Lehet méhen kívüli terhesség?
Szeptember 6.an 27 napra jött meg a menstruációm ami teljesen olyan volt mint lenni szokott.
Kb 6 napig tartott.
Mikor elmúlt rá kb 2 napra enyhe pecsetelo vérzés kezdődött, ami kb 4 napig tartott. Azóta egyszer láttam valami nagyon enyhe sárgás foltot a wc papíron.
Terhességi tesztet , az együttlét utáni 22. nap csináltam ami egyértelmű negatív lett. Gondolom ennyi idő után már bőven kimutatna.
Amit meg tudni kell, hogy van miomam lehet ez okozza?
Orvoshoz 2het múlva kaptam időpontot.
Eléggé meg vagyok ijedve.
Varom a válaszokat !!!!
Az elsonek nincs igaza. A terhessegi teszt csak akkor mutatja ki a terhesseget, ha a zigota beagyazodott a mehnyalkahartyaba. Onnantol lesz kapcsolat a baba es a mama kozt. Ezert szoktak negativ tesztek lenni, mig nem tortent meg beagyazodas, mert addig nem termel az anya szervezete HCG-t.
Egyebkent a mioma is okozhatja a pecsetelgetest, vagy atmeneti progeszteron hiany.
Nem mindig könnyű felismerni a méhen kívüli terhességet. Az orvos a pontos diagnózis felállítása érdekében részletesen kikérdezi a kismamát. Megkérdezi az utolsó menstruáció idejét, a menstruáció kimaradásának tartamát, a fájdalom mértékét, jellegét és helyét. Terhességi tesztet kell végezni, a pozitív eredményű terhességi teszt terhességet feltételez.
Nekem pozitív lett a tesztem a méhen kívüli terhességnél.
Nekem rendesen megjött csak kb 11 napig tartott. De csak epp egy két cseppnyi.Az együttlét utáni 22. napon csináltam a tesztet es negatív lett.
De már elmúlt nincs semmi, remélem ez már jó jel.
Mármint a menzeszem normálisan megjött, a pecsetelessel tartott 11-12 napig.
De az utolsó egy két nap már csak a wc papíron látszott valami.
Kettes, jó nagy marhaságot írsz. Nekem volt méhen kívüli terhességem és egy halom pozitív tesztem is hozzá. Ha úgy lenne ahogy mondod, kb mindenki belehalna a méhen kívüli terhességbe.
A HCG szint méhen kívüli terhességnél nem duplázódik két naponta. Nekem is ebből következtettek, hogy méhen kívüli lehet, mert a méhben nem láttak semmit. A HCG szintem stagnált, vagy nagyon minimálisat emelkedett.
Végül 10 nap után megtalálták, a bal petevezetékbe volt beágyazódva és veteékestől tudták eltávolítani.
Kedves Kérdező!
Nem hinném, hogy méhen kívüli terhesség lenne, mert az nem 2-3 napig pecsétel, hanem pár nap pecsételés után, rendes vérzés kezdődik. Ráadásul titikus a görcsölés és az egy oldali fájdalom, ott ahol beágyazódott az embrió.
Ha miómád is van, előbb gondolnék arra, hogy az okozhatja a problémát. Főleg, hogy a teszt is negatív.
elsőnek igaza van, másodiknak nincs.
Méhen kívüli terhességnél is pozitív a teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!