öröklödhet a hypospadiasis?
Figyelt kérdés
nekem hypospadiasisom van a leggyengébb fokú csak nagyon minimális az eltérés.2010. jan. 26. 19:26
1/3 anonim válasza:
A múltkor olvastam a neten, hogy genetikai háttere is van ezeknek a betegségeknek, ez arra utal, hogy örökölhető, viszont leírták, hogy nagyobbrészt a környezeti tényezők miatt alakul ki. Bocsi, de laikus vagyok, csak próbálom értelmezni amit olvastam. Ha megtalálom, belinkelem.
2/3 anonim válasza:
Ezt találtam:
# Öröklődés, családi halmozódás
* Kromoszóma rendellenesség k.m.n.
* Hypospadiasis halmozott családi előfordulása
Itt: [link]
Ha jól értelmezem, akkor több felmenőnek kell ilyen elváltozásának lenni, ahhoz, h kijöjjön ez a kór.
3/3 anonim válasza:
Öröklődhet, valóban nagyobb esély van a kialakulásra, ha már a családban előfordult.
Azonban szerintem nem törvényszerű a hajlam átörökítése, hiszen nem csak genetikus háttere van az elváltozásnak, hanem a terhesség alatti környezeti behatások is nagy szerepet játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!