyelni, vezetem a kaloriabazis.hu - n a napi fogyasztott kalóriát, ott a szénhidrátot is látom, és ez segít, hogy ne lépjem túl, de az érzelmi evés nálam is megvan sajnos, még akkoris ha legalább most jobb alapanyagokból pótolom az "adagot".

Próbálj inkább otthon csinálni magadnak sütiket, édességet fehér cukor és fehér liszt nélkül. Tudom, hogy nem mindent lehet kiváltani, de érdemes kísérletezni, mert vannak nagyon jó receptek. Nemrég csináltam pl. paleo brownie-t, aminek csak a neve brownie, de datolya van összedarálva és keverve dióval, mogyoróval, narancsaromával és kakaóval. Még a nem paleózó barátnőm is azt mondta, hogy nagyon finom.

Szóval lehet pótolni a fehér cukrot, ha otthon csinálsz sütiket. Az is jó amúgy, ha csak el kezded csökkenteni a mennyiségét. Ha egyik napról a msikra állsz le róla, úgy nehéz. Folyamatosan csökkentsd és hagyd el. Ezen kívűl alapból is sokszor egyél keveset, szoktatsd ehhez magad.

Az édes íz által dopamin szabadul fel az agyban, ugyanaz, ami drogfogyasztásnál, úgyhogy persze hogy enhéz leállni. Nekem nem is sikerült, de legalább olyan alapanyagokra cseréltem, amik sokkal jobban hasznosíthatóak a szervezetem számára, és megtanultam a menyiséget is visszafogni.

2014. nov. 26. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!