Egy kis diéta megnehezíti a teherbeesést?
Szerintem a kettő nem függ össze. (Mondjuk én azt sem értem, hogy miért kell előre szedni a terhes vitamint, miért nem elég, ha már megfogant valaki. Ha nem jön össze rögtön, akkor hónapokig , esetleg évekig szedni fogod?) Ha lenne összefüggés, Afrikában nem születnének gyerekek...
Máskülönben ha összejön a baba, akkor pár hónap alatt visszaugrik, amit ledolgoztál, sőt. :o) De Te tudod.
Remélem hamar babás leszel!
Másodiknak: semmi baja nem lesz a nőnek attól, ha akár évekig szedi a terhesvitamint. Azért kell már a teherbeesés előtt szedni, mert még a legegészségesebb táplálkozással is csak a töredékét tudod bevinni a szervezetedbe annak a 0,8 mg B11-vitaminnak (folsavnak), ami bizonyítottan kivédi a velőcsőzáródásos rendellenességek (agy- és koponyahiány, nyitott gerinc) 92%-át. A velőcső akkortájt kezd záródni, amikor kimarad a vérzés, ha a kismama cska ekkor kezd terhesvitamint vagy folsavat szedni, akkor már késő.
Terhesvitamin nélkül minden 400-600-ig baba ilyen rendellenességgel jön a világra. Afrikában is, meg idehaza is. Sterte a világpn több tízmillió beteg gyermek betegségét lehetne terhesvitaminnal megelőzni!
1975-ben még minden 465-ik baba ilyen volt. Mára a terhesvitaminok elterjedése és (sajnos) a szomorú diagnózis utáni abortuszok miatt csökkent ez a szám, már csak minden 2631-ik baba születik így.
A kérdésre válaszolva: a fogyókúra nem segíti elő a teherbeesést, kivéve ha a leendő anyuka erősen túlsúlyos. Az életmódváltás (fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű, zsíros húsok helyett fehér húsok és hal, édesség és sütik helyett zöldség és gyümölcs stb) viszont elősegíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!